ZOE

Predstavite Vašega Renault-a
Odgovori
Uporabniški avatar
Drejchi
Kraj: Ljubljana

Re: ZOE

Odgovor Napisal/-a Drejchi »

Prevozil že 6000 kilometrov... :shock:

Zamenjal žarnice. Zakaj? Because I can! 8) Sem bral, da naj bi bili ljudje ful nezadovoljni s svetilnostjo oriđinal žarnic, kupil Philips X-treme Vision in... ne opazim blazne razlike. Morda so prve verzije imele kake čip šit žarnice notri, moja Zoja je imela notri Osram. Bodo pa za rezervo :)
Slika

Potem sem sprobal CanZE. Gre za Android app, ki se poveže z ELM327, ki ga zabašeš v OBDII port v avtu in lahko pol spremljaš zdravje baterije (moja je 100%), kako se avto polni (tokovi, napetosti, temperatura,...), kako se prazni,...

In na koncu. Danes, k je bil minus in bi moral drgniti šipo, mi to ni bilo treba 8)
Slika
Slika
Slika
Uporabniški avatar
crf

Odgovor Napisal/-a crf »

A to pomeni da timer deluje tudi brez Z.E. Services?
The Big Boss @ EVSVET.eu
Uporabniški avatar
Drejchi

Ta dela, un za polnit pa ne. V čem je fora, da en dela, drug ne in da tisti drugi sploh rabi ZE services se mi ne sanja. A še dobro, da je tako in ta dela in un ne, da ni obratno :)

Mi pa R-Link dela, ampak nekako ne vidim kake blazne uporabnosti. Itak lahko med vožnjo gledaš le vreme, ostalo (pošta, koledar,...) je onemogočeno. Ne verjamem, da bom podaljšal naročnino, ko se brezplačno obdobje konča. Pa Gmail prepričat, da dela je višja znanost. Login na Googlove serverje pride iz Francije, Lyon in Google to takoj blokira, potem rečeš, da si bil to ti, pa ni kul, ker pravi, da varnostno ni ok in moraš omogočiti dostop do Gmaila tudi z manj varnih aplikacij.
Slika
Slika

Pa pozabil napisat, da sem verjetno že doooolg časa nazaj povozil šrauf, verjetno takoj po nakupu in me je avto sprava enkrat na 14 dni, na koncu pa kar vsak dan, opozarjal na prazno gumo. Sprva sem mislil, da pušča ventilček, potem pa šrauf najdem :(
Slika
Uporabniški avatar
crf

Odgovor Napisal/-a crf »

OK, super. Za polnjenje bom pa uporabil navadno stikalno uro pa bo.
Saj za ostale online storitve se tudi meni ne gre... le za mail ob 100% SOC, remote gretje in mogoče še kaj takega...
The Big Boss @ EVSVET.eu
Uporabniški avatar
Drejchi

Jest sem si zdej montiral eno malce pametnejše stikalo 8)
Slika

Zadevca mi omogoča, da z aplikacije na telefonu spremljam porabo in vklopim ali izklopim polnjenje.
Slika
Slika
Uporabniški avatar
crf

Odgovor Napisal/-a crf »

Fancy... :shock:

A imaš ti zmontirano GreenUp vtičnico, al kar na navadno priklapljaš?
The Big Boss @ EVSVET.eu
Uporabniški avatar
Drejchi

Navadno.

Tista GreenUp vtičnica je obična zunanja vtičnica, magija je v priloženi varovalki, ki pa jo moraš inštalirati v elektro omarco in od nje do vtičnice napeljati ločen kabel. To pa ni ravno najbolj simpl in morda zmontiram spomladi, ko bomo itak prefukaval bajto.

Do takrat se bo avto polnil celo večnost... :roll:
Slika
Uporabniški avatar
crf

Odgovor Napisal/-a crf »

Aha. In če prav razumem potem "granny" ne polni več z 10A ampak s 14A. Je tako?
Če je tako potem bom jaz tisto "varovalko" zmontiral kar pred navadno vtičnico ki jo že imam v garaži.
The Big Boss @ EVSVET.eu
Uporabniški avatar
Drejchi

in kdaj zdej ti dobiš svojo zojo? Počas bi morala bit že kle, ne?
Slika
Uporabniški avatar
crf

Odgovor Napisal/-a crf »

Narejena je že.... Upam da je celo že na poti. Prejšnji teden so mi sporočili da čaka na izhodni kontroli. Potem pa ne vem koliko časa potrebuje za prevoz, in potem prekladanje po Sloveniji...
The Big Boss @ EVSVET.eu
Uporabniški avatar
Drejchi

Moja je/naj bi bila narejena 23.6. potem sem jim težil in težil, celo nadomestni avto dobil. Na koncu sem celo vprašal enega slovenskega špediterja, če mi jo lahko iz Francije pripelje.

Štos pri ZOE je, da jo proizvajajo v Franciji, Flins in s tam ne gre nič drugega v Slovenijo. In če imajo za v SLO le en avto, potem se pač malce počaka :)
Mene je motilo, ker mi je avto stal na parkirišču pred tovarno poleti, ko je bilo zunaj 35 stopinj. Pri tebi vsaj teh težav ne bo.
Slika
Uporabniški avatar
crf

Odgovor Napisal/-a crf »

Uh.. bom poskusil bit ne preveč optimističen.... :)

Po koliko tednih zamude so ti dali nadomestni avto?
The Big Boss @ EVSVET.eu
Uporabniški avatar
Drejchi

Slika
Fail! :|

Pa še zgodbica... sva imela z mojo obletnico in sva se namenila v Prekmurje. Normalno bi bilo, da bi šla z Avantimeom, a ker so ravno postavili hitre polnilnice ob AC proti tistim koncem (Lukovica, Lopata, Tepanje) sem se odločil, da probava z Zoe.
In sva šla...
...do Sela v prekmurju sva prišla brez težav, tam jedla, polnila avto in se zvečer odpravila nazaj. Ko sva se pribljiževala Mariboru sva imela dve opciji, nadaljevati po AC proti Tepanjem ali pa se ustaviti v Mariboru na kavi in polniti tam. V Mariboru sem že bil in polnil, tako, da nisem pričakoval težav. Napaka! Najprej sva se ustavila pri FERI, priklopila, je odletela polnilna postaja, druga postaja tam je imela pokvarjeno vtičnico, sva šla pred Dravske elektrarne, polnilnica za ograjo, sva šla v City Hotel, pa polnilnica ni imela štroma.

Po vsem tem letanju po Mb, sva imela valda premalo, da bi prišla do Tepanj oz. Slovenske Bistrice. Ker se nama ni ljubilo čakati celo večnost na navadni 230V šuko vtičnici in v soboto zvečer v Mb ni bilo nič življenja, sva poklicala vleko, da naju je odvlekla do Slovenske Bistrice.

Slika
Slika

Izdal me tako ni avto, izdala me je infrastruktura. :oops: Ampak izlet je bil pa vseeno kul.

...vleko je častil Renault...
Slika
Uporabniški avatar
crf

Odgovor Napisal/-a crf »

Aaaaaa, kruta EV realnost :)
The Big Boss @ EVSVET.eu
Uporabniški avatar
UrbanD
Administrator