Renault Avantime 2.2dci rahlo belo dimi

Okvare na vozilih in pomoč pri raznih problemih
Uporabniški avatar
aha1

Renault Avantime 2.2dci rahlo belo dimi

Odgovor Napisal/-a aha1 »

Pozdravljeni,

na Vas se obracam, da bi dobil kaksen pametni namig, ki bi mi povedal kaj naj pogledam, da bi odpravil problem rahlega belega dima. Avto ima 65 k kilometrov na njemu pa sem naredil veliki servis pregledal turbino (beja servis) ocistil EGR ventil in njegovo ohisje, menjava nategovalcev in zobatega jermena, menjava vseh filtrov...Motor ne pije olja (izpusni sistem je suh).
Sam sumim, da je morda zadeva povezana z brizganjem goriva (injektorji) ali pa je kaj narobe z pumpo. Avto ni izgubil nic na moci skratka dela vse normalno - motor je tih in nima nikakrsnih sunkov.
Ali se da morda zadevo preveriti s povzavo na diagnosticni racunalnik, ce je kaj narobe z elektroniko ali z fazo vbrizgavanja.
Renault Avntime Privilege 2.2 dci
Uporabniški avatar
Bojci
Kraj: Maribor & skrajni severovzhod Prekmurja

Odgovor Napisal/-a Bojci »

mislim, da to ni nic narobe, verjetno gre za kondenz zaradi temperatur v tem casu.
Slika
Uporabniški avatar
aha1

Mislim, da ne bo to, saj je zadeva prisotno tudi, ko je motor segret. Ali bi morda bil za-to vzrok slab katalizator (catalytic converter) - namescen za turbino ali pa izpusni filter (particulate filter).
Povejte Vasa mnenja
Uporabniški avatar
Solero
Kraj: Maribor

Odgovor Napisal/-a Solero »

To mas ta novi 2.2dci motor z 175KM z FAPom, al tistega z 150KM, brez filtra sajastih delcev?

Ponavadi se siv dim pojavi kadar sunkovito menjas iz ene prestave v drugo, takrat se skadijo saje,ki se naberejo v izpusnem sistemu v primeru, da ni filtra sajastih delcev,ce je normalno izgorevanje.

Bel dim pa...,hm olje ?!

Si mogoce lival kaksne aditive zravn v tank?..kje pa tankas?
Uporabniški avatar
aha1

Motor je tisti od 150 KM.
Zadeva od tanka pa zna biti zanimljiva, saj tankam vsepovsod tank pa drzi okoli 80l. Pred kratkim sem tankal, tako da bom se videl.
Glede dima pa ni prav zelo ociten, ampak je komaj opazen - prej pa tega ni bilo.
Ali je mozno, da masina pri 65k kilometrov zre olje. Namrec olja ne primankuje oz. ni vidno, da bi ga zrlo.
Prosim za se kaksen pametni nasvet glede izgorevanja in kaksni so znaki okvare piezzo brizgalnih sob.
Uporabniški avatar
Bojci
Kraj: Maribor & skrajni severovzhod Prekmurja

Odgovor Napisal/-a Bojci »

ce bi sobe bile krive, bi izpuh bil bolj crn, ker ne bi bilo popolnega izgorevanja.
Morajo to biti vodni hlapi...
Slika
Uporabniški avatar
Espace
Kraj: Maribor

Odgovor Napisal/-a Espace »

Bel dim nikoli ne povzroca dizelsko gorivo(dimi crno) niti olje (dimi modro). V popolnosti se strinjam s predhodnikom bel dim lahko povzroca samo voda oziroma njeni hlapi. Se pa zaradi nizjih zunanjih temperatur tudi pri ogretem motorju pojavlja rahla bela meglica. Ce pa je ta meglica preocitna pa je nekaj narobe s hladilnim sistemom (poglej kolicino hladilne tekocine).
Biv?°i lastnik Renault Espace Privilège 2,2 dCi (10/2005)
Uporabniški avatar
aha1

