Renault Avantime 2.2dci rahlo belo dimi
Renault Avantime 2.2dci rahlo belo dimi
Pozdravljeni,
na Vas se obracam, da bi dobil kaksen pametni namig, ki bi mi povedal kaj naj pogledam, da bi odpravil problem rahlega belega dima. Avto ima 65 k kilometrov na njemu pa sem naredil veliki servis pregledal turbino (beja servis) ocistil EGR ventil in njegovo ohisje, menjava nategovalcev in zobatega jermena, menjava vseh filtrov...Motor ne pije olja (izpusni sistem je suh).
Sam sumim, da je morda zadeva povezana z brizganjem goriva (injektorji) ali pa je kaj narobe z pumpo. Avto ni izgubil nic na moci skratka dela vse normalno - motor je tih in nima nikakrsnih sunkov.
Ali se da morda zadevo preveriti s povzavo na diagnosticni racunalnik, ce je kaj narobe z elektroniko ali z fazo vbrizgavanja.
na Vas se obracam, da bi dobil kaksen pametni namig, ki bi mi povedal kaj naj pogledam, da bi odpravil problem rahlega belega dima. Avto ima 65 k kilometrov na njemu pa sem naredil veliki servis pregledal turbino (beja servis) ocistil EGR ventil in njegovo ohisje, menjava nategovalcev in zobatega jermena, menjava vseh filtrov...Motor ne pije olja (izpusni sistem je suh).
Sam sumim, da je morda zadeva povezana z brizganjem goriva (injektorji) ali pa je kaj narobe z pumpo. Avto ni izgubil nic na moci skratka dela vse normalno - motor je tih in nima nikakrsnih sunkov.
Ali se da morda zadevo preveriti s povzavo na diagnosticni racunalnik, ce je kaj narobe z elektroniko ali z fazo vbrizgavanja.
Renault Avntime Privilege 2.2 dci
To mas ta novi 2.2dci motor z 175KM z FAPom, al tistega z 150KM, brez filtra sajastih delcev?
Ponavadi se siv dim pojavi kadar sunkovito menjas iz ene prestave v drugo, takrat se skadijo saje,ki se naberejo v izpusnem sistemu v primeru, da ni filtra sajastih delcev,ce je normalno izgorevanje.
Bel dim pa...,hm olje ?!
Si mogoce lival kaksne aditive zravn v tank?..kje pa tankas?
Ponavadi se siv dim pojavi kadar sunkovito menjas iz ene prestave v drugo, takrat se skadijo saje,ki se naberejo v izpusnem sistemu v primeru, da ni filtra sajastih delcev,ce je normalno izgorevanje.
Bel dim pa...,hm olje ?!
Si mogoce lival kaksne aditive zravn v tank?..kje pa tankas?
Motor je tisti od 150 KM.
Zadeva od tanka pa zna biti zanimljiva, saj tankam vsepovsod tank pa drzi okoli 80l. Pred kratkim sem tankal, tako da bom se videl.
Glede dima pa ni prav zelo ociten, ampak je komaj opazen - prej pa tega ni bilo.
Ali je mozno, da masina pri 65k kilometrov zre olje. Namrec olja ne primankuje oz. ni vidno, da bi ga zrlo.
Prosim za se kaksen pametni nasvet glede izgorevanja in kaksni so znaki okvare piezzo brizgalnih sob.
Zadeva od tanka pa zna biti zanimljiva, saj tankam vsepovsod tank pa drzi okoli 80l. Pred kratkim sem tankal, tako da bom se videl.
Glede dima pa ni prav zelo ociten, ampak je komaj opazen - prej pa tega ni bilo.
Ali je mozno, da masina pri 65k kilometrov zre olje. Namrec olja ne primankuje oz. ni vidno, da bi ga zrlo.
Prosim za se kaksen pametni nasvet glede izgorevanja in kaksni so znaki okvare piezzo brizgalnih sob.
Renault Avntime Privilege 2.2 dci
Bel dim nikoli ne povzroca dizelsko gorivo(dimi crno) niti olje (dimi modro). V popolnosti se strinjam s predhodnikom bel dim lahko povzroca samo voda oziroma njeni hlapi. Se pa zaradi nizjih zunanjih temperatur tudi pri ogretem motorju pojavlja rahla bela meglica. Ce pa je ta meglica preocitna pa je nekaj narobe s hladilnim sistemom (poglej kolicino hladilne tekocine).
Biv?°i lastnik Renault Espace Privilège 2,2 dCi (10/2005)
Ce je vse drugo OK, se to dogaja zato, ker si tankal na Petrolu. Kriva je voda v nafti. Podoben problem sem imel s kombijem, samo tam je blo v taki meri, da sem komaj domov prisel. Ko sem pohodil gas, je belo pokadilo, moci pa ni bilo nobene. Tankaj na OMV, se bolje Agip (INA pa itak odpade:-))
Tako je blo pri meni pac...
OT: ko smo ravno pri bencinskih servisih .. kaj pa logo ? je ze kdo tankal tam ?majtl napisal/-a:Ce je vse drugo OK, se to dogaja zato, ker si tankal na Petrolu. Kriva je voda v nafti. Podoben problem sem imel s kombijem, samo tam je blo v taki meri, da sem komaj domov prisel. Ko sem pohodil gas, je belo pokadilo, moci pa ni bilo nobene. Tankaj na OMV, se bolje Agip (INA pa itak odpade:-))
Ne vem kako je tam, Drugac ima pa pa tudi MOL v redu gorivo.86-4PJ napisal/-a:OT: ko smo ravno pri bencinskih servisih .. kaj pa logo ? je ze kdo tankal tam ?majtl napisal/-a:Ce je vse drugo OK, se to dogaja zato, ker si tankal na Petrolu. Kriva je voda v nafti. Podoben problem sem imel s kombijem, samo tam je blo v taki meri, da sem komaj domov prisel. Ko sem pohodil gas, je belo pokadilo, moci pa ni bilo nobene. Tankaj na OMV, se bolje Agip (INA pa itak odpade:-))
- killah bee
- Kraj: Ljubljana
Beli dim je cisto normalen za ta letni cas. Temperatura izpuha- zunanja temperatura. Odvisno je tudi od vlaznosti zraka, ker enkrat ti bo pri isti temperaturi kadil belo, drugic ob drugcni vlaznosti,tega ne bos opazil.
Je pa to cisto normalen pojav. Ce bi bila hladilna tekocina problem in prebito tesnilo na bloku motorja, avto nebi sel isto ! Kadilo bi pa kar konkretno.
Kar se tice porabe olja pa bi kadilo kot je predhodnik omenil MODRO, v primeru nafte in nepopolnega izgorevanja SIVO ali CRNO
Je pa to cisto normalen pojav. Ce bi bila hladilna tekocina problem in prebito tesnilo na bloku motorja, avto nebi sel isto ! Kadilo bi pa kar konkretno.
Kar se tice porabe olja pa bi kadilo kot je predhodnik omenil MODRO, v primeru nafte in nepopolnega izgorevanja SIVO ali CRNO