1.8 16V + turbina/kompresor

Modifikacije vozil
Uporabniški avatar
Bojci
Kraj: Maribor & skrajni severovzhod Prekmurja

Odgovor Napisal/-a Bojci »

pa tako velikega intercoolerja ne rabis pri kompresorju, ker ni kot turbina, ki je na temperaturi 1000 °C
Je pa sranje s placom ja...
Slika
Uporabniški avatar
smile4me
Kraj: Novo mesto

Odgovor Napisal/-a smile4me »

Pol nardis tko kot so mel muscle car.Havbo zrezes pa jo vn postavs.......joke
Uporabniški avatar
Dr_S

Odgovor Napisal/-a Dr_S »

S kompresorjem je velik vec zajebancije k pa s turbino, razen ce imas prostor za kompresor in cevi na uni strani k so jermeni kar pa mocno dvomim.

Drugac pa nobena od teh dveh predelav ni majhen drek :lol:
Go HARD or Go HOME
Ferrarist

Odgovor Napisal/-a Ferrarist »

fantje,verjemte,izp. kolektor pri turbotu je mala malica prot N/A...drugac pa pustmo tistih cez 100k od devitota na miru,ker se da takole stvar narest s 30k stroskov MAX...
d555

Odgovor Napisal/-a d555 »

Ferrarist napisal/-a:fantje,verjemte,izp. kolektor pri turbotu je mala malica prot N/A...drugac pa pustmo tistih cez 100k od devitota na miru,ker se da takole stvar narest s 30k stroskov MAX...
A imas izkusnje s varjenje? Ali samo poznas kolega od kolega, ki bi mogoce nekaj naredil ...
Ferrarist

ne,nism edn od tistih,k majo prijatla od prijatla,ampak imam izkusnje z varjenjem inox-a,pa trgovino mamo z inox-om :wink:
Uporabniški avatar
djsly

Odgovor Napisal/-a djsly »

Ferrarist napisal/-a:fantje,verjemte,izp. kolektor pri turbotu je mala malica prot N/A...drugac pa pustmo tistih cez 100k od devitota na miru,ker se da takole stvar narest s 30k stroskov MAX...
ce smo ze pr tem... Moj T kolektor smo nardil z 10.ooo sit stroskov za material. Vse ostalo je delo, ki pa ga vsak vrednoti po svoje.

Nekdo ti bo za vodno rezanje 1.2 cm debelega jekla vzel 1 pir, drug pa 10.ooo sit!!! za par minut dela!

LP sly

ps: pridajate tud kej aluminijastih kosov?
Uporabniški avatar
birkoff
Kraj: Maribor

Odgovor Napisal/-a birkoff »

Ferrarist

djsly napisal/-a:
ce smo ze pr tem... Moj T kolektor smo nardil z 10.ooo sit stroskov za material. Vse ostalo je delo, ki pa ga vsak vrednoti po svoje.

Nekdo ti bo za vodno rezanje 1.2 cm debelega jekla vzel 1 pir, drug pa 10.ooo sit!!! za par minut dela!

LP sly

ps: pridajate tud kej aluminijastih kosov?
ne,z aluminijem se ne ubadamo...imamo sam kar je inox-a :?
d555

Ferrarist napisal/-a:ne,nism edn od tistih,k majo prijatla od prijatla,ampak imam izkusnje z varjenjem inox-a,pa trgovino mamo z inox-om :wink:
Se pravi zvarit ene par cevi skupaj ni tak problem? Pa da ne bom zacel glih s izpusnim kolektorjem, ampak recimo z necim lazjim. Midpipe bi slo?

Koliko bi kaj racunal za varjenje?

Pa verjetno kupit cevi pri vasi tudi ni problem, ce se s tem ukvarjate. Ali se krivine dela s "mandrel bent" ali se kupi posamezne kose in jih zvari skupaj? Idealno je mandrel bent, samo verjetno je to kar problem. Ali pac ne... ?

Ali imate inox cevi premera 55mm do 60mm? Debelina pa tam kaksen 1mm, lahko tudi manj. Samo je verjetno kar problem variti tanko inox cev.

PS Kako pa je ime firme, bi prisel mal pogledat, kaj vse imate na voljo. Imam par zadev za zvariti skupaj :lol:
Ferrarist

PM :wink:
Uporabniški avatar
Ruff_RydeR
Kraj: Kamnik

Odgovor Napisal/-a Ruff_RydeR »

mau cez miljoncek :!: :?: :!: :?: :shock:
I know U got soul
Uporabniški avatar
B-Stard
Kraj: Kranj

Odgovor Napisal/-a B-Stard »

d555 lahko kake slike projekta, iz kje si?
d555

B-Stard napisal/-a:d555 lahko kake slike projekta, iz kje si?
Sej avto bo ostal atmosferski tuning, torej nobene turbine/kompresorja.

Slikice bodo, ko bo koncan. Sem pa iz blizine LJ.
d555

d555 napisal/-a:
B-Stard napisal/-a:d555 lahko kake slike projekta, iz kje si?
Sej avto bo ostal atmosferski tuning, torej nobene turbine/kompresorja.

Slikice bodo, ko bo koncan. Sem pa iz blizine LJ.
Zadnje case se na avtu ni nic delalo, se bo pa verjetno spet zacelo. Turbo/kompresor opcija je se vedno odprta. Glede na to, da je ECU standalone, podprtje prisilnega polnjenja ni problem.

Bati bodo narejeni po narocilu za poljubno kompresijo.

Najvecji problem je exhaust manifold. Ali pase exhaust manifold iz kaksnega drugega renault turbo avta na 1.8 16V masino (Clio I)? Rabil bi nekaj podobnega kot je na tej sliki: http://www.k-tecracing.com/show_product.asp?id=1908 (samo ne za tako ceno :D )

Torej ce bi dobil kaksne pametne nasvete oz. se bolje kaksno konkretno pomoc od ljudi, ki bi znali kaj takega pomagati narediti, potem bi lahko tale moj projektek postal celo turbo/kompresor projektek. Seveda delo placam, samo ne po k-tec cenah :D Za mene je tole hobi projekt, tako da glih prevelikih sredstev ne mislim vlagat v tole.
Odgovori