Dodatno kar sem opazil je vecja poraba goriva. Kaj botruje k vecji porabi goriva.
majtl
Kraj: Trebnje

Odgovor Napisal/-a majtl »

Ce je vse drugo OK, se to dogaja zato, ker si tankal na Petrolu. Kriva je voda v nafti. Podoben problem sem imel s kombijem, samo tam je blo v taki meri, da sem komaj domov prisel. Ko sem pohodil gas, je belo pokadilo, moci pa ni bilo nobene. Tankaj na OMV, se bolje Agip (INA pa itak odpade:-))
Tako je blo pri meni pac...
Uporabniški avatar
RS-sport
Kraj: Kranj

Odgovor Napisal/-a RS-sport »

aha1 napisal/-a:Dodatno kar sem opazil je vecja poraba goriva. Kaj botruje k vecji porabi goriva.
tukaj je prisotnih vec dejavnikov :roll: kot prvo je pa pomembna kvaliteta goriva, tako kot je to opisal majtl :wink:
RS-sport
Uporabniški avatar
ZZ-717
Kraj: Ljubljana - Šentvid

Odgovor Napisal/-a ZZ-717 »

majtl napisal/-a:Ce je vse drugo OK, se to dogaja zato, ker si tankal na Petrolu. Kriva je voda v nafti. Podoben problem sem imel s kombijem, samo tam je blo v taki meri, da sem komaj domov prisel. Ko sem pohodil gas, je belo pokadilo, moci pa ni bilo nobene. Tankaj na OMV, se bolje Agip (INA pa itak odpade:-))
OT: ko smo ravno pri bencinskih servisih .. kaj pa logo ? je ze kdo tankal tam ?
majtl
Kraj: Trebnje

Odgovor Napisal/-a majtl »

86-4PJ napisal/-a:
majtl napisal/-a:Ce je vse drugo OK, se to dogaja zato, ker si tankal na Petrolu. Kriva je voda v nafti. Podoben problem sem imel s kombijem, samo tam je blo v taki meri, da sem komaj domov prisel. Ko sem pohodil gas, je belo pokadilo, moci pa ni bilo nobene. Tankaj na OMV, se bolje Agip (INA pa itak odpade:-))
OT: ko smo ravno pri bencinskih servisih .. kaj pa logo ? je ze kdo tankal tam ?
Ne vem kako je tam, Drugac ima pa pa tudi MOL v redu gorivo.
Uporabniški avatar
killah bee
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a killah bee »

Beli dim je cisto normalen za ta letni cas. Temperatura izpuha- zunanja temperatura. Odvisno je tudi od vlaznosti zraka, ker enkrat ti bo pri isti temperaturi kadil belo, drugic ob drugcni vlaznosti,tega ne bos opazil.

Je pa to cisto normalen pojav. Ce bi bila hladilna tekocina problem in prebito tesnilo na bloku motorja, avto nebi sel isto ! Kadilo bi pa kar konkretno.

Kar se tice porabe olja pa bi kadilo kot je predhodnik omenil MODRO, v primeru nafte in nepopolnega izgorevanja SIVO ali CRNO
Uporabniški avatar
sharkec
Kraj: zalec

Odgovor Napisal/-a sharkec »

lp.

da ne odpiram nove teme...pri moji lagunci 1.9dci II se mi je zacelo bol crn kadit in se mi zdi, da tut nima vec tiste prave moci oz. pospesevanje je bol zaspano. :?

Kaj mislite, da bi bil lahko vzrok??

Berem, da ce crno kadi, ni popolnega izgorevanja...in kaj je vzrok le tega :?: :?:
Uporabniški avatar
Stupo
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a Stupo »

A je za masino kaj narobe, ce das v bencinarja naprimer na 1 tank goriva 5L olja, da imas potem dimno zaveso? :D
Slika
Odgovori