Rosenje sip

Okvare na vozilih in pomoč pri raznih problemih
Uporabniški avatar
slovenc
Kraj: Novo mesto

Rosenje sip

Odgovor Napisal/-a slovenc »

Zdravo!
Na meganu-5 vratnem se mi svinsko rosijo sipe, ko pada dz. A k temu priporome siberdah? Tud ventilacija se mi zdi nekam svoh, saj vent na 4 piha enako kot sestrin clio2 na 2? Je to pac standardno za megane .96, al mam mogoce staknjeno kako cevko za dovod zraka v kabino....samo nekaj malega piha notr?
Uporabniški avatar
Shusuglao
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a Shusuglao »

lahko da ti voda nekje notri tece
sploh ce se zacne mocno rositi takoj ko se pojavi dez

malo poglej okrog sip, ce vse tesni kot mora

kako je pa z ventilacijo v meganu pa nebi vedel
Renault 18 TLJ Renault 21 GTS Renault 21 TURBO Renault 21 NEVADA Megane CC
Uporabniški avatar
slovenc

hm...da bi kje zacejalo, ni videt. Edino pri prtljazniku je guma malo sneta, ampak ne vem, ce bi se zarad tega tako rosilo?
bluerunner

Odgovor Napisal/-a bluerunner »

Hm zdej ne vem cist tocno kako je pri tebi narejeno-jaz mam megane 2,letnik 99.-pa se mi je tut ne zacetku rosilo,pa zelo slabo pihalo..

Problem je bil v filtru kabine,ce ga imas,moj je bil ze cist zapacan in nikoli menjan,tko,da ko sem ga zamenju se je zelo poznalo na sami moci pihanja..

Kar se rosenja tice-pod brisalci,na spodnjem robu stekla so plastike,ki imajo na notranjem robu gumo-ta zadrzi vodo,da ne kaplja na akumulator in ventilacijo.Ker je avto starejsi predlagam,da vzames plastike dol,jih ocistis z razredcilom,prav tako steklo(ocistis) in zmontiras nazaj.Jaz sem dodal se cist tanko plast silikona in zdej je ql.
Renault Sport fan-Laguna dCI, 96kw dynamic lux
mare72

Odgovor Napisal/-a mare72 »

najprej preveri mikro filter kabine in ocisti odtocne kanale pod plastiko vetr.stekla na levi in desni strani!
Uporabniški avatar
killah bee

Odgovor Napisal/-a killah bee »

Dvigni tepihe na tleh in potipaj, ce imas moker poden. Tko je pr men :?

Mi tece nekje zadaj voda ko je dez. Saj res kako ste resil to tezavo :roll:

Tece mi pa nekje zadaj ob sredinski konzoli, se pravi izpod armaturke ob menjalniku :roll:
Uporabniški avatar
MaTe0
Kraj: Pohorje

Odgovor Napisal/-a MaTe0 »

Ce mas sipe zarosene pol ti nekje spusca tesnilo...jaz sem opazo da nisem mel vredu zaprtih vrat...pa potem tud tesnilo ni vredu primlo..tista guma ko je...pa so ble rosne sipe...zaj pa ko malo bolj tresnem pa so lepo zaprta pa tega vec ni :) vem pa da ma foter pr meganu spredaj zlo velike probleme, to pr megane 1 ph2 :) Gretje ne dela od samega zacetka tak kot bi moglo pa je bil na servisu ze...bomo vidli kak bo zdaj pri meganu 2 :)
Renault Megane Mk2 Ph2 1.4 16v
Uporabniški avatar
slovenc

ok, bom probal filtr spucat in one plastike, sam pa ne grem sipe dol dajat, ker ne bom nikul nazaj spravu :wink:
Uporabniški avatar
Tadej
Kraj: Kočevje

Odgovor Napisal/-a Tadej »

Ja pr men je tud slabo delal, ko je mel avto se fotr, pa je vzel kr filter ven in zdej velik bol dela...
Uporabniški avatar
slovenc

Evo....postimano :wink: Sem vzel ven filter in je blu tulk svinjarije gor, da sem mogu pol ure pihat cez s kopmresorjem. Zdaj na 1 hitrosti piha tulk, k je prej na 4ti. Avto se ne rosi vec in gretje dost buls dela :wink:
Imperator

Odgovor Napisal/-a Imperator »

Kje je ta filter pri cliotu 2 ph1?
?†it ... spet mam prav!
Uporabniški avatar
Ruff_RydeR
Kraj: Kamnik

Odgovor Napisal/-a Ruff_RydeR »

kaj pa pr cliotu letnika 93 je kej podobnga k mi totaaal nc ne piha
iz zgornih stranskih rez za sipo :?
I know U got soul
Uporabniški avatar
RoZleht
Kraj: Trebnje

Odgovor Napisal/-a RoZleht »

problem je v tem po mojem, k je slabo narjena ta ventilacija pr vseh cliotih (tastarih mislm) ... kamorkol obrnes gumb vedno najbl piha na sredinskih zracnikih ... resitev je po mojem edina, da zapres sredinske, pa se une stranske ce ne drugac, pa bo pihalo bolj tam k usmers z gumbom ...
Lp RoZleht
Uporabniški avatar
lagun
Kraj: okolica lj

Odgovor Napisal/-a lagun »

A kdo ve kje ma laguna 99 ta filter ker se tud men rosi ko svinja
Ventilator non stop do fula,pa skor nc ne nuca. :x
scrat

Odgovor Napisal/-a scrat »

Da ne bo nove teme...dons sm opazu :mad: , da mi na prtljaznih vratih voda kaplja na zadnjo polico...kaj bi lahko to bilo? Guma ni nic strgana ali pa preparena. A je mogoce lahko to od zadnjega spojlerja? Mogoce pri sraufih not tece? Jezen sm k svija. Zadnja polica je pa kr ornk mokra. Gre za Megane II 2004.
Odgovori