1.8 16V + turbina/kompresor
ce smo ze pr tem... Moj T kolektor smo nardil z 10.ooo sit stroskov za material. Vse ostalo je delo, ki pa ga vsak vrednoti po svoje.Ferrarist napisal/-a:fantje,verjemte,izp. kolektor pri turbotu je mala malica prot N/A...drugac pa pustmo tistih cez 100k od devitota na miru,ker se da takole stvar narest s 30k stroskov MAX...
Nekdo ti bo za vodno rezanje 1.2 cm debelega jekla vzel 1 pir, drug pa 10.ooo sit!!! za par minut dela!
LP sly
ps: pridajate tud kej aluminijastih kosov?
ne,z aluminijem se ne ubadamo...imamo sam kar je inox-adjsly napisal/-a:ce smo ze pr tem... Moj T kolektor smo nardil z 10.ooo sit stroskov za material. Vse ostalo je delo, ki pa ga vsak vrednoti po svoje.Ferrarist napisal/-a:fantje,verjemte,izp. kolektor pri turbotu je mala malica prot N/A...drugac pa pustmo tistih cez 100k od devitota na miru,ker se da takole stvar narest s 30k stroskov MAX...
Nekdo ti bo za vodno rezanje 1.2 cm debelega jekla vzel 1 pir, drug pa 10.ooo sit!!! za par minut dela!
LP sly
ps: pridajate tud kej aluminijastih kosov?
Se pravi zvarit ene par cevi skupaj ni tak problem? Pa da ne bom zacel glih s izpusnim kolektorjem, ampak recimo z necim lazjim. Midpipe bi slo?Ferrarist napisal/-a:ne,nism edn od tistih,k majo prijatla od prijatla,ampak imam izkusnje z varjenjem inox-a,pa trgovino mamo z inox-om
Koliko bi kaj racunal za varjenje?
Pa verjetno kupit cevi pri vasi tudi ni problem, ce se s tem ukvarjate. Ali se krivine dela s "mandrel bent" ali se kupi posamezne kose in jih zvari skupaj? Idealno je mandrel bent, samo verjetno je to kar problem. Ali pac ne... ?
Ali imate inox cevi premera 55mm do 60mm? Debelina pa tam kaksen 1mm, lahko tudi manj. Samo je verjetno kar problem variti tanko inox cev.
PS Kako pa je ime firme, bi prisel mal pogledat, kaj vse imate na voljo. Imam par zadev za zvariti skupaj
- Ruff_RydeR
- Kraj: Kamnik
Zadnje case se na avtu ni nic delalo, se bo pa verjetno spet zacelo. Turbo/kompresor opcija je se vedno odprta. Glede na to, da je ECU standalone, podprtje prisilnega polnjenja ni problem.d555 napisal/-a:Sej avto bo ostal atmosferski tuning, torej nobene turbine/kompresorja.B-Stard napisal/-a:d555 lahko kake slike projekta, iz kje si?
Slikice bodo, ko bo koncan. Sem pa iz blizine LJ.
Bati bodo narejeni po narocilu za poljubno kompresijo.
Najvecji problem je exhaust manifold. Ali pase exhaust manifold iz kaksnega drugega renault turbo avta na 1.8 16V masino (Clio I)? Rabil bi nekaj podobnega kot je na tej sliki: http://www.k-tecracing.com/show_product.asp?id=1908 (samo ne za tako ceno
Torej ce bi dobil kaksne pametne nasvete oz. se bolje kaksno konkretno pomoc od ljudi, ki bi znali kaj takega pomagati narediti, potem bi lahko tale moj projektek postal celo turbo/kompresor projektek. Seveda delo placam, samo ne po k-tec cenah