no pa da predstavim Crnega Vraga, ki je v druzinski lasti dobrih 10 let - zadnje 2 leti je bil zal precej malo v uporabi. In sem se slab mesec nazaj ojunacil, da ga probam malo vzet v svoje zatezeno natancne roke pa da sluzi tistemu, cemur je namenjen - udobni voznji
Da takoj nekaj razcistim (ker sem novinec na tem forumu) - moja prva avto ljubav ostaja (varno shranjen cakajoc na temeljito konzervacijo in restavracijo pleharije, ki je v 17. letu na izpostavljenih mestih zacela malo popuscat koroziji) Citroën BX aka BiXi.
Ampak ker sem, kakrsen sem - to pomeni, da bom vseeno probal tudi Crnega Vraga imeti v kar najbolj top kondiciji.
Ne vem zakaj, ampak nekako ze vrsto let porajtam zgolj in samo raznorazne Citroëne (definitivno) in dolocene Peugeote ter Renaulte - konkretno - R16, R30, R25 in R Safrane. In se mi ni zal posvetiti kateremu med njimi.
Zal se Vragu pozna, da je zadnje 2 leti bolj stal kot vozil - pa sem tako za start v najino druzenje zamenjal gume, brisalce in zadnje diske; obenem pa izvedel "super" novico, da sta tudi zadnja amortizerja hin (rja prezrla in "odprla" ohisje) in da naj razmisljam tudi o novih prednjih diskih. Ma bo ze. Se vedno se racunica lazje in prej izide, kot da bi se (po tipicno slovensko) zapufal za nek mali novi avtomobil ... Ne hvala. Je prevec starejsih, ki bi jih rad se malo izrabil in uporabil
Seveda bom dal se izmerit CO2 v hladilni. Vcasih malo nivo pade ... Lahko kje kaj pusca ... OK, kaka cev pri motorju je ze malo svoh ... bom pa zamenjal, kaj naj ..
Pa v kabini vcasih malo zatohlo zasmrdi ... samo ne vedno. Je pa klimatizacija tudi verjetno potrebna ciscenja.
Ampak, ko vse to porihtam - bi glavnina morala biti za nekaj casa postimana ...
In se vedno vztrajam pri zgornji trditvi - se vedno me vse skupaj stane mnogo manj kot novi avto. OK, zdj izpade, kot da sem blazen preracunljivec.
Bom drugace sformuliral
Skratka - upam da bom tudi ob pomoci clanov tega foruma Crnega Vraga ASAP spravil v primerno tehnicno stanje, da bo izpolnil moje stroge kriterije in da bova uspela skupaj naklofat kar nekaj udobnih in zanesljivih 10k km.
PS: fotke niso niti pod razno kaj umetniske - zgolj kot basic predstavitev Vraga.