Prevec placa med gumo in blatnikom

Okvare na vozilih in pomoč pri raznih problemih
Odgovori
Uporabniški avatar
simonz1
Kraj: Novo mesto

Prevec placa med gumo in blatnikom

Odgovor Napisal/-a simonz1 »

Imam en problem. Avto mam znizan z apex vzmetmi in sicer -30mm. Na jeklenih platiscih je se dobr zgledalo, ko sem pa dal alu platisca se je pa kr naenkrat pojavila velika luknja. Rad bi jo zmanjsal za 2 cm. In me zanima ce kdo ve, ce se to sploh kako da se znizat.

Slika
Scenic III 1.5 dCi, 110KM

Captur II 1.5dCi, 115KM EDC
FBR

Odgovor Napisal/-a FBR »

He, tak problem se mi zdi je imel ze nekdo drug.

Podobna fora, zadaj je padel avto skoraj do tal (guma ze pod blatnikom), spredaj pa je se vedno 3-4 cm prostora.

Ocitno so te megani tako nastavljeni visoko spredaj.
Uporabniški avatar
benč

Odgovor Napisal/-a benč »

Ce das gor sportne vzmeti, avto sede v lego, ki naj bi bila primerna legi po spremembi tezisca in je avto se vedno uravnovesen med pre- in podkrmarjenjem (vsaj naj bi bilo tako). To da je spredi vec lufta je normaln. Vsi avtomobili dans zadi bolj sedjo oz. se zdi(zarad tezisca 50:50). Ce ti gre bolj za zgled ti je pa edina varianta, da porezes fedre al pa prestavis salcko amortizerja v obeh primerih mors vedet, da bos s tem tud delno unicu ravnovesje avtomobila.
LP
Slika
FBR

Odgovor Napisal/-a FBR »

Teli megani (tud sam ga imam) majo razmerje teze nekje 61:39... torej dalec od BMW-jevih 50:50.

Z rezanje je pa dejstvo, da bi se to porusil, ker bi avtomaticno se vec teze padlo naprej.
Uporabniški avatar
benč

Odgovor Napisal/-a benč »

FBR napisal/-a:Teli megani (tud sam ga imam) majo razmerje teze nekje 61:39... torej dalec od BMW-jevih 50:50.

Z rezanje je pa dejstvo, da bi se to porusil, ker bi avtomaticno se vec teze padlo naprej.
Razmerja dans so bistveno drugac kot vcasih in vse stremi in se giblje k 50:50 ze zarad same zavorne sile...pa nej bo to tvojih "nekje 61:39". Kar sm hotu povedat je to, da z izgledom njegovega avtomobila ni nic narobe, da se dans vsi nizani avtomobili podobno usedejo.
Pa tak mim grede ti povem da je pri meganih razmerje zavorne sile 54:46, s tem tudi tezisce v tem krogu
LP
Slika
Uporabniški avatar
simonz1

Ferdrou sploh nebi rezal. Ce se bi ze odlocu bi to salcko tako nastavu da bi blo priblizno enako. Kolk je pa to kaj posla :?: Pa kdo se na to kej spozna :?:

FBR

Odgovor Napisal/-a FBR »

benc napisal/-a:
Pa tak mim grede ti povem da je pri meganih razmerje zavorne sile 54:46, s tem tudi tezisce v tem krogu
LP

Tudi ne bo drzalo, vsaj za tega megana, ki ga ima on (kot sem ze rekel imam povsem enakega). Ti imajo ze EBD se pravi elektronika sama doloca koliko katero kolo bremza glede na tezo avta, hrib/dolina,.... itd.

