Megane Coupe mere za zvocnike, ve kdo ?

Vse o ozvočenju avtomobilov
Uporabniški avatar
MasTTer
Kraj: Lendava (MS)

Megane Coupe mere za zvocnike, ve kdo ?

Odgovor Napisal/-a MasTTer »

Ja, mene bi pa zanimalo ce kdo ve konkretne mere za sprednje in pa zadnje zvocnike.
Kaj je najboljsa resitev za en dober, glasen zvocni sistem, tudi voofer itd... help :?:

Aja, to je pa novejsi megan coupe, tak kot ga ma HaBBkE, samo da je nepredelan....se... :wink:
Urby
Kraj: kranj

Odgovor Napisal/-a Urby »

vprasi njega al pa modri dirkac se s tem ukvarja (profesionalno).
ti dam tel?
by vesnica ===> Slika

http://drive.to/urby
Uporabniški avatar
MasTTer

O tenx megaubo za replay, sam men se je slo da bi med vikendom to vedel pa da bi malo na netu pogledal stvari. V torek itaq peljem avto na glancanje tak da bom vprasal mojega serviserja.

Drugace pa sem nasel en zanimiv paget, samo nevem kak je to realno..men se malo cudno zdi: http://www.sony-europe.com/cds/showpage ... 581&loc=eu <-- pokaze keri zvocniki grejo v dolocen model avta..seveda od sony explod
Urby
Kraj: kranj

Odgovor Napisal/-a Urby »

hja
by vesnica ===> Slika

http://drive.to/urby
Uporabniški avatar
HaBBicH
Kraj: Kranjsterdam

Odgovor Napisal/-a HaBBicH »

YO,

med vikendom nisem bil nic na netu zato ti zdej replayam...

Zdej odvisno kaj zelis, imeti hudo robo za zbijanje in jo mislis imeti obeseno na ojacevalec-vzemi Lanzar Cadmium ce zelis al pa kej od Alphasonika(okol 50K SIT)... Ker moji Bostoni so mal predragi, vsaj zame so bili (100K SIT), pa se razlika v ceni je vecja kot pa razlika v performansah.

Za kaj podrobnejsega pa mi mail poslji.
Slika
Big wheels keep on turnin' :D
PRODAJAM VELIK STVARI
Uporabniški avatar
HaBBicH

Spredi ti pridejo brez predelav 16tke (16cm), uzadi ti je pa brezveze dajat zvocnike-kupi raje woofer. Ce bos mel pa zadnje zvocnike pa woofer u gepeku, ti bo pa zvocnike zabijal, ce ne bos mel prou skatle za njih narejene, sam poj woofer nebo mogu dihat. U glavnem mal vec cajta si uzem(naspari $$$) pa woofer ubod, bo FUL razlike.

aja, uzadi pa pomojem pridejo brez predelav 13 cm speakerji.
Slika
PRODAJAM VELIK STVARI
Uporabniški avatar
MasTTer

Aha... no bom mogel malo pogledat ker za te dve firmi se nisem slisal.

Jaz sem mislil od Sony Xplod, ko baje v media marktu majo vso robo, pa mogoce v metroju tud... kak komentar ?
Uporabniški avatar
HaBBicH

Za sony sem slisal da imajo plehnat zvok, torej no no! To so mi rekl tudi v trgovini katera jih prodaja, pa tud kolega je mel komplet musko od sonya (radio+zvocnike)-zvok mi ni bil vsec. Stvar se da nekako resiti(recimo da ze imas Sony radio) z bolsimi zvocniki(ne od sonya)... Prvo povej koliko denarja mislis zagonit za sound system?
Slika
PRODAJAM VELIK STVARI
Uporabniški avatar
MasTTer

Plehnat zvok hm.... pa tak sem bil zagret za xplod! Ko pise posebej za voofere da ma dve tuljavi, zlati konektor pa vsega boga, pa baje 1. klasa, zaj pa res nevem.

Ja kolko mislim dat.... vse? :wink: Sem mislil tak okoli 100k sit, sam davek nazaj dobim.. ja tak nekak 116k sit. Taprvo sem hotel kupit mp3 player pa tistih 6 zvocnikov kaj pride v avto not, za ojacevalec le teh pa nevem, odvisno kolko to vseskup stane, ker nevem cene. Voofer pa tak al tak si bom nabavil samo te najbrž drugic, ker sam to pride ene 60k z ojacevalcem. Sam kak mas ti habbke vezano to.. mas 2 ojacevalca right ?

