Ogrevanje ogledal

Okvare na vozilih in pomoč pri raznih problemih
Uporabniški avatar
Tadej
Kraj: Kočevje

Ogrevanje ogledal

Odgovor Napisal/-a Tadej »

Na levem ogledalu mi je crknlo ogrevanje. Je to kaka hiba? Kako najlazje zrihtam? Moram kupit celo novo ogledalo ali samo steklo?
Uporabniški avatar
Bojci
Kraj: Maribor & skrajni severovzhod Prekmurja

Odgovor Napisal/-a Bojci »

najprej bi bilo dobro razdret ogledalo in videt, kaj je narobe...mogoce samo steklo, na katerega je namescen grelec.
Slika
Uporabniški avatar
Tommy30
Kraj: Domzale

Re: Ogrevanje ogledal

Odgovor Napisal/-a Tommy30 »

Tadej napisal/-a:Na levem ogledalu mi je crknlo ogrevanje. Je to kaka hiba? Kako najlazje zrihtam? Moram kupit celo novo ogledalo ali samo steklo?
A je se kej originalnega na tvojem avtu? Kolikor vem si ze izredno veliko stvari na njem menjal!
Najprej bi snel dol spegu in pogledal za kak stik oziroma kontakt.
Ali lahko vprasam kje si kupil svojega megana, ker po slikah mi je nekam znan???
GOLF VI. 1.2 TSI + 2.0 TDI
BeaM_X
Kraj: Kransterdam

Odgovor Napisal/-a BeaM_X »

Najbrz je su grelc al kontakti. A ma kdo ksno idejo kako dol spravt ogledalo ne da bi poskodoval sipco?(mam isti problem) pa nevem kako dol sipco spravt.
Uporabniški avatar
collector
Kraj: Selo pri Ihanu

Odgovor Napisal/-a collector »

S kako vrvico pojdi za ogledalo in povleci k sebi. Sipce so samo zataknjene gor.
Pa ne mi rečt, da si spet Renoja kupu? Ja kaj pa čem druzga?
Renault Grand Scenic 1,5 dCi Dynamique 2010
Renault Megane 1,6 16V GT Line 2011
Uporabniški avatar
privatnik
Kraj: CE

Odgovor Napisal/-a privatnik »

Sipco je kr zaj.... dol dobit. Najprej jo zasuc cisto v eno smer tako da bos vidu kako je notr nareto, pol pa pocasi pajsas zadaj da popusti, na ohisju je taksen krog, na speglu pa je prav tako krog (malo vecji da sede cez unega notranjega), ki ima na koncu zobe, da zagrabi ko ga do konca gor nasadis. Dost potrpljenja rabis ker ti bo zihr ene 100x prej nazaj gor zdrsnu predn ga bos dol dobu 8) .
Uporabniški avatar
Solero
Kraj: Maribor

Odgovor Napisal/-a Solero »

Zdaj tak je. Najbolje,ce vzames celo ogledalo dol, ker je dokaj tezko karkoli delat, dokler je ta pritrjen na vrata. Z notranje strani vrat odstranis tisti 3kotni plasticni pokrovcek (z zgornje strani med gumo in pokrovcek zarines ploscati izvijac). Pod tem pokrovckom odklopis konektor ter odvijes 3 vijake. In ogledalo je zunaj.

Ogledalo pri Meganu je sestavljeno iz 2delov. In sicer zunanjega zascitnega pokrova, ki je v tvojem primeru barvan ter ohisja ogledala v katerem je ves mehanizem za uravnavanje stekla, gretja ter senzor temperature(desni) in stekla. Najlazje bos locil zascitni pokrov ter ohisje, ce bos z spodnje strani med spoj zarinil manjsi ploscati izvijac a pazi, da prevec ne poskodujes pokrova, ki je barvan saj se potem zelo rada lusci barva. Ko bos imel locena oba dela imas prosot dostop do vseh zadev, ki jih zelis.

Lp
Uporabniški avatar
Tadej
Kraj: Kočevje

Odgovor Napisal/-a Tadej »

Hvala za pomoc.

Ma to me samo zanima kaj lahko sam nardim, ker nimam namena dnarja za to zapravljat :) Fora je pa da je zadeva zelo moteca, ker se pol rad zarosi...

Tommy avto je iz Kopra. Mel ga je moj dedek. Z avtom ni mel nobenih tezav. Tezave so se zacele, ko ga je fotr kupu od dedka :)
Uporabniški avatar
Shusuglao
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a Shusuglao »

novo steklo s folijo za gretje je cca 6k sit na servisu

starejse verzije ogledal so bile pritrjene s plasticnimi zobci, tako si steklo samo prijel s tistim "priseskom" za sipe in potegnil ven.....nova verzija je malo bolj zacinjena
ni vec plasticnih zobcev ampak zica ki jo je treba nekako odpeti
ni lahko ampak z malo domislije in kletja gre dol :lol:
tako zgleda na mojih ogledalih
Slika
Renault 18 TLJ Renault 21 GTS Renault 21 TURBO Renault 21 NEVADA Megane CC
Uporabniški avatar
ZelenClio

Odgovor Napisal/-a ZelenClio »

Da ne odpiram nove teme, čeprav je tale že precej stara ;)
Sem ponosni lastnik 2. Cliota v svoji zgodovini, gre za 1.4 RT opremo, letnik 95; če sem prav razumel imajo tisti, ki imajo električni pomik ogledal, tudi ogrevanje le-teh? Kakšen pa je postopek snemanja šip iz ohišja, če prav razumem so grelci na šipci? Je že kdo preizkusil te "nalepke" iz Conrada, za gretje ogledal mislim?
Uporabniški avatar
ZelenClio

Nobenga ki bi znal pomagat, al narobe sprašujem?
Tine91

Odgovor Napisal/-a Tine91 »

Da bi imel ogrevano ogledalo nevem. Namreč tudi sam imam istega RT-ja kot ti, pa ogledala niso ogrevana. Saj ne, da bi vedel.
Uporabniški avatar
ZelenClio

Dobil odgovor, tako da se zaradi mene lahko tudi zaklene ta tema.
Uporabniški avatar
schik
Kraj: Črnomelj

Odgovor Napisal/-a schik »

Nekak spodobi se da odgovor deliš tudi z ostalimi če si že vprašal tukaj.
Uporabniški avatar
ZelenClio

Odgovori