Pomik stekel "cvili"
Pomik stekel "cvili"
Ob vrocih dnevih, mi na voznikovi strani spuscanje stekel "cvili", kot da guma prevec drgne ob steklo. To se zgodi ko sonce sije na levo stran avtomobila (Laguna II). Kadar je avto v senci oz. na hladnem deluje normalno (tiho). Ima kdo idejo kaj je narobe oz. ce je kdo imel enak problem, kako ga je resil.
Ker se tezava lahko samo se poslabsa, bo pac treba v bliznji prihodnosti na servis. Hvala.torenaultto napisal/-a:Na Laguni l. 2006 sem imel identicni problem s sipo na voznikovi strani ob vrocih dneh. Ker me ni prevec motilo sem odlasal s popravilom, dokler mi nekega lepega dne ni nekaj zamlelo v vratih, ravno ko sem dvigal sipo.
Nato ni sla sipa ne gor ne dol in sem lahko sel na servis, da so mi celo zadevo zamenjali in popravili. Ne vem tocno kaj je sploh bilo, ker je bil avto se v garanciji in so vse popravili brezplacno.
ce poka v mehanizmu bo sla kmalu plastika - modra - ki drzi zajle katere jo pomikajo gor in dol in stem sipo.
meni je pocila in seveda se jo ne da same dobit, cel mehanizem je v Anetu cca 110 evrov brez motorja.
sem pa jaz ta kos plastike zalepil z cianokolom in zgleda, da je tip plastike glih pravi tako, da prime super. Zdaj mi deluje brez problema, seveda sem vse skupaj tudi vodila mocno podmazal z mastjo, ker je bilo vse suho. Opazil sem da je mozno tudi za to pokanje problem prevec nasponane zajle in ko sipa pride do konca, motorcek zelo naspona zajle s trm posledicno trpijo modre plastike ki so pa itak tanke, in tako pocijo. Problem se pojavi se prej, ko velikokrat sipo zapiras avtomatsko.
v glavnem se da prisparat nekaj denarja.
lp. sligi
meni je pocila in seveda se jo ne da same dobit, cel mehanizem je v Anetu cca 110 evrov brez motorja.
sem pa jaz ta kos plastike zalepil z cianokolom in zgleda, da je tip plastike glih pravi tako, da prime super. Zdaj mi deluje brez problema, seveda sem vse skupaj tudi vodila mocno podmazal z mastjo, ker je bilo vse suho. Opazil sem da je mozno tudi za to pokanje problem prevec nasponane zajle in ko sipa pride do konca, motorcek zelo naspona zajle s trm posledicno trpijo modre plastike ki so pa itak tanke, in tako pocijo. Problem se pojavi se prej, ko velikokrat sipo zapiras avtomatsko.
lp. sligi
ce poka v mehanizmu bo sla kmalu plastika - modra - ki drzi zajle katere jo pomikajo gor in dol in stem sipo.
pa se to, ce vam poci plastika, ne vrtite vec motorcka, ker boste se zajle zapletli in se lahko se motorcek unici.
pol je pa kpl mehanizem cca 220 eur.
lp. sligi
pa se to, ce vam poci plastika, ne vrtite vec motorcka, ker boste se zajle zapletli in se lahko se motorcek unici.
pol je pa kpl mehanizem cca 220 eur.
lp. sligi
Na servisu so mi podmazali mehanizem. Trenutno spet vse deluje normalno. So mi pa povedali, da se to dogaja pogosto in da je dostikrat potrebno menjat mehanizem. Original stane 300eur+. Na netu se dobijo neoriginalni deli in sicer samo mehanizem brez motorcka 105eur, komplet z motorckom pa cca 200eur.
Koliko pa so racunali?brobins napisal/-a:Na servisu so mi podmazali mehanizem. Trenutno spet vse deluje normalno. So mi pa povedali, da se to dogaja pogosto in da je dostikrat potrebno menjat mehanizem. Original stane 300eur+. Na netu se dobijo neoriginalni deli in sicer samo mehanizem brez motorcka 105eur, komplet z motorckom pa cca 200eur.
Pri meni sovoznikova sipa cvili, ampak le prvih 5-10 cm.umlinar napisal/-a:Naj samo dodam, da se te stvari redno dogajajo tudi nemskim avtom predvsem VW in Audi
Mam pa js isti problem scviljenjem in bom v kratkem razdru vse skupaj in podmazal da bo gladko teklo.
LP
Nato pa nic vec.
Le kadar je lepo vreme, v primeru dezja pa ne.
Slisi pa se na gumi-dihtungi sipe ne pa mehanizem. Me sploh ne skrbi da bi crknil mehanizem.
GOLF VI. 1.2 TSI + 2.0 TDI
Demontaza, monaza, mazanje. 26eur + DDV.dynamic napisal/-a:Koliko pa so racunali?brobins napisal/-a:Na servisu so mi podmazali mehanizem. Trenutno spet vse deluje normalno. So mi pa povedali, da se to dogaja pogosto in da je dostikrat potrebno menjat mehanizem. Original stane 300eur+. Na netu se dobijo neoriginalni deli in sicer samo mehanizem brez motorcka 105eur, komplet z motorckom pa cca 200eur.