Safrane RT l.91 - Safko

Predstavite Vašega Renault-a
Uporabniški avatar
Citroenovc

Safrane RT l.91 - Safko

Odgovor Napisal/-a Citroenovc »

Zivjo,

no pa da predstavim Crnega Vraga, ki je v druzinski lasti dobrih 10 let - zadnje 2 leti je bil zal precej malo v uporabi. In sem se slab mesec nazaj ojunacil, da ga probam malo vzet v svoje zatezeno natancne roke pa da sluzi tistemu, cemur je namenjen - udobni voznji :).

Da takoj nekaj razcistim (ker sem novinec na tem forumu) - moja prva avto ljubav ostaja (varno shranjen cakajoc na temeljito konzervacijo in restavracijo pleharije, ki je v 17. letu na izpostavljenih mestih zacela malo popuscat koroziji) Citroën BX aka BiXi.
Ampak ker sem, kakrsen sem - to pomeni, da bom vseeno probal tudi Crnega Vraga imeti v kar najbolj top kondiciji.
Ne vem zakaj, ampak nekako ze vrsto let porajtam zgolj in samo raznorazne Citroëne (definitivno) in dolocene Peugeote ter Renaulte - konkretno - R16, R30, R25 in R Safrane. In se mi ni zal posvetiti kateremu med njimi.

Zal se Vragu pozna, da je zadnje 2 leti bolj stal kot vozil - pa sem tako za start v najino druzenje zamenjal gume, brisalce in zadnje diske; obenem pa izvedel "super" novico, da sta tudi zadnja amortizerja hin (rja prezrla in "odprla" ohisje) in da naj razmisljam tudi o novih prednjih diskih. Ma bo ze. Se vedno se racunica lazje in prej izide, kot da bi se (po tipicno slovensko) zapufal za nek mali novi avtomobil ... Ne hvala. Je prevec starejsih, ki bi jih rad se malo izrabil in uporabil :)

Seveda bom dal se izmerit CO2 v hladilni. Vcasih malo nivo pade ... Lahko kje kaj pusca ... OK, kaka cev pri motorju je ze malo svoh ... bom pa zamenjal, kaj naj ..
Pa v kabini vcasih malo zatohlo zasmrdi ... samo ne vedno. Je pa klimatizacija tudi verjetno potrebna ciscenja.

Ampak, ko vse to porihtam - bi glavnina morala biti za nekaj casa postimana ...
In se vedno vztrajam pri zgornji trditvi - se vedno me vse skupaj stane mnogo manj kot novi avto. OK, zdj izpade, kot da sem blazen preracunljivec.
Bom drugace sformuliral ;) - Vrag je precej udoben avtomobil (OK, ima eno resno zamero po mojem mnenju) in bi bilo skoda to ne izkoristiti ;)
Skratka - upam da bom tudi ob pomoci clanov tega foruma Crnega Vraga ASAP spravil v primerno tehnicno stanje, da bo izpolnil moje stroge kriterije in da bova uspela skupaj naklofat kar nekaj udobnih in zanesljivih 10k km.

PS: fotke niso niti pod razno kaj umetniske - zgolj kot basic predstavitev Vraga.

Slika

Slika
Zadnjič spremenil Citroenovc, dne 16 Maj 2008, 18:27, skupaj popravljeno 9 krat.
OK

LP

Primo?ć
Uporabniški avatar
pery
Kraj: cerknica

Odgovor Napisal/-a pery »

no lepo da si se odlocil legendo spravit v top stanje in na cesto :D dost srece pa $ :wink:
Slika Slika
Uporabniški avatar
Citroenovc

pery napisal/-a:no lepo da si se odlocil legendo spravit v top stanje in na cesto :D dost srece pa $ :wink:
;)

se strinjam - zadnji mesec veckrat ponovim staro reklo - nije zvaka za seljaka - in veselo zvecim dalje ;)

ja nekako glede na realnih 207k km upam in predvidevam, da bo po popravljenem zg. nastetem Vrag primerno postiman ... Je pa tak, da v 10 letih prakse na Vragu sva se tudi z ocetom izvezbala za nekaj "tipicnih felerjev", ki jih na servisu bogato zaracunajo, v praksi pa so enostavno resljivi ....

No, saj pravim - vi samo pesti zame stisnite, da se mi izpolni zacrtan plan (nekaj podobnega sem dal cca 6 let nazaj skozi pri BiXi - ko sem enkrat popedenal zadeve (prakticno identicen seznam kot sedaj pri Vragu), ki jih je prinesla starost - sem naslednjih nekaj let samo se tocil benz in delal redne servise).
OK

LP

Primo?ć
Uporabniški avatar
Shusuglao
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a Shusuglao »

pozdravljen na forumu :smt016

evo drzim pesti da ti uspe cim ceneje pokrpat te nevsecnosti
daj se kaksno fotko od BXa :wink:
Renault 18 TLJ Renault 21 GTS Renault 21 TURBO Renault 21 NEVADA Megane CC
Uporabniški avatar
privatnik
Kraj: CE

Odgovor Napisal/-a privatnik »

Lep avto 8) . Drugace pa ce je spustil grelec kabine ni nujno da je sla dihtunga al pa karkoli ce se je pazilo na nivo hladilne tekocine in se avto ni pregreval. Drugace pa je menjava "pecke" zahteven postopek kar pri vsakem avtomobilu (armatura dol :? :? :? ). Fajn porihtaj in porocaj kako kaj stvari potekajo.
Uporabniški avatar
Citroenovc

Se strinjam - ja cager temperature je vedno bil v varnem polju, jaz sem pa redno prieverjal nivo antifriza ... No problem je v tem, da je to vozil moj oce, ki mi ni verjel, ko sem ga zadnje leto opozarjal, da morda le ni vec vse tako BP in da naj preveri par zadev ....

