Prevec placa med gumo in blatnikom
Prevec placa med gumo in blatnikom
Imam en problem. Avto mam znizan z apex vzmetmi in sicer -30mm. Na jeklenih platiscih je se dobr zgledalo, ko sem pa dal alu platisca se je pa kr naenkrat pojavila velika luknja. Rad bi jo zmanjsal za 2 cm. In me zanima ce kdo ve, ce se to sploh kako da se znizat.

Scenic III 1.5 dCi, 110KM
Captur II 1.5dCi, 115KM EDC
Captur II 1.5dCi, 115KM EDC
Ce das gor sportne vzmeti, avto sede v lego, ki naj bi bila primerna legi po spremembi tezisca in je avto se vedno uravnovesen med pre- in podkrmarjenjem (vsaj naj bi bilo tako). To da je spredi vec lufta je normaln. Vsi avtomobili dans zadi bolj sedjo oz. se zdi(zarad tezisca 50:50). Ce ti gre bolj za zgled ti je pa edina varianta, da porezes fedre al pa prestavis salcko amortizerja v obeh primerih mors vedet, da bos s tem tud delno unicu ravnovesje avtomobila.
LP
LP
Razmerja dans so bistveno drugac kot vcasih in vse stremi in se giblje k 50:50 ze zarad same zavorne sile...pa nej bo to tvojih "nekje 61:39". Kar sm hotu povedat je to, da z izgledom njegovega avtomobila ni nic narobe, da se dans vsi nizani avtomobili podobno usedejo.FBR napisal/-a:Teli megani (tud sam ga imam) majo razmerje teze nekje 61:39... torej dalec od BMW-jevih 50:50.
Z rezanje je pa dejstvo, da bi se to porusil, ker bi avtomaticno se vec teze padlo naprej.
Pa tak mim grede ti povem da je pri meganih razmerje zavorne sile 54:46, s tem tudi tezisce v tem krogu
LP
benc napisal/-a:
Pa tak mim grede ti povem da je pri meganih razmerje zavorne sile 54:46, s tem tudi tezisce v tem krogu
LP
Tudi ne bo drzalo, vsaj za tega megana, ki ga ima on (kot sem ze rekel imam povsem enakega). Ti imajo ze EBD se pravi elektronika sama doloca koliko katero kolo bremza glede na tezo avta, hrib/dolina,.... itd.
Citiram:
EBD
EBD: Electronic Brake Distribution (or Electronic Brake-force Distributor) - alters how much of the brake force goes to the front and how much to the rear. Cars always have more braking on front as if the rears lock before the front then the car will spin. How much braking you can do with the rears depends on how much weight is in the vehicle so EBD dynamically adjusts this balance. Without it, the manufacturer sets up the balance so the rears don't lock when the vehicle is empty which is less braking than is possible when the vehicle is full.
Zadnjič spremenil FBR, dne 14 Mar 2008, 20:23, skupaj popravljeno 2 krat.
simonzi...vsi megani so taki da so spredaj tok visoki zadaj pa lepo sedejo... zato so dali v prodajo vzmeti ki spredaj znizajo za 50mm zadaj pa 35mm in je ravno prav!
nejko_dci , Patrik , dolby_007 majo mislim da to ze namonterani v meganu....
sicer patrik mi rekel da ne priporoca menjave fedrov iz 35 na 50 mm ker moras potem se trsat amortizerje prednje, avto je trd, porusis tezisce,... tako da mene je preprical in najbrs nom sel v to in bom ostal na -35mm na obeh oseh...jebiga mogoce res cudno zgleda samo... ko delas slikce pac namotaj kolo pa bo kul
drgac pa vecji obseg gum..kot je duli reku..bojo potem baloni nastal in ni lepo za letno gumo

nejko_dci , Patrik , dolby_007 majo mislim da to ze namonterani v meganu....
sicer patrik mi rekel da ne priporoca menjave fedrov iz 35 na 50 mm ker moras potem se trsat amortizerje prednje, avto je trd, porusis tezisce,... tako da mene je preprical in najbrs nom sel v to in bom ostal na -35mm na obeh oseh...jebiga mogoce res cudno zgleda samo... ko delas slikce pac namotaj kolo pa bo kul
drgac pa vecji obseg gum..kot je duli reku..bojo potem baloni nastal in ni lepo za letno gumo
tako kot 86-4PJ pravi
patrik ma se rezane batnice
glej, jst in 86-4PJ imava sam fedre menjane, zgleda kot je
ce hoces se nizje, potem druge fedre, rezat, trsat amortizerje, in podobno.
kaj pridobis, hm, samo izgled
trpijo usi deli ki so povezani s kolesm, volan itd
udobje, nula!!
ce ne rabis udobja in celih delov, hehe, potem navali, bo res super izgledlo
jas ti odsvetujem
kaj pa pozimi?
imas drug auto?
imas prvec denarja da bi dajau nazaj not original vzmeti, amortizerje, optika?
ce ja, pejd do vuge
lep pozdrav
patrik ma se rezane batnice
glej, jst in 86-4PJ imava sam fedre menjane, zgleda kot je
ce hoces se nizje, potem druge fedre, rezat, trsat amortizerje, in podobno.
kaj pridobis, hm, samo izgled
trpijo usi deli ki so povezani s kolesm, volan itd
udobje, nula!!
ce ne rabis udobja in celih delov, hehe, potem navali, bo res super izgledlo
jas ti odsvetujem
kaj pa pozimi?
imas drug auto?
imas prvec denarja da bi dajau nazaj not original vzmeti, amortizerje, optika?
ce ja, pejd do vuge
lep pozdrav
hehe
da se eno stvar razcistimo, ce bi ti hoto dat gor drugo dimenzijo gum, recmo vecjo po premeru, obsegu, potem ti nebi delovalo nic vec tak kot bi moralo
stevec za hitrost nebi kazal prav, pospeski bi bili drugacni, poraba vecja, ......
tak da bolje da pustis svojga lepotca kot je k mu nic ne manjka
lp
da se eno stvar razcistimo, ce bi ti hoto dat gor drugo dimenzijo gum, recmo vecjo po premeru, obsegu, potem ti nebi delovalo nic vec tak kot bi moralo
stevec za hitrost nebi kazal prav, pospeski bi bili drugacni, poraba vecja, ......
tak da bolje da pustis svojga lepotca kot je k mu nic ne manjka
lp