Pa ve kdo za kolko lahko prodam org. radio z kasetnikom za renault z upravljalcem ob volanu :?: Letnik isti kot avto, 1999.
Em.. zaj sem bral na forumu da se da tudi samo MP3 changer nabavit za ta obstojeci radio.. ql bi blo ka bi lahko mel upravljanje ob volanu.. ve kdo kaj o tem?
Uporabniški avatar
HaBBicH

Vsak prodajalec svojo robo hvali. Sony ma predrago robo za svojo kvaliteto (placas firmo-res pa da je naj ti bojo edino merilo pri nakupu tvoja usesa).
Pa o kaksnih 6 zvocnikih ti sanjas, to bos zagnoju sceno. Raj si kupi en hud sprednji sistem in enga dobrga stirikanalca. Dva kanala porabis za sprednji sistem, na druga dva pa das woofer u bridge(ko ga bos kupil), pa mas zmagovalno kombinacijo. Verjemi mi to je najboljsa varijanta...
Recimo tm okol 45K SIT za zvocnike sprednje(16ke), pa recmo en rabljen ojacevalec za okoli 70K(mas na avtoakustiki.com-kupim prodam). Poj pa ko bo kes pa se woofer, pa bos mel masazo v avtu! Lahk ti pa jest probam zrihtata novega za okol 60k SIT (1.2kW RMS)

Lepo pocasi postopoma korak za korakom, pa bo. Sej si jest tud nisem kuj komplet muske kupu.

Kar se pa mojega sistema tice ga pa nimam vec ker so mi ga ukradl. Tko da si zdej spet neki stimam. Pocas pa bo. Mel sem pa vse na en ojacevalec vezan)PL 1.2kW. Sprednji sistem je dobival tam okoli 150W RMS, 2 MTX wooferja sem pa pital s 600 W RMS. Je pa zbijal k pr norcih. Tablco(ko nisem mel zalepljene) mi dol odfakal.

Ce te se kej zanima me PMji.
Slika
PRODAJAM VELIK STVARI
Uporabniški avatar
MasTTer

Em... zaj bom malo noro izpadel ampak vseeno.. nekaj me zanima.
Kak si ti to mislil.. odspredaj v vratih 13ke (sam finta da sem na strani www.mediamarkt.at/ nasel najmocnejse od Pioneer 220 Watt-Musikleistung, 60 Watt-Dauerleistung, 120EUR... saj tam mogoce majo kaj mocnejsega, ali?)
Odzadaj pa pridejo not le 13ke (tud pioneer Musikleistung-160 Watt, Dauerleistung-35 Watt, 100EUR).

Ojacevalec: HI FONICS 220EUR, Musikleistung: 4 x 150 Wat, Subwoofer-Kanal: 500 Watt .... mora pa met subwoofer kanal ali ?
Voofer: od 100EUR(brez ohisja) - 150EUR-250EUR (z ohisjem)

Kak si ti mislil da bi te zaj nardil. Samo odspredaj nove zvocnike na ojacevalec. Kaj pa odzadaj? To mi negre cist v glavo, kaj te dam odzadaj not.. prazno? tak kot v armaturki odspredaj? .... ker jaz sem cist drugace mislil to vseskup nardit.
Mp3 player mi pride ene 220eur... hja pa te mi ravno se 200 ostane za zvocnike... mislim da bi to blo za 1x
Uporabniški avatar
HaBBicH

Poglej vsak profi sistem v avtu NIMA zadnjih zvocnikov. Ker zadnji zvocniki so ponavadi vecji oz. macnejsi (recimo ovalci) ki so slab nadomestek wooferju(veliko slabsi ne globok bas). Torej zvok ti prihaja od uspredi (kot v koncertni dvorani) kjer tudi sedis.

Zvok od uzadi pride do tvojega usesa pocasneje kot zvok od uspredi, torej pride do popacenja zvocne slike. Wofr pa itak nime veze kam ga das, se ne cuti iz kje prihaja bas(kot da ti prihaja od uspredi). Sej ni nujno da mas en konc hud woofer ki bi ti streho premiku vazn da zapolni ostanek nizjega dela hercnega spektra ki ti jih 16ke ne morejo, torej nizje frekvence. Tega ovalci ali pa okrogli ne morejo... Ni nujno da nabijas woofer lahko ga mas nastelanega na tisje(po okusu). Verjemi mi da ko bos enkrat mel woofer ne bos mogel brez njega. Torej raj fukn par cekinckov vec kokr bi te prsli zadnji zvocniki pa kup woofer pa ojacevalec.

