praznjenje akumulatorja

Okvare na vozilih in pomoč pri raznih problemih
Odgovori
Uporabniški avatar
jurre
Kraj: Kranj

praznjenje akumulatorja

Odgovor Napisal/-a jurre »

Ima kdo idejo zakaj se mi vsake toliko casa sprazni akumulator? :mad: Zdle se je to zgodilo v drugo (avto je stal od petka popoldan do danes), prejsnic je pa tudi stal cez vikend pa se je cisto spraznil. Drugace se vozim skoraj vsak dan, tudi kdaj je ze stal par dni pa ni bilo nic narobe. Akumulator je nov, pa avto je v garazi, tako da ni direkt na mrazu.
Uporabniški avatar
Spidi
Kraj: Gorenjska

Re: praznjenje akumulatorja

Odgovor Napisal/-a Spidi »

jurre napisal/-a:Ima kdo idejo zakaj se mi vsake toliko casa sprazni akumulator? :mad: Zdle se je to zgodilo v drugo (avto je stal od petka popoldan do danes), prejsnic je pa tudi stal cez vikend pa se je cisto spraznil. Drugace se vozim skoraj vsak dan, tudi kdaj je ze stal par dni pa ni bilo nic narobe. Akumulator je nov, pa avto je v garazi, tako da ni direkt na mrazu.
Ali si pozabil kaj prizgano? Radio ali kej podobnega?
Uporabniški avatar
Tommy30
Kraj: Domzale

Re: praznjenje akumulatorja

Odgovor Napisal/-a Tommy30 »

jurre napisal/-a:Ima kdo idejo zakaj se mi vsake toliko casa sprazni akumulator? :mad: Zdle se je to zgodilo v drugo (avto je stal od petka popoldan do danes), prejsnic je pa tudi stal cez vikend pa se je cisto spraznil. Drugace se vozim skoraj vsak dan, tudi kdaj je ze stal par dni pa ni bilo nic narobe. Akumulator je nov, pa avto je v garazi, tako da ni direkt na mrazu.
Najverjetneje ti nekje na maso vlece.
Odklopi - klemo(maso) pa z navadnim ampermetrom izmeri, ce ti kaj toka vlece.Priklopis pa med izlopljeno maso in plehom avta.Nebi smelo biti nic toka.Ce je je nekaj v stiku.Pelji k avtoelektricarju.
GOLF VI. 1.2 TSI + 2.0 TDI
Uporabniški avatar
jurre

nisem nc pustil, radio itak ne spila ce ni kontakta. Razen ure nima kj delat. Prejsnic sem ze nekaj meril, pa je obcasno bilo kot da je nek porabnik, potem sem mal kable prerukal je bilo pa ok. Pa sem potem pustil in se vcasih tudi ene 2, 3 dni nisem vozil pa je bilo ok. Je pa res da je bil v prvo akumulator totalno prazen - tudi vrat nisem mogel odpret z daljincem, danes je to delalo, se luci so mal svetile. Ne vem, zgleda se to pojavlja obcasno - ali so kabli kaj krivi al kaj..
Uporabniški avatar
Bojci
Kraj: Maribor & skrajni severovzhod Prekmurja

Odgovor Napisal/-a Bojci »

Spucaj kleme na akumulatorju, po moznosti z vroco vodo.
Slika
r19&laguna

Odgovor Napisal/-a r19&laguna »

imam isti problem pri r19, se nisem ugotovil kaj je.
Uporabniški avatar
jurre

aja tud :? bo treba mal ksnga elektricarja prasat, sam nimam cajta, pa tud zadnjic sem bil glih pr enmu k mi je nekaj pri alternatorju zamenjal ker je utripa vse skup pa je rekel da je OK drugac. Tko, da ne vem zj je zaenkrat dobr, sam se vsak dan vozim. Ce bi par dni stal pa spet vprasanje kaj bi blo..
Uporabniški avatar
megane96
Kraj: Notranjska

