Temnenje stekel

Vse o videzu avtomobila
Odgovori
Uporabniški avatar
kripo
Kraj: Schkofia Lokka

Odgovor Napisal/-a kripo »

he he senzorje he he

Po najnovejsem zakonu piskac ni vec potreben, cetudi imas 95% temnitev stekel ..
Uporabniški avatar
Dancy
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a Dancy »

Kaj pa za une k majo u homologaciji se napisan, da morjo met piskac?
Jaz grem jutr na LPP feltne pa gume homologirat pa bom se to vprasala.
BigWolf

Odgovor Napisal/-a BigWolf »

zdravo....

mene pa zanima kako ( s katerimi besedami ) se je vpisovalo v homologacijski kartoncek zatemnene sipe leta 96?? fajn bi blo ce ma kdo to doma, da se mal vizionalno preveri.
pa po netu sem ze isko pa nikjer nisem naso pravilnika o zatemnevanju sip leta 96 kolk % se je dal zatemnit, pa kire sipe, pisal sem ze parim ko se prav bavijo z zatemnevanjem sip pa ni blo nobenga odgovora... zaenkrat...
mogoce kdo ve kak je bil takrat pravilnik glede tega??

tnx

lp
Uporabniški avatar
kripo
Kraj: Schkofia Lokka

Odgovor Napisal/-a kripo »

Enkrat sem jaz na Mobisuxu tocno to preverjal .. poglej tja .. Mi je, mislim da, Narodnjak prepisal iz njegovega kartoncka tocno kaj pise ..

Je bilo pa, kolikor se spomnim, vse bolj ohlapno zapisano .. Se pa ne da nic narediti. Cetudi si sam "priredis" homo kartoncek, te policist preveri v evidenci. Takrat ugotovi, da ni vse tko, kot je zapisano in ti poleg kazni za voznjo z "neprimernim" avtom, lahko da se kazen ponarejanja uradnih dokumentov .. ni vredno :wink:

Aja, v kolikor je novejsi zakon milejsi od prejsnjega, velja novi .. to pomeni, da je po starem bil obvezen piskac, po novem pa ni in ti ga ni treba imeti!

Ce pa bi bilo obratno (po starem ne, po novem pa ja) bi pa stari lahko bili brez, novi bi ga pa morali imeti) .. Zakon ne velja za nazaj (razen ce je milejsi), vedno pa za vnaprej ..
BigWolf

ja se vem, da more pridet v ivedenco... zato bi pa rad napolno, kartoncek preden pride v ivedenco :P kao da je ze to blo v letu 96 homologiran... ker stempl pa podpis ze mam sam dopolnat je treba... na lpp pa td nimajo nobenga zapiska o tem homologacijskem kartoncku... ker mam to sreco, da so neki zafusal... pa, da lahka vsejen z njim dobim duplikat novega, ki ga bojo prepisal tega in vse kar je na njem... zdej bi pa sam tocn rad napiso, da nebi kej posuml...
BigWolf

ja sam po novem zakonu je da nemores prednjih sip tako mocno zatemnit ko zadnih... mam pa tak avto da bi zelo grozn izpadl ce niso vse sipe enako zatemnjene... pa ce v novem zakonu ni treba uporablat piskaca ga pa pac gor ne dam... se po novem zakonu mi ga ni treba met pa sem ga dol dal ce me ze kdo kej oprasa...
Uporabniški avatar
Godward

Odgovor Napisal/-a Godward »

kaj je pa z onim da po prvem maju spet lahko temnis vse sipe? nekdo je govoro
Slika
Uporabniški avatar
jurre
Kraj: Kranj

Odgovor Napisal/-a jurre »

to je bil pomoje bl nateg :D itak tezko 1. maja velja ce je praznik? :?
Uporabniški avatar
sinko

Odgovor Napisal/-a sinko »

vceraj bil na tehnicnih, NIC ne bo mislili so pa jeba pac ne bo zakaj mi ni vedo povedat, tako da ostane vse po starem, zadnje sipe in spredaj oni trak, trak ne rabi bit homologiran ostalo pa ja
Laguna II 2.2dCi INITIALE PARIS
Uporabniški avatar
schik
Kraj: Črnomelj

Odgovor Napisal/-a schik »

Kaj je pol s tem temnenjem? Eni pravijo da bo tak ostalo kot je, drugi pa da se bo spremenilo na staro zakonodajo oz. da bo dovoljeno sprednje stranske temnit.
Ve kdo kaj vec o tem? Letosnji 1. maj je okoli.
Uporabniški avatar
MuRiCi
Kraj: Kärnten

Odgovor Napisal/-a MuRiCi »

schik napisal/-a:Kaj je pol s tem temnenjem? Eni pravijo da bo tak ostalo kot je, drugi pa da se bo spremenilo na staro zakonodajo oz. da bo dovoljeno sprednje stranske temnit.
Ve kdo kaj vec o tem? Letosnji 1. maj je okoli.
Nic ne bo z temnenjem sprednjih stranskih stekel :wink:
Uporabniški avatar
schik

MuRiCi napisal/-a: Nic ne bo z temnenjem sprednjih stranskih stekel :wink:
Pol pa nic, med dostavnike pa ne grem :D:D
Uporabniški avatar
scythe

Odgovor Napisal/-a scythe »

nek popravek naj bi bil v zakonu :) kopiral iz avtomobilizma

odgovor iz LPP-ja:

"Spostovani!

Sprednja bocna stekla morajo prepuscati najmanj 70% svetlobe. Ce so stekla ze tovarnisko tonirana, potem je dovoljena zatemnitev obicajno ze dosezena in vgradnje folij ni mozno odobriti.

Ce stekla niso tonirana, se bo v postopku izmerila prepustnost s folijo zatemnjenih stekel. Ce izmerjena prepustnost svetlobe ne bo manjsa od 70%, potem se vgradnja folij lahko odobri."
Uporabniški avatar
RobMayth
Kraj: ...It's Balkan you know, i change Bentley to Lada...

Odgovor Napisal/-a RobMayth »

To pomeni, da ce nimas avta starejsega kot 15 let ne mores temnit sprednjih stekel. Sej v zakonu ni prepovedano, oni so samo zaceli merit prepustnost, prej pa tega niso delali, samo v tem je razlika, nic se ni zakon skoraj spremenil :wink:
My penis is so polite, it stands up so girls have a place to sit down...
Uporabniški avatar
schik

Od kdaj pa je to? Datum tega posta oz. maila?
Odgovori