menjava motorja
menjava motorja
Torej zadeva je taka. Velika vecina vas ve da ma moja kamikaza probleme za fergijem pa menjalnikom. Zadevo bi elegantno resil z drugim motorjem. Ponudla se mi je priloznost dobiti motor 1.4. Tu pa se vsa podobnost konca. Nov motor je iz klijota 1.4 letnik 98. Motor lahko dobim z vsem materialom se pravi racunalnikom, vsemi prikljucki senzorji kolekotirjem, menjalnikom, polosovinami..... Zanima pa me sledece ali bo zadeva pasala v mojga clia, katerei je 1.4 fergo sistem (mogoc zna bit benz pumpa problem).
Ce zadeva pase (se pravi nosilci sraf na sravf...)Kaj vse je potrebno se dodelat (glede elektricne instalacije).
Ce nebi zadeva stekla pa me zanima ali bi pasal menjalnik od te masine na mojo masino naj se nekrat poudarim da je nova masina 1.4 letnika 98(einspric) moja pa je 1.4 letnika 91 (fergo).
Zakaj taka menjava? Zato ker bi masino dobu poceni, nova masina je zelo poskocna in pa nic prevec zejna baje.
Torej s predlogi na dan.
Aja pa znaima me se ce bi mogu to zadevo potem homologirati, ker ostane vse enako 1.4 za 1.4 in vse osatlo....
Hvala.
Ce zadeva pase (se pravi nosilci sraf na sravf...)Kaj vse je potrebno se dodelat (glede elektricne instalacije).
Ce nebi zadeva stekla pa me zanima ali bi pasal menjalnik od te masine na mojo masino naj se nekrat poudarim da je nova masina 1.4 letnika 98(einspric) moja pa je 1.4 letnika 91 (fergo).
Zakaj taka menjava? Zato ker bi masino dobu poceni, nova masina je zelo poskocna in pa nic prevec zejna baje.
Torej s predlogi na dan.
Aja pa znaima me se ce bi mogu to zadevo potem homologirati, ker ostane vse enako 1.4 za 1.4 in vse osatlo....
Hvala.
Štrom for wife, UPS for life.
Jaz imam to masino in se mi cisto nic ne dopade. NI poskocna.iro napisal/-a:Ti isci energy 1.4 motor. Ta z letnika 98 je drug. Mogoce pase samo bos imel prevec komplikacij.... Aja pa benz pumpo bos rabil. Ti jo imas zraven frgazerja .
Prej sem imel cliota faza 1 1.4 energy motor. Stvarca je dosti bolj letela in manj pokurila.
9l je mal prevec. jst mam povprecno porabo 7.3l (dinamicna voznja), s tem, da imam menjalnik od Expressa/Cliota 1.2. ce te samo fergazer zafrkava, potem se zapelji do enega mojstra in naj ti ga nastavi. lahko das pa tut fergazer obnovit. v skofji loki je en mojster, ki obnavlja in nastavlja fergazerje.
04/515 24 80, Jereb
04/515 24 80, Jereb
za en Weber IDF fergazer imam jst doma skoraj narejen sesalni kolektor. Potrebna je se 5min varjenja in je koncan. prav tako imam doma en dober 40 IDF fergazer in enga v delih. ce goka zanima, naj se javi na PMDrmo napisal/-a:Obi, poklic tega k je dal Matija stevilkoTa je tist k je men zrihtu. Lahko pa probamo z enim dvojnim dell'orto DHLA 40
samo bo treba kolektor narest
![]()
Samo kolikor si ti meni razlagal fergi ni glih v dobrem stanju....no mogu bi vidt.