praznjenje akumulatorja
praznjenje akumulatorja
Ima kdo idejo zakaj se mi vsake toliko casa sprazni akumulator?
Zdle se je to zgodilo v drugo (avto je stal od petka popoldan do danes), prejsnic je pa tudi stal cez vikend pa se je cisto spraznil. Drugace se vozim skoraj vsak dan, tudi kdaj je ze stal par dni pa ni bilo nic narobe. Akumulator je nov, pa avto je v garazi, tako da ni direkt na mrazu.
Re: praznjenje akumulatorja
Ali si pozabil kaj prizgano? Radio ali kej podobnega?jurre napisal/-a:Ima kdo idejo zakaj se mi vsake toliko casa sprazni akumulator?Zdle se je to zgodilo v drugo (avto je stal od petka popoldan do danes), prejsnic je pa tudi stal cez vikend pa se je cisto spraznil. Drugace se vozim skoraj vsak dan, tudi kdaj je ze stal par dni pa ni bilo nic narobe. Akumulator je nov, pa avto je v garazi, tako da ni direkt na mrazu.
Re: praznjenje akumulatorja
Najverjetneje ti nekje na maso vlece.jurre napisal/-a:Ima kdo idejo zakaj se mi vsake toliko casa sprazni akumulator?Zdle se je to zgodilo v drugo (avto je stal od petka popoldan do danes), prejsnic je pa tudi stal cez vikend pa se je cisto spraznil. Drugace se vozim skoraj vsak dan, tudi kdaj je ze stal par dni pa ni bilo nic narobe. Akumulator je nov, pa avto je v garazi, tako da ni direkt na mrazu.
Odklopi - klemo(maso) pa z navadnim ampermetrom izmeri, ce ti kaj toka vlece.Priklopis pa med izlopljeno maso in plehom avta.Nebi smelo biti nic toka.Ce je je nekaj v stiku.Pelji k avtoelektricarju.
GOLF VI. 1.2 TSI + 2.0 TDI
nisem nc pustil, radio itak ne spila ce ni kontakta. Razen ure nima kj delat. Prejsnic sem ze nekaj meril, pa je obcasno bilo kot da je nek porabnik, potem sem mal kable prerukal je bilo pa ok. Pa sem potem pustil in se vcasih tudi ene 2, 3 dni nisem vozil pa je bilo ok. Je pa res da je bil v prvo akumulator totalno prazen - tudi vrat nisem mogel odpret z daljincem, danes je to delalo, se luci so mal svetile. Ne vem, zgleda se to pojavlja obcasno - ali so kabli kaj krivi al kaj..
-
r19&laguna
aja tud
bo treba mal ksnga elektricarja prasat, sam nimam cajta, pa tud zadnjic sem bil glih pr enmu k mi je nekaj pri alternatorju zamenjal ker je utripa vse skup pa je rekel da je OK drugac. Tko, da ne vem zj je zaenkrat dobr, sam se vsak dan vozim. Ce bi par dni stal pa spet vprasanje kaj bi blo..
-
r19&laguna
-
r19&laguna
zamenjal mi je en del pri alternatorju (ne vem tocno kako se rece
, na vrh se da neki odsraufat kakor ena podkev
) To je uzel z enega rabljenega alternatorja, zamenjal se krtacke in je racunov 10k. Pred tem mi je zacela svetit lucka za akumulator, pa nekaj casa mi je vse skup utripal (stevec, luci...), potem ko je tisto zgoraj zamenjal je pa se bl utripal zato mi je zamenjal se regler (zastonj).
Lahko pomerite koliko pokuri v mirovanju. Nekaj sigurno, ceprav v 20 dneh akuja nebi smelo spraznit (meni ga ne). Je pa res, da to da je aku nov, ne pomeni dosti. Ko bo avto spet stal npr. 20 dni, ze prej odklopi akumulator. Ce spet ne bo vzgal po 20 dneh, je akumulator slab, ker se sam sprazni.
Drugace pa so lahko problemi z premalim polnjenjem in celo praznenjem, ce je slab ali povsem zanic regler (to je tista "podkev", kot je nekdo napisal), vendar ta ne more praznit akuja, ker ne dobi stroma brez kontakta. Ce bi bila v stiku dioda, bi lahko praznilo aku, ampak v tem primeru bi se pokadilo in diodo do konca skurilo.
Drugace pa so lahko problemi z premalim polnjenjem in celo praznenjem, ce je slab ali povsem zanic regler (to je tista "podkev", kot je nekdo napisal), vendar ta ne more praznit akuja, ker ne dobi stroma brez kontakta. Ce bi bila v stiku dioda, bi lahko praznilo aku, ampak v tem primeru bi se pokadilo in diodo do konca skurilo.
LP, Samojed
jaz sem ze meril nekaj pa kaze normalno
fora je tudi da je avto preden sem ga kupil stal ene 2 meseca, pa je vzgal v prvo. Tezave so se zacele, ko sem priklopil sesalec in ko sem avto posesal sem toliko spraznil akumulator da ni vec vzgal. Takrat sem opazil da manjka kaksen liter, dva vode v aku-ju, potem sem ga pa itak zamenjal za novega. Ta novi se mi je prvic spraznil cez vikend - avto je stal od petka popoldan do ponedeljka ali torka, sedaj v drugo je bilo isto po casu. Pa sem ga tudi ze kdaj pustil kaksen dan, saj se ne vozim cisto vsak dan pa je bilo vse ok, tako da se mora to dogajati obcasno. Se kaj premakne da pride v stik?! Kabli zgledajo ok, kontakti so cisti, prizganega v avto sigurno ni nic. Aku je ok, ker so mi ga nafilali prvic na servisu in ga pustili cez noc pa so rekli da je ok in da drzi napetost.