Olje za 1.4 Energy masino

Okvare na vozilih in pomoč pri raznih problemih
Uporabniški avatar
Drmo
Kraj: Garage

Odgovor Napisal/-a Drmo »

Jest mam v svojem fuchs supersyn, v bratovem je pa castrol. Ce bi imel avto pretezno za dirke bi sigurno vzel Motul 300V kljub njegovi ceni. Dost ugoden je tudi Selenia racing in pa Aral high tronic. Ta so vsa fullsinteticna. Odvisno je tudi za koliko dobis olje.
Enigma motorsport
Uporabniški avatar
croma_man
Kraj: Celje

Odgovor Napisal/-a croma_man »

ELF competition 10w40, menjam na 10.000 km ze sedmic oz. osmic, porabi mi cca 6-8 deci s tem da mi veliko spusca ko avto stoji (dihtunga na karterju).

Priporocam ;)
Slika
Fiat Coupe 2.0 16V Turbo SOLD
Volvo 850 2.3 T5 20V Turbo SOLD
Renault Laguna 2.0 RXE '94 SOLD
VW Passat 1.8 20V Turbo Variant
Renault Express 1.4 RT '99
Uporabniški avatar
Samojed
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a Samojed »

Glede tega ali elf ali kaj drugega - tudi cevapi pri mujotu naj bi bili isti kot pri hasotu, pa niso.
Naceloma je vseeno, neke razlike pa so. Sam sem 3x probal drugo olje, pa se ni obneslo. In zakaj bi odkrival toplo vodo in denar stran metal, ce mi krasno dela z competition 10w40. Dokazano dober, ne prevec drag.
Sploh ne razmisljam, v 19-ki, scenicu, tvingotu in 3 petkah je to olje notri.

Ce potegnem pa vzporednico na tranself - poisci sam poste o problemih z menjalniki, ki so povecini cudezno izginili tocno takrat, ko je folk spustil ven razne sintetike in podobno ter nalil predpisanega transelfa.
LP, Samojed
dolenc

Odgovor Napisal/-a dolenc »

Sintetika ima boljse lastnosti mazanja v ekstremnih razmerah, ne bos pa pokvaril motorja z polsintetiko, ki je po trgovinah naceloma cenejsa. Je pa definitivno bolje malce "slabse" olje tocit v masino in ga bolj pogosto menjat. Pa vseeno ga pred 15.000 km nebi menjal. Ne vem pa koliko si upas zaupat prodajalcem na avto.netu, jaz sem tudi gledal, pa raje kupim v trgovini, za par evrov drazje in ves da je to res to kar si kupil. Vse sorte se dogaja.
Definitivno pa pa ce das sintetiko notr nimas kej zgresit in tudi to da motor pozre vec sintetike kot polsintetike se mi zdi malo smesno. Ce motor zre olje (to ga vsak malo pozre, ce ga nebi bi se sekiral) ga zaradi drugih stvari ne zaradi olja - ce primerjamo 10-40 in 5-40
Uporabniški avatar
gagi'd hype
Kraj: od sevnice do Ljubljane

Odgovor Napisal/-a gagi'd hype »

samo da se js napisem mojo ikusnjo....

Men je zacel rahlo olje kapljat, (baje semering na glavni osi..) pa grem m mehaniku kak bi to zrihtu, no v glavnem mi rece naj kupim "valvoline nad 100k km" in dodatek k olju nov filter, ter vseskupi zamenjam....

no mel sm en problem pr menjavi ko sm prvo olje iz menjalnika vn spustu :splat: :smt006 :icecream: :lol:

no v glavnem na koncu vse zrihtam, in mi je avto po ene 200km nehu olje spuscat, dela super, v glavnem nimam nobenih pritozb...
Slika
Za vas se trudimo urejati naslovno stran, zato nam bo v veselje, če malo pokukate :D
Uporabniški avatar
gagi'd hype
Kraj: od sevnice do Ljubljane

Odgovor Napisal/-a gagi'd hype »

ko sm reku ker olje je prodajalec sam vedu ker dodatek more zraven dat, js sm mu sam reku dodatek k olju...
Slika
Za vas se trudimo urejati naslovno stran, zato nam bo v veselje, če malo pokukate :D
Uporabniški avatar
Stupo
Kraj: Ljubljana

Re: Olje za 1.4 Energy masino

Odgovor Napisal/-a Stupo »

Jaz imam v 1.4E elf competition 10W-40, pa ceprav mi malo kaplja iz krateja (ker je prerjaven) je po 15.000 prevozenih kilometrih nivo se vedno na max.
Slika
Uporabniški avatar
robertp
Kraj: Vodice

Odgovor Napisal/-a robertp »

mloncar napisal/-a:
Drmo napisal/-a:Sej ni treba da je ELF. Lahk tud kej bolsga pa cenejsga kups.
Tole pa ne gre najbolj skupaj...

ali je boljse ali pa cenejse...
Skromnost je lepa čednost. Pozabite jo. Čimprej.
Uporabniški avatar
Drmo

No, jest nism nc slabga mislu. Mal se kdaj razburm prehitr :lol:
Pozre ga zarad razlike v viskoznosti. Redkejse olje pusca pri teflonih ali pa celo pri batnih obrockih, zaradi obrabe le teh. Z gostejsim oljem ubistvo zmanjsamo porabo olja.
Enigma motorsport
Uporabniški avatar
Drmo

robertp napisal/-a:
mloncar napisal/-a:
Drmo napisal/-a:Sej ni treba da je ELF. Lahk tud kej bolsga pa cenejsga kups.
Tole pa ne gre najbolj skupaj...

ali je boljse ali pa cenejse...
mal sm se zmotu :wink: sm mislu da je govoril o elf competition, ki je polsintetka. Za ta denar se da tud sintetko dobit.
Enigma motorsport
Odgovori