Ogrevanje ogledal
Ogrevanje ogledal
Na levem ogledalu mi je crknlo ogrevanje. Je to kaka hiba? Kako najlazje zrihtam? Moram kupit celo novo ogledalo ali samo steklo?
Re: Ogrevanje ogledal
A je se kej originalnega na tvojem avtu? Kolikor vem si ze izredno veliko stvari na njem menjal!Tadej napisal/-a:Na levem ogledalu mi je crknlo ogrevanje. Je to kaka hiba? Kako najlazje zrihtam? Moram kupit celo novo ogledalo ali samo steklo?
Najprej bi snel dol spegu in pogledal za kak stik oziroma kontakt.
Ali lahko vprasam kje si kupil svojega megana, ker po slikah mi je nekam znan???
GOLF VI. 1.2 TSI + 2.0 TDI
Sipco je kr zaj.... dol dobit. Najprej jo zasuc cisto v eno smer tako da bos vidu kako je notr nareto, pol pa pocasi pajsas zadaj da popusti, na ohisju je taksen krog, na speglu pa je prav tako krog (malo vecji da sede cez unega notranjega), ki ima na koncu zobe, da zagrabi ko ga do konca gor nasadis. Dost potrpljenja rabis ker ti bo zihr ene 100x prej nazaj gor zdrsnu predn ga bos dol dobu
.
Zdaj tak je. Najbolje,ce vzames celo ogledalo dol, ker je dokaj tezko karkoli delat, dokler je ta pritrjen na vrata. Z notranje strani vrat odstranis tisti 3kotni plasticni pokrovcek (z zgornje strani med gumo in pokrovcek zarines ploscati izvijac). Pod tem pokrovckom odklopis konektor ter odvijes 3 vijake. In ogledalo je zunaj.
Ogledalo pri Meganu je sestavljeno iz 2delov. In sicer zunanjega zascitnega pokrova, ki je v tvojem primeru barvan ter ohisja ogledala v katerem je ves mehanizem za uravnavanje stekla, gretja ter senzor temperature(desni) in stekla. Najlazje bos locil zascitni pokrov ter ohisje, ce bos z spodnje strani med spoj zarinil manjsi ploscati izvijac a pazi, da prevec ne poskodujes pokrova, ki je barvan saj se potem zelo rada lusci barva. Ko bos imel locena oba dela imas prosot dostop do vseh zadev, ki jih zelis.
Lp
Ogledalo pri Meganu je sestavljeno iz 2delov. In sicer zunanjega zascitnega pokrova, ki je v tvojem primeru barvan ter ohisja ogledala v katerem je ves mehanizem za uravnavanje stekla, gretja ter senzor temperature(desni) in stekla. Najlazje bos locil zascitni pokrov ter ohisje, ce bos z spodnje strani med spoj zarinil manjsi ploscati izvijac a pazi, da prevec ne poskodujes pokrova, ki je barvan saj se potem zelo rada lusci barva. Ko bos imel locena oba dela imas prosot dostop do vseh zadev, ki jih zelis.
Lp
novo steklo s folijo za gretje je cca 6k sit na servisu
starejse verzije ogledal so bile pritrjene s plasticnimi zobci, tako si steklo samo prijel s tistim "priseskom" za sipe in potegnil ven.....nova verzija je malo bolj zacinjena
ni vec plasticnih zobcev ampak zica ki jo je treba nekako odpeti
ni lahko ampak z malo domislije in kletja gre dol
tako zgleda na mojih ogledalih

starejse verzije ogledal so bile pritrjene s plasticnimi zobci, tako si steklo samo prijel s tistim "priseskom" za sipe in potegnil ven.....nova verzija je malo bolj zacinjena
ni vec plasticnih zobcev ampak zica ki jo je treba nekako odpeti
ni lahko ampak z malo domislije in kletja gre dol
tako zgleda na mojih ogledalih

Renault 18 TLJ Renault 21 GTS Renault 21 TURBO Renault 21 NEVADA Megane CC
Da ne odpiram nove teme, čeprav je tale že precej stara 
Sem ponosni lastnik 2. Cliota v svoji zgodovini, gre za 1.4 RT opremo, letnik 95; če sem prav razumel imajo tisti, ki imajo električni pomik ogledal, tudi ogrevanje le-teh? Kakšen pa je postopek snemanja šip iz ohišja, če prav razumem so grelci na šipci? Je že kdo preizkusil te "nalepke" iz Conrada, za gretje ogledal mislim?
Sem ponosni lastnik 2. Cliota v svoji zgodovini, gre za 1.4 RT opremo, letnik 95; če sem prav razumel imajo tisti, ki imajo električni pomik ogledal, tudi ogrevanje le-teh? Kakšen pa je postopek snemanja šip iz ohišja, če prav razumem so grelci na šipci? Je že kdo preizkusil te "nalepke" iz Conrada, za gretje ogledal mislim?
Nekak spodobi se da odgovor deliš tudi z ostalimi če si že vprašal tukaj.
ŠIK Vulkanizerstvo, vgradnja avtoplina, protikorozijska zaščita, AVTOVLEKA 24H
Megane Coupe 1.4 16V l.99 ph-2 LPG
BMW E39 530i LPG
Megane Coupe 1.4 16V l.99 ph-2 LPG
BMW E39 530i LPG