Citiram:

EBD

EBD: Electronic Brake Distribution (or Electronic Brake-force Distributor) - alters how much of the brake force goes to the front and how much to the rear. Cars always have more braking on front as if the rears lock before the front then the car will spin. How much braking you can do with the rears depends on how much weight is in the vehicle so EBD dynamically adjusts this balance. Without it, the manufacturer sets up the balance so the rears don't lock when the vehicle is empty which is less braking than is possible when the vehicle is full.
Zadnjič spremenil FBR, dne 14 Mar 2008, 20:23, skupaj popravljeno 2 krat.
Uporabniški avatar
Doctor DJ
Kraj: Štajerska

Odgovor Napisal/-a Doctor DJ »

prvo, luknja je zaradi visje postavljenega robu blatnika napram zadnjemu.

se nizje, hm, trsanje amortizerjev, rezanje feder, menjava feder

lp
jurcek3
Kraj: ljubljana

Odgovor Napisal/-a jurcek3 »

jst sm spredi dau -35mm zadi pa -20mm in mam megana lepo u liniji, tko da mislm da je premau spredi -20mm, ze pr men je mal lufta, minimalno spredi -35mm pa tm do -45mm, pa zau bo treba kupt nove fedre, pac moje mnenje
Uporabniški avatar
meganeman
Kraj: Velenje

Odgovor Napisal/-a meganeman »

Kaj pa vecji obseg gum, sam to ne mores homologirat:).
I have a need, the need for speed! Meganeman over and out...
Slika
http://megane-forum.eu/
Uporabniški avatar
Duli

Odgovor Napisal/-a Duli »

meganeman napisal/-a:Kaj pa vecji obseg gum, sam to ne mores homologirat:).
kaj ce pa delat z balonarcam?! pol je sploh bv kej avto rihtat..
Uporabniški avatar
ZZ-717
Kraj: Ljubljana - Šentvid

Odgovor Napisal/-a ZZ-717 »

simonzi...vsi megani so taki da so spredaj tok visoki zadaj pa lepo sedejo... zato so dali v prodajo vzmeti ki spredaj znizajo za 50mm zadaj pa 35mm in je ravno prav!

nejko_dci , Patrik , dolby_007 majo mislim da to ze namonterani v meganu....

sicer patrik mi rekel da ne priporoca menjave fedrov iz 35 na 50 mm ker moras potem se trsat amortizerje prednje, avto je trd, porusis tezisce,... tako da mene je preprical in najbrs nom sel v to in bom ostal na -35mm na obeh oseh...jebiga mogoce res cudno zgleda samo... ko delas slikce pac namotaj kolo pa bo kul :wink:

drgac pa vecji obseg gum..kot je duli reku..bojo potem baloni nastal in ni lepo za letno gumo :twisted: 8)
Slika
Uporabniški avatar
Doctor DJ

tako kot 86-4PJ pravi

patrik ma se rezane batnice

glej, jst in 86-4PJ imava sam fedre menjane, zgleda kot je
ce hoces se nizje, potem druge fedre, rezat, trsat amortizerje, in podobno.
kaj pridobis, hm, samo izgled
trpijo usi deli ki so povezani s kolesm, volan itd
udobje, nula!!

ce ne rabis udobja in celih delov, hehe, potem navali, bo res super izgledlo
jas ti odsvetujem

kaj pa pozimi?
imas drug auto?
imas prvec denarja da bi dajau nazaj not original vzmeti, amortizerje, optika?
ce ja, pejd do vuge

lep pozdrav
Uporabniški avatar
simonz1

Sej zgeda da bom res ostal na tem kakor je zdej. Ker mi jeskoda eurda bi spet nave fedre kupoval. Nekih balonarc gum pa ne bom dajal gor k mi je to potem grdo.
Hvala vsem za nasvete. :lol:

Uporabniški avatar
Doctor DJ

hehe

da se eno stvar razcistimo, ce bi ti hoto dat gor drugo dimenzijo gum, recmo vecjo po premeru, obsegu, potem ti nebi delovalo nic vec tak kot bi moralo
stevec za hitrost nebi kazal prav, pospeski bi bili drugacni, poraba vecja, ......

tak da bolje da pustis svojga lepotca kot je k mu nic ne manjka

lp
Odgovori