Olje za 1.4 Energy masino
ELF competition 10w40, menjam na 10.000 km ze sedmic oz. osmic, porabi mi cca 6-8 deci s tem da mi veliko spusca ko avto stoji (dihtunga na karterju).
Priporocam
Priporocam

Fiat Coupe 2.0 16V Turbo SOLD
Volvo 850 2.3 T5 20V Turbo SOLD
Renault Laguna 2.0 RXE '94 SOLD
VW Passat 1.8 20V Turbo Variant
Renault Express 1.4 RT '99
Glede tega ali elf ali kaj drugega - tudi cevapi pri mujotu naj bi bili isti kot pri hasotu, pa niso.
Naceloma je vseeno, neke razlike pa so. Sam sem 3x probal drugo olje, pa se ni obneslo. In zakaj bi odkrival toplo vodo in denar stran metal, ce mi krasno dela z competition 10w40. Dokazano dober, ne prevec drag.
Sploh ne razmisljam, v 19-ki, scenicu, tvingotu in 3 petkah je to olje notri.
Ce potegnem pa vzporednico na tranself - poisci sam poste o problemih z menjalniki, ki so povecini cudezno izginili tocno takrat, ko je folk spustil ven razne sintetike in podobno ter nalil predpisanega transelfa.
Naceloma je vseeno, neke razlike pa so. Sam sem 3x probal drugo olje, pa se ni obneslo. In zakaj bi odkrival toplo vodo in denar stran metal, ce mi krasno dela z competition 10w40. Dokazano dober, ne prevec drag.
Sploh ne razmisljam, v 19-ki, scenicu, tvingotu in 3 petkah je to olje notri.
Ce potegnem pa vzporednico na tranself - poisci sam poste o problemih z menjalniki, ki so povecini cudezno izginili tocno takrat, ko je folk spustil ven razne sintetike in podobno ter nalil predpisanega transelfa.
LP, Samojed
Sintetika ima boljse lastnosti mazanja v ekstremnih razmerah, ne bos pa pokvaril motorja z polsintetiko, ki je po trgovinah naceloma cenejsa. Je pa definitivno bolje malce "slabse" olje tocit v masino in ga bolj pogosto menjat. Pa vseeno ga pred 15.000 km nebi menjal. Ne vem pa koliko si upas zaupat prodajalcem na avto.netu, jaz sem tudi gledal, pa raje kupim v trgovini, za par evrov drazje in ves da je to res to kar si kupil. Vse sorte se dogaja.
Definitivno pa pa ce das sintetiko notr nimas kej zgresit in tudi to da motor pozre vec sintetike kot polsintetike se mi zdi malo smesno. Ce motor zre olje (to ga vsak malo pozre, ce ga nebi bi se sekiral) ga zaradi drugih stvari ne zaradi olja - ce primerjamo 10-40 in 5-40
Definitivno pa pa ce das sintetiko notr nimas kej zgresit in tudi to da motor pozre vec sintetike kot polsintetike se mi zdi malo smesno. Ce motor zre olje (to ga vsak malo pozre, ce ga nebi bi se sekiral) ga zaradi drugih stvari ne zaradi olja - ce primerjamo 10-40 in 5-40
- gagi'd hype
- Kraj: od sevnice do Ljubljane
samo da se js napisem mojo ikusnjo....
Men je zacel rahlo olje kapljat, (baje semering na glavni osi..) pa grem m mehaniku kak bi to zrihtu, no v glavnem mi rece naj kupim "valvoline nad 100k km" in dodatek k olju nov filter, ter vseskupi zamenjam....
no mel sm en problem pr menjavi ko sm prvo olje iz menjalnika vn spustu
no v glavnem na koncu vse zrihtam, in mi je avto po ene 200km nehu olje spuscat, dela super, v glavnem nimam nobenih pritozb...
Men je zacel rahlo olje kapljat, (baje semering na glavni osi..) pa grem m mehaniku kak bi to zrihtu, no v glavnem mi rece naj kupim "valvoline nad 100k km" in dodatek k olju nov filter, ter vseskupi zamenjam....
no mel sm en problem pr menjavi ko sm prvo olje iz menjalnika vn spustu
no v glavnem na koncu vse zrihtam, in mi je avto po ene 200km nehu olje spuscat, dela super, v glavnem nimam nobenih pritozb...
- gagi'd hype
- Kraj: od sevnice do Ljubljane
Re: Olje za 1.4 Energy masino
Jaz imam v 1.4E elf competition 10W-40, pa ceprav mi malo kaplja iz krateja (ker je prerjaven) je po 15.000 prevozenih kilometrih nivo se vedno na max.
mal sm se zmoturobertp napisal/-a:mloncar napisal/-a:Tole pa ne gre najbolj skupaj...Drmo napisal/-a:Sej ni treba da je ELF. Lahk tud kej bolsga pa cenejsga kups.
ali je boljse ali pa cenejse...
Enigma motorsport