Nosilci motorja...

Okvare na vozilih in pomoč pri raznih problemih
Odgovori
Grande

Nosilci motorja...

Odgovor Napisal/-a Grande »

Alo , kako ves, da ti je su nosilec motorja?
Pri speljavanju z malimi obrati mi nekaj zaropota, kot da bi se nekaj rukalo...ko speljem neha in med voznjo tudi ni nic...
Je to mogoce kaj v vezi z noslci motorja?
Kaksna skoda se lahko naredi , ce to ne porajtas in se vozis z pokvarjenim nosilcem?

Hvala in lp
BRUKI
Kraj: Maribor

Odgovor Napisal/-a BRUKI »

Lahko da so nosilci...lahko pa tudi veliko drugega.
Mozno so tudi vibracije izpuha ali kaksnega drugega dela.
Tezko je to tako dolocit....je potrebno pogledati.
matjaz_mb
Kraj: Maribor

ciao

Odgovor Napisal/-a matjaz_mb »

sem imel enak problem. Meni se je slisalo na desni strani samo kadar sem rahlo bremzal, ce sem mocno se ni slisalo, saj se s tem cela teza prenese naprej in onemogoca ropot. Slisalo se je pa tako, kakor da bi plastika nekje ropotala, vendar je vzrok ravno v nosilcu.

V mojem primeru je bil zgornji nosilec motorja. Sem menjal in je sedaj boljse, ni pa izkljuceno da ni tudi spodnji. Je pa po vsej vrjetnosti eden od teh nosilec. :wink:

Kar se skode tice bi ti tezko rekel, po mojem pa ni ravno najboljse ce je kateri od nosilceh hin, saj zato drugi bolj trpi.

To bi bilo iz moje strani.
Bolj?°e se je slabo peljat, kot dobro pe?° hodit !!!
Uporabniški avatar
RS-sport
Kraj: Kranj

Re: Nosilci motorja...

Odgovor Napisal/-a RS-sport »

Grande napisal/-a:Alo , kako ves, da ti je su nosilec motorja?
Pri speljavanju z malimi obrati mi nekaj zaropota, kot da bi se nekaj rukalo...ko speljem neha in med voznjo tudi ni nic...
Je to mogoce kaj v vezi z noslci motorja?
Kaksna skoda se lahko naredi , ce to ne porajtas in se vozis z pokvarjenim nosilcem?

Hvala in lp
jest sem imel podoben primer, kot si opisal :shock: imel pa sem spodnjo desno vilco losano :oops: istocasno mi je pa sel tudi desni nosilec motorja :mad:
RS-sport
bik

Odgovor Napisal/-a bik »

Pri laguni l 95 so 3-je nosilci in tudi razlicno stanejo., prav tako tudi delo, ker je za menjavo za ene prevec dela za druge manj.
Meni so na servisu ze lani opozoroli, da bo potrebno kamlu zamenjat nosilec. Letos sem se odlocil naj ga kar zamenjajo. Pac raje dam sedaj tistih 100 EUR pa sem miren, kot, da ostanem kje na cesti z zablokiranim menjalnikom. Meni so menjal nosilec pri menjalniku. Ta je najcenejsi in tudi ta je bil pri meni najbolj dotrajan. Pac 12 let je le dolga doba.Skratka ce nosilec popusti in to je ponavadi na cesti, najprej zacnes tezje pretikat prestave predvsem pri speljavanju, dokler vse skupaj ne zablokira in ostanes na cesti, tudi avta ne mores poriniti ob kraj ceste. kaksni so pa potem stroski z menjalnikom pa itak ves. Obicajno so ze tolk velki, kolikor je skoraj vreden 10 let star avto :)

Na servisu mi je dejal, da gre obicajno najprej nosilec pri menjalniku, ker najbolj trpi pri speljevanju in bremzanju oziroma pojemanju. Glede, da ti ravno pri speljevanju nekaj ropota in ruka, mislim da je ravno nosilec motorja ze fuc. Torej cimprej zamenjat, dokler ne bo prepozno.
dolenc

Odgovor Napisal/-a dolenc »

Ali kdo ve koliko nosilcev motorja je pri Laguni 04 letnik. Na desni strani (iz avta gledano) sem kupil dva, zgoraj in spodaj. A je treba tukaj na desni strani se kaj menjat - tisto gumo ki pride nad amortizerjem??
En mehanik mi je omenil da on ponavadi menja tudi tisto gumo, ker je zgorniji nosilec najno naslonjen, samo jaz ne verjamem da je to res potrebno menjat??
Vase mnejnej bi rabu, ce je kdo imel izkusjne s tem?
dolenc

In tudi ne vem ali naj zamenjam vse nosilce. Verjetno je najbolje vse zamenjat ne??
Uporabniški avatar
Bojci
Kraj: Maribor & skrajni severovzhod Prekmurja

Odgovor Napisal/-a Bojci »

ni treba menjat vse...ponavadi je pri lagunah dizel bil problematicen samo zgornji zaradi treslljajev motorja, ostalo ni take sile, razen ce so ze zdelani.
Slika
dolenc

no saj jaz sem mislil menjat desnega (zgornjega in spodnjega), samo mehanik je reku da je pod tistim zgornjim se neka guma in naj bi se tudi tisto menjalo, jaz sem pa to prvic slisal, pa sedaj ne vem ali je treba tudi tisto gumo ali ne?
Uporabniški avatar
Bojci

saj ponavadi guma vedno popusti, ne sam kovinski nosilec, ce me zastopis.
Saj je to mislil...
Slika
dolenc

ne vem ce o isti gumi govoriva. v kovinskem nosilcu je luknja in notr v luknji je guma, pol gre pa vijak skoz. ta guma poci.
ampak mehanik je reku, da ta kovinski nosilec pride naslonjen se na eno gumo (mislim da je nad amortizerjem in je taka malo vecja kepa gume) in da naj bi se to gumo tudi mejalo??A ti je to kaj znano?
Uporabniški avatar
Bojci

no, jaz sem za prvo mislil..

nimam ravno predstave vpetja na karoserijo... kovinski nosilec potem gre nad amortizerjem? Ce gre tja, je mozno, da je tam se ena guma. Ampak vsi so vedno jamrali za tisto..v luknji.

Sicer pa ta prvo menjaj okrogel nosilec (je ziher taglavni krivec) in ce bo ok, potem de diraj ostalo nic. :wink:
Slika
dolenc

:)
saj bom.jih ze imam oba desna doma samo spravit se morm enkrat to narest. Se mi dzi da je tudi ta nosilec krivec za tisto "trokiranje" Ves ko sem pisal da mi pri obratih okrog 2000 zacne trest. Ker tester nobene napake na vbrizgu niti pumpi..NIKJER ne pokaze je verjetno res ta nosilec motorja..... :) bomo vidl.smo na vezi.
LP
Uporabniški avatar
Bojci

zagotovo.
ker masina je verjetno pri teh vrtljajih prisla zaradi mocnega vibriranja v resonanco, ki se je prenesla na karoserijo.
To je ravno tak, kot da bi imel prenizke vrtljaje...tudi cel avto trese.
Slika
dolenc

to so obrati glih ko turbina vklopi in motor zacne razvijat moc. ampak zgleda pa kot da je vse drugo uniceno. upam da so nosilci.
Odgovori