Mikro jermen
Mikro jermen
Pojavil se je problem z cviljenjem mikro jermena. Zasledil sem na forumu da je lahko posledica obraba lezaja altenatorja. In da imajo Megani to hibo in da so to rado pokvari, ker sem ta teden menjal oba mikro jermena in je bilo 2 dni vredu in zdaj je spet pricelo cvilit. Za cvili tedaj ko avto vzges pri hladnem motorju to je kratko cviljenje ki tako preneha.
Kaj je narobe?
Premalo napet jermen ali lezaj jermenice na altenatorju?
Kaj je narobe?
Premalo napet jermen ali lezaj jermenice na altenatorju?
kot prvo je lahko premalo napet jermen.
ce bi pa biu lezaj bi blo cviljenje pogostejse in trajalo dalj casa. lahko pa tud da je lezaj postal suh.
ce se po tvojih posegih cviljenje pojavi poskusi premazat jermen iz spodnje strani, tam ko so reze, mazi pri UGASNJENEM avtu!!!!!!!!!!!!!!!!
to je staro zdravilo - uporaba na lastno odgovornost.
lp
ce bi pa biu lezaj bi blo cviljenje pogostejse in trajalo dalj casa. lahko pa tud da je lezaj postal suh.
ce se po tvojih posegih cviljenje pojavi poskusi premazat jermen iz spodnje strani, tam ko so reze, mazi pri UGASNJENEM avtu!!!!!!!!!!!!!!!!
to je staro zdravilo - uporaba na lastno odgovornost.
lp
Ponavad se za mazanje in odpravljanje cviljenja jermena uporablja grafitna mast.... sm pa ravn prejsn tedn mel podoben primer na laguni, k je hladna cvilila, k da bi cricke not zapru, ko se je pa mal segrela je pa nehala.... prej smo mazal jermen, pol smo pa lagarje zamenjal, tk da... dej je pa ql;)
Velik srece s cricki;)
LP
R4TL
Velik srece s cricki;)
LP
R4TL
O?®e mi je zmeraj rekel:"Nikoli ne bo?° vedel usega..." in "Vse kar so sestavl skp, se da tud raztavt;)
Ne bom dal roke v ogenj...samo mi smo mel primer, ko je bla jermenica brez sklopke in smo zamenjal lezaje v altenatorju.... rgac pa jermena dol, pa postopoma zadevo priklaplat, pa bote slisal (ucas se da ucas ne...) drgac pa vsak del motorja ki je gnan z jermenom zalaufat na elektro pogon (z elektor motorjem, ki prek jermenice poganja posamezni sklop) pa bos slisu kaj joka;)
LP
R4TL
LP
R4TL
O?®e mi je zmeraj rekel:"Nikoli ne bo?° vedel usega..." in "Vse kar so sestavl skp, se da tud raztavt;)
Hvala BOJCI! Bom probal pa vam povem kaj smo ugotovili. Mel sem pa problem z kompresorjem klime ki je imel zanic lezaj in komplet mi ga je moral pretesnit ker mi je spuscal in se rekel mi je da mi ni delala 1 stopnja glavnega ventilatorja ko prizges klimo. Meni je delalo skoz na 2. A je tebi znano kaj s temi stopnjami?