V bistvu razmisljam tako - Vrag ima 207k km, je v 14. letu in je vecina robe se ganz original - zdaj ce se lotim resnega servisa - bi rad imel potem nekaj casa mir. Zato bom naredil tudi test prisotnosti CO2 v hladilnem sistemu. Ce se pokaze da je - potem bom malo vrgel na papir kaj in kako ... Ampak mislim da se bom kar spustil v tale projekt.

//CO2 test je pokazal, da je vse BP; ko sem pa enkrat spucal odvod kondenza klime - pa je tudi smrad v kabini minil. Tak da konec dober, vse dobro ...

Edino ena stvar me se malo nervira - dno spodaj - kar je pod prtljaznikom - je precej grdo rjavo vse skupaj - izgleda, kot da bi tovarniska zascita scitila samo pod kabine, naprej so jo pa "pozabili" naspricat ... Hmm ... to me v bistvu se najbolj bode ... da ne bom porihtal mehaniko, potem bodo pa luknje zazijale v dnu ...
Zadnjič spremenil Citroenovc, dne 16 Maj 2008, 18:15, skupaj popravljeno 2 krat.
OK

LP

Primo?ć
Uporabniški avatar
Fuego 85

Odgovor Napisal/-a Fuego 85 »

Uf je lep :shock: ... Takoj bi ga imel 8) !

Kaj ima pa od opreme?

Lp
Uporabniški avatar
BoneS

Odgovor Napisal/-a BoneS »

svetovn avto!
Uporabniški avatar
Citroenovc

Tocno, opreme nisem nic omenjal - RT.
Ima pa doplacilna original lita platisca (4 vijaki) - enaki kot pri 2.2 RXE serijsko.
Drugace pa avtomatska klima, ABS, progresiven servo, 4xdiski, 4 vglavniki, elektrika za ogledala in prednja stekla, DCZ + alarm, notranjost je v kombinaciji rjave in bez (RT dizajn), ima lepo oblazinjene naslone za roke (imam v spominu da pri RN je bila kar plastika), original philips audio center (zal le na kaseto, ampak bom dodal mp3), ki pa mi igra neverjetno dobro in ostane. Kaj se takega - zadaj ima antisoncno mrezo pa meglenke spredaj. Aja, pa seveda govorca.

Pac druzinska krizarka. Sam sem ze od nekdaj bolj porajtal velike avtomobile - se nekako bolje pocutim v njih.
Zadnjič spremenil Citroenovc, dne 05 Maj 2007, 18:09, skupaj popravljeno 1 krat.
OK

LP

Primo?ć
Uporabniški avatar
PiNkZ

Odgovor Napisal/-a PiNkZ »

ko smo ze pr citroenu BX.. Moj sosed nekdanji ga je obnavljal in nevem kako je zdaj z avtom... sam na zadnje je kar dobro use skupaj zgledal...
Uporabniški avatar
Liquid
Kraj: Tolmin

Odgovor Napisal/-a Liquid »

dobra ladja :) velik srece/veselja pri rihtanju :wink:
1991 R19 GTS 1.4
1999 Megane RT 1.6 16V
2011 Megane Grandtour GT-line 1.5 dCi
2010 Trafic Passenger 2.0 dCi
2013 Laguna Grandtour Black Edition 4Control 2.0 dCi
Uporabniški avatar
Citroenovc

@PiNkZ: ja mene najbolj matra, ker je '91 - prvi BX ('82) so po sedanji zakonodaji ze oldiji - mojemu pa s tega vidika se veliko manjka ... nekako moram prebrodit cca 1 leto (v katerem ga imam namen pocasi porihtat), ko bi rad ustavil in saniral par predelov na karoseriji, kjer si je rja vzela svoj davek + popedenal par ostalih zadev, nazaj usposobil klimo (je delala BP 15 let z rednimi filanji) in pa naredil veliki servis na 200k km. tak da zaenkrat ga na 14 dni zapeljem iz garaze pa malo gor dol po ulici pa da se segreje in parkrat zalaufa ventilator motorja ...
Ko bo pa malo vec casa pa v boj z rjo ... Nekaj bom lahko sam; nekaj pa bo moral kak dober klepar.

Ampak najprej pa resitev aktulanih problemov na Crnem Vragu.

@Liquid - koliko bo veselja pri smame rihtanju, se ne vem - vsekakor ga bo pa veliko, ko bo vse porihtano ;)
Zadnjič spremenil Citroenovc, dne 16 Maj 2008, 18:05, skupaj popravljeno 1 krat.
OK

LP

Primo?ć
Uporabniški avatar
Nicc0

Odgovor Napisal/-a Nicc0 »

ce bos rabil kaj iz aneta me kontakiraj bomo zrihtali se neke popuste :D
Uporabniški avatar
Citroenovc

O super - za zaceteke - ce mogoce ves - obstaja kak on-line Valeo katalog s cenami, ki bi priblizno veljale v SLO?
OK

LP

Primo?ć
Uporabniški avatar
Nicc0

Odgovor Napisal/-a Nicc0 »

bom danes poklical majstra pa rekel da mi da neki katalog pa ti ga magari poslem na netu pa pojma nimam :D
Odgovori