Rele za luci CLIO

Okvare na vozilih in pomoč pri raznih problemih
Odgovori
opica

Rele za luci CLIO

Odgovor Napisal/-a opica »

Zanima me ce kdo ve kje ima Clio faza 1 rele za sprednje luci?

Hvala
5h00t3r
Kraj: Kranj

Odgovor Napisal/-a 5h00t3r »

Ka noben nea ve? :?
Uporabniški avatar
F1.9

Odgovor Napisal/-a F1.9 »

sledi kablu iz grla luci pa bos verjetno nasel rele tam blizu akumulatorja. vec skupaj jih bo verjetno. Ponavadi so skriti pod crnim plasticnim pokrovom in je gor narisana strela.
vsak zna z avtom divjat.
Voziti po pameti pa le pameten ?®lovek.
opica

ok vrei bom poglea
opica

nism najdu, prosim za kako slikco kje naj bi to bilo
Uporabniški avatar
Samojed
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a Samojed »

Hja, recimo 19-ka ga ima pri varovalkah. Se pravi v kabini. Malo preglej, saj ni samo eden.
LP, Samojed
Uporabniški avatar
privatnik
Kraj: CE

Odgovor Napisal/-a privatnik »

Nevem ce ga sploh ma ker gre kr direkt preko saltra za luci. Vsaj pri R5 je tak in pri R19. Rele je edino za meglenke.
opica

Zanima me zato ker imam Angel eyes luci in je napeljava narejena za H4 luci in sedaj ko imam kratke svetijo, ko pa dam dolge pa se prizgejo dolge, rad bi pa da ko dam dolge kratke ostanejo prizgane. Ima kdo kako idejo kako to naredit :?:
Luci so pa take, in sicer kratka sveti zunanja ko das dolge pa notranja, rad bi da ob dolgi luci ostane kratka prizgane ker sedaj ugasne
Slika

THX
Uporabniški avatar
Bojci
Kraj: Maribor & skrajni severovzhod Prekmurja

Odgovor Napisal/-a Bojci »

kabel potegni iz dolgih na kratke in je stvar resena. Problem lahko nastane, ce bo varovalka drzala. Ce ne, potem posebej izvod iz akkuja, ustrezno varovalko, en rele na katerega vleces signal iz dolgih luci.
Slika
Uporabniški avatar
Samojed
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a Samojed »

5-ka nima releja, 19-ka faza2 (letnik 1994) ga ima, no, vsaj moja. Imam na pamet ene 4 releje + piskac - centralno, luci, gretje zadnje sipe in meglenke ce se ne motim. Ce je pa pri cliu direkt, je pa cisto mozno, ker je bil npr l.94 v mnogo cenejsem rangu kot 19-ka.
LP, Samojed
Uporabniški avatar
privatnik
Kraj: CE

Odgovor Napisal/-a privatnik »

Bojci ce bo tak vezu pol mu bojo dolge gorele tut ko bo mel sam kratke prizgane. Bos mogu dat vmes se eno diodo, da ne bojo gorele tudi dolge ko bos meu prizgane kratke. Zdej ce mas rele pol ne bo problema, ker lahko das kr navadno diodo, ce mas pa direkt prek saltra bi mogla bit pa mocnejsa dioda, edino ce uporabis svoj rele kar je meni ljubsa resitev. Cene pa kakega stromarja dob pa ti naj zveze 8)
Uporabniški avatar
Bojci
Kraj: Maribor & skrajni severovzhod Prekmurja

Odgovor Napisal/-a Bojci »

ja..seveda je treba diodo v tem primeru :wink:

imam jaz podobno storijo narejeno v zadnjih meglenkah...pozicijske, stop in se hkrati funkcija meglenk.
Slika
Odgovori