Mikro jermen

Okvare na vozilih in pomoč pri raznih problemih
Danilo

Mikro jermen

Odgovor Napisal/-a Danilo »

Pojavil se je problem z cviljenjem mikro jermena. Zasledil sem na forumu da je lahko posledica obraba lezaja altenatorja. In da imajo Megani to hibo in da so to rado pokvari, ker sem ta teden menjal oba mikro jermena in je bilo 2 dni vredu in zdaj je spet pricelo cvilit. Za cvili tedaj ko avto vzges pri hladnem motorju to je kratko cviljenje ki tako preneha.
Kaj je narobe?
Premalo napet jermen ali lezaj jermenice na altenatorju?
Uporabniški avatar
Doctor DJ
Kraj: Štajerska

Odgovor Napisal/-a Doctor DJ »

kot prvo je lahko premalo napet jermen.

ce bi pa biu lezaj bi blo cviljenje pogostejse in trajalo dalj casa. lahko pa tud da je lezaj postal suh.

ce se po tvojih posegih cviljenje pojavi poskusi premazat jermen iz spodnje strani, tam ko so reze, mazi pri UGASNJENEM avtu!!!!!!!!!!!!!!!!
to je staro zdravilo - uporaba na lastno odgovornost.

lp
Danilo

A ga naj z WD40 pospricam jermenico ?
r4tl

Odgovor Napisal/-a r4tl »

Ponavad se za mazanje in odpravljanje cviljenja jermena uporablja grafitna mast.... sm pa ravn prejsn tedn mel podoben primer na laguni, k je hladna cvilila, k da bi cricke not zapru, ko se je pa mal segrela je pa nehala.... prej smo mazal jermen, pol smo pa lagarje zamenjal, tk da... dej je pa ql;)

Velik srece s cricki;)

LP

R4TL
O?®e mi je zmeraj rekel:"Nikoli ne bo?° vedel usega..." in "Vse kar so sestavl skp, se da tud raztavt;)
Danilo

Potem se pravi da je sel lezaj na jermenici od altenatorja?
r4tl

Ne bom dal roke v ogenj...samo mi smo mel primer, ko je bla jermenica brez sklopke in smo zamenjal lezaje v altenatorju.... rgac pa jermena dol, pa postopoma zadevo priklaplat, pa bote slisal (ucas se da ucas ne...) drgac pa vsak del motorja ki je gnan z jermenom zalaufat na elektro pogon (z elektor motorjem, ki prek jermenice poganja posamezni sklop) pa bos slisu kaj joka;)

LP

R4TL
O?®e mi je zmeraj rekel:"Nikoli ne bo?° vedel usega..." in "Vse kar so sestavl skp, se da tud raztavt;)
Danilo

OK! Bom probal naredit to.
Danilo

Kako dolgi pisk pa je bil vasem primeru? Primeni traja sam ko zastartam mrzel avto in takoj preneha kar mi gre zelo na zivce.
r4tl

Enako je blo pr ns.... zjutraj ko si zalaufal je crickal, potem pa cel dan nc... tk da... dej je pa ql:)

LP

R4TL
scrat
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a scrat »

Men tudi mal zacvili, ko ga zjutraj prizgem...in to sam za 1sec in potem, ce dam mal gasa spet in potem neha po 20sec. Je to lezaj kriv ali jermenica ali sklopka?
Uporabniški avatar
Bojci
Kraj: Maribor & skrajni severovzhod Prekmurja

Odgovor Napisal/-a Bojci »

nic od tega, ampak jermen.

Malo ga daj zategniti, ce pa je ze dolgo od menjave, pa je najboljsa menjava.

Neha pa cvilit takrat, ko se jermen ogreje in postane bolj prozen...ni vec tako trd.
Slika
Danilo

To teorijo jst razumem samo kateri mikro jermen je ?
Jst mam dva. In zdaj sem probal zategnit prvega ki je na klimi. In ni nic boljs. Sam jst mislim da je glavni razlog ta drugi ki je na altenatorju BOJCI. Ker tega se nisem probal zategnit. Koliko pa je lahko zategjen?
Uporabniški avatar
Bojci

ne vem, kje ima zategovalec...lahko, da se s kaksnim lezajem, sponarjem zateguje...malo poglej tam okrog, kje se ga da zategovat.
brez dvoma mora biti ta krivec za cviljenje.
Slika
Danilo

Hvala BOJCI! Bom probal pa vam povem kaj smo ugotovili. Mel sem pa problem z kompresorjem klime ki je imel zanic lezaj in komplet mi ga je moral pretesnit ker mi je spuscal in se rekel mi je da mi ni delala 1 stopnja glavnega ventilatorja ko prizges klimo. Meni je delalo skoz na 2. A je tebi znano kaj s temi stopnjami?
Uporabniški avatar
Bojci

torej, ventilator na 1 ni delal?
Slika
Odgovori