Torej glej stirikanalne ojacevalce. Dva kanala porabis za sprednji sistem(2X16ke+twiterji), zadnja dva kanala pa zdruzis(das v bridge) in s tem nafilas wofija. Sej pravm mormo se dobit pa ti vse povem. Me ze prsti bolijo od tipkanja.

Lahko pa tudi uprasas na forumu Avtoakustika.com pa ti bojo fantje zelo lepo razlozili kako pa kaj. Vsi pa ti bojo odsvetovali zadnje zvocnike...

Pa ne gledat max. moci ojacevalcev oz. zvocnikov, ker jih vsak proizvajalec po svoje navede-glej RMS moc ki je pol manjsa.

Lahko ti pa nastejem par kombinacij in koliko bi te prslo-na PM

LP HaBBkE
Slika
PRODAJAM VELIK STVARI
Uporabniški avatar
MDeeJay
Kraj: MARIBOR CITY

Odgovor Napisal/-a MDeeJay »

habbke napisal/-a:Vsak prodajalec svojo robo hvali. Sony ma predrago robo za svojo kvaliteto (placas firmo-res pa da je naj ti bojo edino merilo pri nakupu tvoja usesa).
Pa o kaksnih 6 zvocnikih ti sanjas, to bos zagnoju sceno. Raj si kupi en hud sprednji sistem in enga dobrga stirikanalca. Dva kanala porabis za sprednji sistem, na druga dva pa das woofer u bridge(ko ga bos kupil), pa mas zmagovalno kombinacijo. Verjemi mi to je najboljsa varijanta...
Recimo tm okol 45K SIT za zvocnike sprednje(16ke), pa recmo en rabljen ojacevalec za okoli 70K(mas na avtoakustiki.com-kupim prodam). Poj pa ko bo kes pa se woofer, pa bos mel masazo v avtu! Lahk ti pa jest probam zrihtata novega za okol 60k SIT (1.2kW RMS)

Lepo pocasi postopoma korak za korakom, pa bo. Sej si jest tud nisem kuj komplet muske kupu.

Kar se pa mojega sistema tice ga pa nimam vec ker so mi ga ukradl. Tko da si zdej spet neki stimam. Pocas pa bo. Mel sem pa vse na en ojacevalec vezan)PL 1.2kW. Sprednji sistem je dobival tam okoli 150W RMS, 2 MTX wooferja sem pa pital s 600 W RMS. Je pa zbijal k pr norcih. Tablco(ko nisem mel zalepljene) mi dol odfakal.

Ce te se kej zanima me PMji.
PAZI TI NJEGOVE BESEDE!!!PA NE SAM TUKI ZE PREJ SEM NEKJE DRUGJE ZASLEDIL AJA PRI SPRTNEM FILTRU TUD JA!!

PITAL, ITD SAJ SE VSEGA NITI NE SPOMNIM!
Če nimam prav naj me nekdo popravi ali izbri?°e moj post!!!
Uporabniški avatar
Bojci
Kraj: Maribor & skrajni severovzhod Prekmurja

Odgovor Napisal/-a Bojci »

habbke napisal/-a: Verjemi mi da ko bos enkrat mel woofer ne bos mogel brez njega.
Ja ja...zaradi tega ga jaz ne morem ven vrect, ceprav bi ga vcasih rad zarad placa... :D Enostavno ne morem brez njega...

Jaz mam zdajle to situacijo, kak si svetoval: naprej imam (neke boge) visokotonce, v vratih visoko+srednje tonci 16 cm (120W) in od zadaj "bum bum" 300W RMS na ojacevalec.

Je pa shit, ker bi rabo se en ojacevalec za stranske, ker avtoradio ne zmore visokih glasnosti..

Samo sem jaz mislo dat od zadaj ene male srednjetonce (v originalno mesto), ker imam zdaj woofer oz. ojacevalec nastelano na bass+srednje tone, takrat bi pa imel lahko samo bass nastelano... ha?
Slika
Uporabniški avatar
HaBBicH

Uzadi zvocnikov ne sploh, woofer ti igra nizke frekvence v vratih ti pa od tam kjer woofer konca naprej... Ce pa jih bos dal pa jih devi v skatle da jih nau woofer zabiju...
Slika
PRODAJAM VELIK STVARI
Odgovori