Odgovor Napisal/-a megane96 »

Pa kasno 19-ko pa imas?
Pr chamadah se zadnja havba ne zapre vedno( se ne zahakla),
pol pa rada lucka v prtlazniku sveti..
Men se je ze enkret tko cist spraznu. :D

Mal prever, pa bos vidu

LP
r19&laguna

lucka ne sveti, vrata se zaprejo in vsak dan se vozi, ko ga napolnim se sprazne v priblizno 20 dneh, akumulator je nov.
r19&laguna

probal sem tudi z drugim akumulatorjem pa je isto.
Uporabniški avatar
Shusuglao
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a Shusuglao »

jurre napisal/-a:pa tud zadnjic sem bil glih pr enmu k mi je nekaj pri alternatorju zamenjal ker je utripa vse skup pa je rekel da je OK drugac.
daj povej kaj ti je menjal in koliko te je stalo
Renault 18 TLJ Renault 21 GTS Renault 21 TURBO Renault 21 NEVADA Megane CC
Uporabniški avatar
jurre

zamenjal mi je en del pri alternatorju (ne vem tocno kako se rece :oops:, na vrh se da neki odsraufat kakor ena podkev :lol: ) To je uzel z enega rabljenega alternatorja, zamenjal se krtacke in je racunov 10k. Pred tem mi je zacela svetit lucka za akumulator, pa nekaj casa mi je vse skup utripal (stevec, luci...), potem ko je tisto zgoraj zamenjal je pa se bl utripal zato mi je zamenjal se regler (zastonj).
Uporabniški avatar
Samojed
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a Samojed »

Lahko pomerite koliko pokuri v mirovanju. Nekaj sigurno, ceprav v 20 dneh akuja nebi smelo spraznit (meni ga ne). Je pa res, da to da je aku nov, ne pomeni dosti. Ko bo avto spet stal npr. 20 dni, ze prej odklopi akumulator. Ce spet ne bo vzgal po 20 dneh, je akumulator slab, ker se sam sprazni.
Drugace pa so lahko problemi z premalim polnjenjem in celo praznenjem, ce je slab ali povsem zanic regler (to je tista "podkev", kot je nekdo napisal), vendar ta ne more praznit akuja, ker ne dobi stroma brez kontakta. Ce bi bila v stiku dioda, bi lahko praznilo aku, ampak v tem primeru bi se pokadilo in diodo do konca skurilo.
LP, Samojed
Uporabniški avatar
jurre

jaz sem ze meril nekaj pa kaze normalno :? fora je tudi da je avto preden sem ga kupil stal ene 2 meseca, pa je vzgal v prvo. Tezave so se zacele, ko sem priklopil sesalec in ko sem avto posesal sem toliko spraznil akumulator da ni vec vzgal. Takrat sem opazil da manjka kaksen liter, dva vode v aku-ju, potem sem ga pa itak zamenjal za novega. Ta novi se mi je prvic spraznil cez vikend - avto je stal od petka popoldan do ponedeljka ali torka, sedaj v drugo je bilo isto po casu. Pa sem ga tudi ze kdaj pustil kaksen dan, saj se ne vozim cisto vsak dan pa je bilo vse ok, tako da se mora to dogajati obcasno. Se kaj premakne da pride v stik?! Kabli zgledajo ok, kontakti so cisti, prizganega v avto sigurno ni nic. Aku je ok, ker so mi ga nafilali prvic na servisu in ga pustili cez noc pa so rekli da je ok in da drzi napetost.
Uporabniški avatar
tešo
Kraj: Krško

Odgovor Napisal/-a tešo »

no men se je 1x tud tko spraznu kr na1x sam je bla moja napaka, ker ko sem vgasnu avto nism kljuc do konca obrnu, ampak kontakta ni bilo, ampak cudno ventilacija je delala in mi je spraznlo akomulator. to se mi je zgodilo samo 1x pa se to ne vem kako
Slika
Odgovori