menjava motorja

Okvare na vozilih in pomoč pri raznih problemih
obi
Kraj: medvoški štajerc

menjava motorja

Odgovor Napisal/-a obi »

Torej zadeva je taka. Velika vecina vas ve da ma moja kamikaza probleme za fergijem pa menjalnikom. Zadevo bi elegantno resil z drugim motorjem. Ponudla se mi je priloznost dobiti motor 1.4. Tu pa se vsa podobnost konca. Nov motor je iz klijota 1.4 letnik 98. Motor lahko dobim z vsem materialom se pravi racunalnikom, vsemi prikljucki senzorji kolekotirjem, menjalnikom, polosovinami..... Zanima pa me sledece ali bo zadeva pasala v mojga clia, katerei je 1.4 fergo sistem (mogoc zna bit benz pumpa problem).
Ce zadeva pase (se pravi nosilci sraf na sravf...)Kaj vse je potrebno se dodelat (glede elektricne instalacije).
Ce nebi zadeva stekla pa me zanima ali bi pasal menjalnik od te masine na mojo masino naj se nekrat poudarim da je nova masina 1.4 letnika 98(einspric) moja pa je 1.4 letnika 91 (fergo).
Zakaj taka menjava? Zato ker bi masino dobu poceni, nova masina je zelo poskocna in pa nic prevec zejna baje.
Torej s predlogi na dan.
Aja pa znaima me se ce bi mogu to zadevo potem homologirati, ker ostane vse enako 1.4 za 1.4 in vse osatlo....
Hvala.
Štrom for wife, UPS for life.
iro

Odgovor Napisal/-a iro »

Ti isci energy 1.4 motor. Ta z letnika 98 je drug. Mogoce pase samo bos imel prevec komplikacij.... Aja pa benz pumpo bos rabil. Ti jo imas zraven frgazerja .
iro

Odgovor Napisal/-a iro »

iro napisal/-a:Ti isci energy 1.4 motor. Ta z letnika 98 je drug. Mogoce pase samo bos imel prevec komplikacij.... Aja pa benz pumpo bos rabil. Ti jo imas zraven frgazerja .
Jaz imam to masino in se mi cisto nic ne dopade. NI poskocna.
Prej sem imel cliota faza 1 1.4 energy motor. Stvarca je dosti bolj letela in manj pokurila.
obi

Odgovor Napisal/-a obi »

Hm ja no, men moj kar lepih 9 pa se malo pije pa ce se lepo vozim, ce pa je noga tezka pa se nisem racunu me je zacela glava pect.
melonca'r
Kraj: Celje

Odgovor Napisal/-a melonca'r »

9l je mal prevec. jst mam povprecno porabo 7.3l (dinamicna voznja), s tem, da imam menjalnik od Expressa/Cliota 1.2. ce te samo fergazer zafrkava, potem se zapelji do enega mojstra in naj ti ga nastavi. lahko das pa tut fergazer obnovit. v skofji loki je en mojster, ki obnavlja in nastavlja fergazerje.

04/515 24 80, Jereb
Uporabniški avatar
Drmo
Kraj: Garage

Odgovor Napisal/-a Drmo »

Obi, poklic tega k je dal Matija stevilko :wink: Ta je tist k je men zrihtu. Lahko pa probamo z enim dvojnim dell'orto DHLA 40 :D samo bo treba kolektor narest :?
Samo kolikor si ti meni razlagal fergi ni glih v dobrem stanju....no mogu bi vidt.
Enigma motorsport
Uporabniški avatar
Nicc0

Odgovor Napisal/-a Nicc0 »

homologacijo? ne nori :D pa energy nabavi :D
melonca'r

Drmo napisal/-a:Obi, poklic tega k je dal Matija stevilko :wink: Ta je tist k je men zrihtu. Lahko pa probamo z enim dvojnim dell'orto DHLA 40 :D samo bo treba kolektor narest :?
Samo kolikor si ti meni razlagal fergi ni glih v dobrem stanju....no mogu bi vidt.
za en Weber IDF fergazer imam jst doma skoraj narejen sesalni kolektor. Potrebna je se 5min varjenja in je koncan. prav tako imam doma en dober 40 IDF fergazer in enga v delih. ce goka zanima, naj se javi na PM :-)
obi

Odgovor Napisal/-a obi »

Ok vse lepo in prav. Potem bo treba fergota zrihtat. Kaj pa menjalnik bi pasal iz tiste masine se pravi 1.4 98 non energy motor na 1.4 energy motor.
obi

Odgovor Napisal/-a obi »

A nihce ne ve a gre menjant menjalnik al ne. Vprasanje je v prejsnjem postu
iro

Odgovor Napisal/-a iro »

Ja poglej stevilke na svojem in tistem menjalniku.
Kaj je narobe s starim da bi ga menjal ?
melonca'r

zelo velika verjetnost je, da menjalnik pase. tko, kot sem ze v drugi temi napisu JB1 in nekaj JB3 menjalnikov pase na Energy masino
iro

Odgovor Napisal/-a iro »

Ja sam je treba pogledat da je nosilec na istem mestu.
obi

Odgovor Napisal/-a obi »

iro napisal/-a:Ja poglej stevilke na svojem in tistem menjalniku.
Tadej bi znal zlo komentirat tale post, drugace pa ja je hin ker mi ze iz tretje mece, ruzi na vseh koncih in krajih....
Uporabniški avatar
Tadej
Kraj: Kočevje

Odgovor Napisal/-a Tadej »

obi napisal/-a:
iro napisal/-a:Ja poglej stevilke na svojem in tistem menjalniku.
Tadej bi znal zlo komentirat tale post, drugace pa ja je hin ker mi ze iz tretje mece, ruzi na vseh koncih in krajih....
:)
Odgovori