Pomik stekel "cvili"

Okvare na vozilih in pomoč pri raznih problemih
Uporabniški avatar
brobins
Kraj: Ljubljana

Pomik stekel "cvili"

Odgovor Napisal/-a brobins »

Ob vrocih dnevih, mi na voznikovi strani spuscanje stekel "cvili", kot da guma prevec drgne ob steklo. To se zgodi ko sonce sije na levo stran avtomobila (Laguna II). Kadar je avto v senci oz. na hladnem deluje normalno (tiho). Ima kdo idejo kaj je narobe oz. ce je kdo imel enak problem, kako ga je resil.
Uporabniški avatar
meganeman
Kraj: Velenje

Odgovor Napisal/-a meganeman »

Avto oper pa pol mal s samponom namaz tam pa bo. Mogoce mal gumo s prstom stran potegni pa precekirej ce je kej not...
I have a need, the need for speed! Meganeman over and out...
Slika
http://megane-forum.eu/
Uporabniški avatar
IcEm4n
Kraj: LJ kotel

Odgovor Napisal/-a IcEm4n »

a ti mogoce med voznjo (cez kksne lunkje) tud ropota (kot da je ne drzi dobro)?
Uporabniški avatar
brobins

torenaultto napisal/-a:Na Laguni l. 2006 sem imel identicni problem s sipo na voznikovi strani ob vrocih dneh. Ker me ni prevec motilo sem odlasal s popravilom, dokler mi nekega lepega dne ni nekaj zamlelo v vratih, ravno ko sem dvigal sipo.
Nato ni sla sipa ne gor ne dol in sem lahko sel na servis, da so mi celo zadevo zamenjali in popravili. Ne vem tocno kaj je sploh bilo, ker je bil avto se v garanciji in so vse popravili brezplacno.
Ker se tezava lahko samo se poslabsa, bo pac treba v bliznji prihodnosti na servis. Hvala.
Uporabniški avatar
sligi

Odgovor Napisal/-a sligi »

ce poka v mehanizmu bo sla kmalu plastika - modra - ki drzi zajle katere jo pomikajo gor in dol in stem sipo.
meni je pocila in seveda se jo ne da same dobit, cel mehanizem je v Anetu cca 110 evrov brez motorja.

sem pa jaz ta kos plastike zalepil z cianokolom in zgleda, da je tip plastike glih pravi tako, da prime super. Zdaj mi deluje brez problema, seveda sem vse skupaj tudi vodila mocno podmazal z mastjo, ker je bilo vse suho. Opazil sem da je mozno tudi za to pokanje problem prevec nasponane zajle in ko sipa pride do konca, motorcek zelo naspona zajle s trm posledicno trpijo modre plastike ki so pa itak tanke, in tako pocijo. Problem se pojavi se prej, ko velikokrat sipo zapiras avtomatsko.

v glavnem se da prisparat nekaj denarja.

lp. sligi
Uporabniški avatar
sligi

Odgovor Napisal/-a sligi »

ce poka v mehanizmu bo sla kmalu plastika - modra - ki drzi zajle katere jo pomikajo gor in dol in stem sipo.
meni je pocila in seveda se jo ne da same dobit, cel mehanizem je v Anetu cca 110 evrov brez motorja.

sem pa jaz ta kos plastike zalepil z cianokolom in zgleda, da je tip plastike glih pravi tako, da prime super. Zdaj mi deluje brez problema, seveda sem vse skupaj tudi vodila mocno podmazal z mastjo, ker je bilo vse suho. Opazil sem da je mozno tudi za to pokanje problem prevec nasponane zajle in ko sipa pride do konca, motorcek zelo naspona zajle s trm posledicno trpijo modre plastike ki so pa itak tanke, in tako pocijo. Problem se pojavi se prej, ko velikokrat sipo zapiras avtomatsko.

v glavnem se da prisparat nekaj denarja.

pa se to, ce vam poci plastika, ne vrtite vec motorcka, ker boste se zajle zapletli in se lahko se motorcek unici.

