clio_dizel napisal/-a:Ja lep renojcek

kaksni so plani

@all:
je v moji lasti ze od "rojstva"... Pri hisi sluzi kot druzinski avto (prevazanje familije na izlete, dopuste), kaksna sluzbena pot...Redno mu privoscim kopeli, nego usnjenih delov (zena nasla super zadevo za nego usnjenih sedeznih garnitur; ni mastno, ocisti in neguje pa odlicno). Do sedaj sem imel en redni servis, ki me je prisel cca 44kSIT (olje, filtri, delo) in nekaj garancijskih popravil:
-odstopala plastika na desnem B stebricku
-rocica za smernike se je sama izklapljala (ko ni bilo potrebno); menjava rocice in nekega vpetja, konstrukcijska napaka prve serije
-nekaj nadgradenj SWja; najboljsa je bila ta, ki je popravila obnasanje servo volana (sedaj je bolj podoben hidravlicnemu), obenem se je spremenil program delovanja avtomatske klime, ki sedaj dela veliko bolj ucinkovito
-menjan mehanizem brisalcev, ker je bil absolutno preglasen
-menjan del racunalnika, ker ni vec izpisoval "press brake+clutch..." ko si odprl vrata
-zamenjanih nekaj zunanjih kljuk, ker gumbi niso vec zaklepali (vse 4, zadnja leva celo 2x v roku 14 dni). Sedaj je mir.
-vpoklic za odpravo napake pri vpetju zaklopov varnostnih pasov na zadnjih sedezih.
Zaradi nobene avto ni obstal, zmeraj sem bil mobilen (nadomestni avto), tako da nimam pripomb. Povprecna poraba je bila pred servisom med 8.6 in 9 l/100km, po servisu pa med 8.2 in 8.4, brez problema jo spravim celo na 8 ali 7.9 (zelo umirjena voznja).
Ce koga zanima mu lahko posredujem kodo za MANN filter kabine, ki pride cca 4.800 SIT, za razliko od originalnega (cca 8.000kSIT). Zamenjal sem tudi ze metlice, kupil sem Valeo (razen original drugih ni), ki pa brisejo boljse kot original, cena pa je 11.800SIT (OLEF posrednistvo in trgovina). Zamenjal sem tudi ze zarnice za kratke luci (2x nalevi strani in 1x na desni), sedaj sem notri vtaknil OSRAM long-life. Menjava ni tezka, vzame cca 5 ~10 minut.
Od dodatne opreme ima kovinsko barvo (se vidi), CDizmenjevalec (front-load) in Cabasse ozvocenje, nadzor tlaka v pnevmatikah in stresne nosilce.
Z avtom sem zadovoljen, ze pred tem sem votil Scenica I (1.6eRT). Malo mu zamerim, da je malenkost nizji in s tem manj pregleden glede na prejsnjega. Je pa svetlejsi, pocutje je boljse, kabina je zracnejsa, vecja.
Zaenkrat toliko