Temnenje stekel
zdravo....
mene pa zanima kako ( s katerimi besedami ) se je vpisovalo v homologacijski kartoncek zatemnene sipe leta 96?? fajn bi blo ce ma kdo to doma, da se mal vizionalno preveri.
pa po netu sem ze isko pa nikjer nisem naso pravilnika o zatemnevanju sip leta 96 kolk % se je dal zatemnit, pa kire sipe, pisal sem ze parim ko se prav bavijo z zatemnevanjem sip pa ni blo nobenga odgovora... zaenkrat...
mogoce kdo ve kak je bil takrat pravilnik glede tega??
tnx
lp
mene pa zanima kako ( s katerimi besedami ) se je vpisovalo v homologacijski kartoncek zatemnene sipe leta 96?? fajn bi blo ce ma kdo to doma, da se mal vizionalno preveri.
pa po netu sem ze isko pa nikjer nisem naso pravilnika o zatemnevanju sip leta 96 kolk % se je dal zatemnit, pa kire sipe, pisal sem ze parim ko se prav bavijo z zatemnevanjem sip pa ni blo nobenga odgovora... zaenkrat...
mogoce kdo ve kak je bil takrat pravilnik glede tega??
tnx
lp
Enkrat sem jaz na Mobisuxu tocno to preverjal .. poglej tja .. Mi je, mislim da, Narodnjak prepisal iz njegovega kartoncka tocno kaj pise ..
Je bilo pa, kolikor se spomnim, vse bolj ohlapno zapisano .. Se pa ne da nic narediti. Cetudi si sam "priredis" homo kartoncek, te policist preveri v evidenci. Takrat ugotovi, da ni vse tko, kot je zapisano in ti poleg kazni za voznjo z "neprimernim" avtom, lahko da se kazen ponarejanja uradnih dokumentov .. ni vredno
Aja, v kolikor je novejsi zakon milejsi od prejsnjega, velja novi .. to pomeni, da je po starem bil obvezen piskac, po novem pa ni in ti ga ni treba imeti!
Ce pa bi bilo obratno (po starem ne, po novem pa ja) bi pa stari lahko bili brez, novi bi ga pa morali imeti) .. Zakon ne velja za nazaj (razen ce je milejsi), vedno pa za vnaprej ..
Je bilo pa, kolikor se spomnim, vse bolj ohlapno zapisano .. Se pa ne da nic narediti. Cetudi si sam "priredis" homo kartoncek, te policist preveri v evidenci. Takrat ugotovi, da ni vse tko, kot je zapisano in ti poleg kazni za voznjo z "neprimernim" avtom, lahko da se kazen ponarejanja uradnih dokumentov .. ni vredno
Aja, v kolikor je novejsi zakon milejsi od prejsnjega, velja novi .. to pomeni, da je po starem bil obvezen piskac, po novem pa ni in ti ga ni treba imeti!
Ce pa bi bilo obratno (po starem ne, po novem pa ja) bi pa stari lahko bili brez, novi bi ga pa morali imeti) .. Zakon ne velja za nazaj (razen ce je milejsi), vedno pa za vnaprej ..
ja se vem, da more pridet v ivedenco... zato bi pa rad napolno, kartoncek preden pride v ivedenco
kao da je ze to blo v letu 96 homologiran... ker stempl pa podpis ze mam sam dopolnat je treba... na lpp pa td nimajo nobenga zapiska o tem homologacijskem kartoncku... ker mam to sreco, da so neki zafusal... pa, da lahka vsejen z njim dobim duplikat novega, ki ga bojo prepisal tega in vse kar je na njem... zdej bi pa sam tocn rad napiso, da nebi kej posuml...
ja sam po novem zakonu je da nemores prednjih sip tako mocno zatemnit ko zadnih... mam pa tak avto da bi zelo grozn izpadl ce niso vse sipe enako zatemnjene... pa ce v novem zakonu ni treba uporablat piskaca ga pa pac gor ne dam... se po novem zakonu mi ga ni treba met pa sem ga dol dal ce me ze kdo kej oprasa...
Kaj je pol s tem temnenjem? Eni pravijo da bo tak ostalo kot je, drugi pa da se bo spremenilo na staro zakonodajo oz. da bo dovoljeno sprednje stranske temnit.
Ve kdo kaj vec o tem? Letosnji 1. maj je okoli.
Ve kdo kaj vec o tem? Letosnji 1. maj je okoli.
ŠIK Vulkanizerstvo, vgradnja avtoplina, protikorozijska zaščita, AVTOVLEKA 24H
Megane Coupe 1.4 16V l.99 ph-2 LPG
BMW E39 530i LPG
BMW E39 530i LPG
Pol pa nic, med dostavnike pa ne gremMuRiCi napisal/-a: Nic ne bo z temnenjem sprednjih stranskih stekel
BMW E39 530i LPG
BMW E39 530i LPG
nek popravek naj bi bil v zakonu
kopiral iz avtomobilizma
odgovor iz LPP-ja:
"Spostovani!
Sprednja bocna stekla morajo prepuscati najmanj 70% svetlobe. Ce so stekla ze tovarnisko tonirana, potem je dovoljena zatemnitev obicajno ze dosezena in vgradnje folij ni mozno odobriti.
Ce stekla niso tonirana, se bo v postopku izmerila prepustnost s folijo zatemnjenih stekel. Ce izmerjena prepustnost svetlobe ne bo manjsa od 70%, potem se vgradnja folij lahko odobri."
odgovor iz LPP-ja:
"Spostovani!
Sprednja bocna stekla morajo prepuscati najmanj 70% svetlobe. Ce so stekla ze tovarnisko tonirana, potem je dovoljena zatemnitev obicajno ze dosezena in vgradnje folij ni mozno odobriti.
Ce stekla niso tonirana, se bo v postopku izmerila prepustnost s folijo zatemnjenih stekel. Ce izmerjena prepustnost svetlobe ne bo manjsa od 70%, potem se vgradnja folij lahko odobri."
- RobMayth
- Kraj: ...It's Balkan you know, i change Bentley to Lada...
To pomeni, da ce nimas avta starejsega kot 15 let ne mores temnit sprednjih stekel. Sej v zakonu ni prepovedano, oni so samo zaceli merit prepustnost, prej pa tega niso delali, samo v tem je razlika, nic se ni zakon skoraj spremenil 
My penis is so polite, it stands up so girls have a place to sit down...
Od kdaj pa je to? Datum tega posta oz. maila?
BMW E39 530i LPG
BMW E39 530i LPG