pol je pa kpl mehanizem cca 220 eur.
lp. sligi
Uporabniški avatar
bobo
Kraj: Lenart, Štajerska

Odgovor Napisal/-a bobo »

Zanimivo, da se za laguno ne da dobit plastike posebej, za
senika II pa se da dobit, pa se zelo poceni je :roll:
Uporabniški avatar
brobins

Na servisu so mi podmazali mehanizem. Trenutno spet vse deluje normalno. So mi pa povedali, da se to dogaja pogosto in da je dostikrat potrebno menjat mehanizem. Original stane 300eur+. Na netu se dobijo neoriginalni deli in sicer samo mehanizem brez motorcka 105eur, komplet z motorckom pa cca 200eur.
Uporabniški avatar
dynamic

Odgovor Napisal/-a dynamic »

brobins napisal/-a:Na servisu so mi podmazali mehanizem. Trenutno spet vse deluje normalno. So mi pa povedali, da se to dogaja pogosto in da je dostikrat potrebno menjat mehanizem. Original stane 300eur+. Na netu se dobijo neoriginalni deli in sicer samo mehanizem brez motorcka 105eur, komplet z motorckom pa cca 200eur.
Koliko pa so racunali?
Uporabniški avatar
umlinar

Odgovor Napisal/-a umlinar »

Naj samo dodam, da se te stvari redno dogajajo tudi nemskim avtom predvsem VW in Audi ;)
Mam pa js isti problem scviljenjem in bom v kratkem razdru vse skupaj in podmazal da bo gladko teklo.
LP
Renault Laguna II 2.2dci Privilege - What else is left for the great ones!?
Uporabniški avatar
Tommy30
Kraj: Domzale

Odgovor Napisal/-a Tommy30 »

umlinar napisal/-a:Naj samo dodam, da se te stvari redno dogajajo tudi nemskim avtom predvsem VW in Audi ;)
Mam pa js isti problem scviljenjem in bom v kratkem razdru vse skupaj in podmazal da bo gladko teklo.
LP
Pri meni sovoznikova sipa cvili, ampak le prvih 5-10 cm.
Nato pa nic vec.

Le kadar je lepo vreme, v primeru dezja pa ne.

Slisi pa se na gumi-dihtungi sipe ne pa mehanizem. Me sploh ne skrbi da bi crknil mehanizem.
GOLF VI. 1.2 TSI + 2.0 TDI
samo07
Kraj: ?†kofja Loka

Odgovor Napisal/-a samo07 »

Pri moji laguni letnik 2002 je isto cvililo ce je bil avto na soncu! Sem mislil koliko me bo kostalo ce to dam popravit. Serviser mi je namazal vodila v petih minutah na obeh straneh in sedaj ne skriplje vec. :lol:
Vse kar ni Renault je,... ja takle mamo!
Uporabniški avatar
umlinar

Odgovor Napisal/-a umlinar »

btw...ma kdo kake slike ali navodila kako odstranit tapeto na vratih za laguno II al bom mogu sam eksperimentirat in dokumentirat? :)
LP
Renault Laguna II 2.2dci Privilege - What else is left for the great ones!?
samo07
Kraj: ?†kofja Loka

Odgovor Napisal/-a samo07 »

lahko jest vprasam mojga mehanika.
Vse kar ni Renault je,... ja takle mamo!
Uporabniški avatar
brobins

dynamic napisal/-a:
brobins napisal/-a:Na servisu so mi podmazali mehanizem. Trenutno spet vse deluje normalno. So mi pa povedali, da se to dogaja pogosto in da je dostikrat potrebno menjat mehanizem. Original stane 300eur+. Na netu se dobijo neoriginalni deli in sicer samo mehanizem brez motorcka 105eur, komplet z motorckom pa cca 200eur.
Koliko pa so racunali?
Demontaza, monaza, mazanje. 26eur + DDV.
Odgovori