Dihtnga za glavo -> r5gtt,
- Turbobitch
Dihtnga za glavo -> r5gtt,
lahk kovinska lahk navadna. Kksne ideje? rabm do cetrtka nujno!
My bitch is the best.
Re: Dihtnga za glavo -> r5gtt,
Sem ti poslal na PMTurbobitch napisal/-a:lahk kovinska lahk navadna. Kksne ideje? rabm do cetrtka nujno!
RS-sport
A ostali pa smrdimoRS-sport napisal/-a:Sem ti poslal na PMTurbobitch napisal/-a:lahk kovinska lahk navadna. Kksne ideje? rabm do cetrtka nujno!
Reinzova debeline 18mm stane cca. 40EUR, dobi se tudi 19mm sam ni Reinzova, cena priblizno podobna, to so info iz lokalne trgovine.
Kaj sta pa vidva stuhtala
Drugac pa tud kovinska ni dost kaj boljsa kot navadna. Aja, ce bos ze sraufal, kupi se nove vijake za glavo.
LP, Primoz
Avtoslalom? Več na www.amd-sempeter.si
- Turbobitch
- Turbobitch
Navadna ne zdrzi dalj casa niti na 0.8 baramatijagtt napisal/-a:ne govort.....navadna ne zdrzi dalj casa cez 1.5 bara...jeklena preverjeno cez 2.5bara....
Zato imam narocene nove vijake za glavo, pa da poskusim se 1x (spet na drugem motorju), za zacetek z navadnim tesnilom (19mm).
Ce se z novimi vijaki ne bo vredu, potem pa kovinska. Kolk debelo mas ti, vec kot 23mm?
LP Primoz
Avtoslalom? Več na www.amd-sempeter.si
Kolega si je naredu, sicer na pezojevem 1.4 motorju ampak samo za primer: tri navadne dihtunge debeline 1,27 mm, porezal ven jeklene obroce in zamenjal s stirimi mesengastimi, katere je dal odrezat na isto debelino, iz mesengaste cevi. Drzi skos, tud 2,6 bara, vecino casa pa na 2 bara. Jest mam se doma te obroce, sam so 76mm premera tko da ne nuca za GTT ker more bit 77mm.
Enigma motorsport
- Turbobitch
Tole sicer ni do cetrtka, a upam, da bo pomagalo. Do sedaj sem imel na mojem motorju (najprej v R5GTT, sedaj v Twingu Turbo) tri vrste tesnil. Prvo -serijsko- je drzalo tlake tudi do 1.7 bar. Res je, da je bil motor prvih 4500km po dobavi iz Francije (tovarnisko obnovljen) primerno utecen in ni bilo izpadov s tlaki. Po kaksnih 16.000km je serijsko tesnilo slo (takrat sem vozil s hibridom T3/T4). Zamenjal sem ga s kovinsko varianto tesnila, katero je prej kot v enem letu izpustilo na vec mestih - popokali so obroci okoli valjev (te variante bi se v prihodnje izogibal).Turbobitch napisal/-a:lahk kovinska lahk navadna. Kksne ideje? rabm do cetrtka nujno!
No, dva tedna nazaj sem po dolgem cakanju dobil in zmontiral klasicno tesnilo, ki ima okoli cilindrov samostojne debelejse bakrene obroce. Zadeva naj bi bila ultimativna na nivoju klasicnih tesnil, saj hujse variante zahtevajo struzenje kanalov za obroce na glavi/pusi ali vsaj poravnavo glave po vsakem odpiranju motorja (npr: jekleni obroci pustijo kanale na alu glavi).
Trenutni tlaki so do 1.5 bar na serijski T2 in zadeva zadovoljivo drzi.
LP,
Milan
- Turbobitch
Celotno tesnilo je bilo delano za uporabo obrocev, kateri so bili narejeni posebej. Cena taksnega tesnila je kar visoka, saj ze sami bakreni obroci stanejo vec, kot obicajno tesnilo.Turbobitch napisal/-a:To si ti dal obroce al kako? Poznas kksnga majstra? jat zej mam ze naroceno serijsko pa upam da pride ta teden.
Dejansko je moje tesnilo nastajalo po celi Sloveniji (material, obroci in tesnilo), a se je vseeno izslo, saj je bilo konec koncev cenejse, kot da bi ga kupil v Italiji in dal zanj dobrih 200EUR.
LP,
Milan