Moj lepotec

Predstavite Vašega Renault-a
Zaklenjeno
Uporabniški avatar
robertp
Kraj: Vodice

Moj lepotec

Odgovor Napisal/-a robertp »

Sicer bo star ze 3 leta, nalepk nima vec...

1.6 16V privillege luxe

Slika
Skromnost je lepa čednost. Pozabite jo. Čimprej.
Imperator
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a Imperator »

sipe lepo izpadejo
?†it ... spet mam prav!
macckon

Odgovor Napisal/-a macckon »

lep lep....imas kasne plane z avto ali samo uzivanje v voznji in servisih :lol:
Uporabniški avatar
BoneS

Odgovor Napisal/-a BoneS »

zelo lep. masina taprava 8)
Slika
Uporabniški avatar
clio_dizel
Kraj: Vrhnika

Odgovor Napisal/-a clio_dizel »

Ja lep renojcek :D kaksni so plani :?:
Uporabniški avatar
robertp

clio_dizel napisal/-a:Ja lep renojcek :D kaksni so plani :?:
@all:
je v moji lasti ze od "rojstva"... Pri hisi sluzi kot druzinski avto (prevazanje familije na izlete, dopuste), kaksna sluzbena pot...Redno mu privoscim kopeli, nego usnjenih delov (zena nasla super zadevo za nego usnjenih sedeznih garnitur; ni mastno, ocisti in neguje pa odlicno). Do sedaj sem imel en redni servis, ki me je prisel cca 44kSIT (olje, filtri, delo) in nekaj garancijskih popravil:
-odstopala plastika na desnem B stebricku
-rocica za smernike se je sama izklapljala (ko ni bilo potrebno); menjava rocice in nekega vpetja, konstrukcijska napaka prve serije
-nekaj nadgradenj SWja; najboljsa je bila ta, ki je popravila obnasanje servo volana (sedaj je bolj podoben hidravlicnemu), obenem se je spremenil program delovanja avtomatske klime, ki sedaj dela veliko bolj ucinkovito
-menjan mehanizem brisalcev, ker je bil absolutno preglasen
-menjan del racunalnika, ker ni vec izpisoval "press brake+clutch..." ko si odprl vrata
-zamenjanih nekaj zunanjih kljuk, ker gumbi niso vec zaklepali (vse 4, zadnja leva celo 2x v roku 14 dni). Sedaj je mir.
-vpoklic za odpravo napake pri vpetju zaklopov varnostnih pasov na zadnjih sedezih.

Zaradi nobene avto ni obstal, zmeraj sem bil mobilen (nadomestni avto), tako da nimam pripomb. Povprecna poraba je bila pred servisom med 8.6 in 9 l/100km, po servisu pa med 8.2 in 8.4, brez problema jo spravim celo na 8 ali 7.9 (zelo umirjena voznja).
Ce koga zanima mu lahko posredujem kodo za MANN filter kabine, ki pride cca 4.800 SIT, za razliko od originalnega (cca 8.000kSIT). Zamenjal sem tudi ze metlice, kupil sem Valeo (razen original drugih ni), ki pa brisejo boljse kot original, cena pa je 11.800SIT (OLEF posrednistvo in trgovina). Zamenjal sem tudi ze zarnice za kratke luci (2x nalevi strani in 1x na desni), sedaj sem notri vtaknil OSRAM long-life. Menjava ni tezka, vzame cca 5 ~10 minut.
Od dodatne opreme ima kovinsko barvo (se vidi), CDizmenjevalec (front-load) in Cabasse ozvocenje, nadzor tlaka v pnevmatikah in stresne nosilce.

Z avtom sem zadovoljen, ze pred tem sem votil Scenica I (1.6eRT). Malo mu zamerim, da je malenkost nizji in s tem manj pregleden glede na prejsnjega. Je pa svetlejsi, pocutje je boljse, kabina je zracnejsa, vecja.
Zaenkrat toliko
Laguna GT
Kraj: Notrajnska

Odgovor Napisal/-a Laguna GT »

kaj imas za nego usnja?
Laguna GrandTour 1.9dCi PRIVILEGE
Uporabniški avatar
gre_up
Kraj: malo naokoli

Odgovor Napisal/-a gre_up »

huda barva :smt005

zaupaj kako menjas zarnice :smt030

pa se veliko srecnih km

LP
G
Nasveti so dani v dobri veri, za rezultate ne odgovarjam!
Slika
Uporabniški avatar
robertp

Laguna GT napisal/-a:kaj imas za nego usnja?
Casablanca leather creame
Uporabniški avatar
robertp

gre_up napisal/-a:huda barva :smt005

zaupaj kako menjas zarnice :smt030

pa se veliko srecnih km

LP
G
Pri Scenic II se zarnice menjajo lazje kot v Megane II; dostop je v motornem prostoru:
leva (na voznikovi strani): odstranis pokrov akumulatorja (kljuc 10/11, 2 matici pod "nadstreskom sipe"; pazi na kovinske jezicke, ki radi padejo stran, na sprednji strani so samo zatici za plastiko. Sedaj je dovolj prostora za roko, da odstranis gumijasti pokrov zarometa. Otipas konektor z grlom zarnice; konektor skupaj z grlom obrnes za 1/4 obrata in potegnes iz zarometa. Nato zamenjas zarnico. Postopek montaze je analogen, pazi samo kako obrnes grlo; da lepo nalega in da lahko montiras gumo nazaj na zaromet. Za dolgo luc pa moras se odpeti zaklop.
desna: previdno odmaknes gumijasti cevki, ki grestatam v blizini in odstranis grlo posode za pranje stekla. Potem je dovolj prostora, da zamenjas zarnico.
Zaklenjeno