Reset računalnika

Modifikacije vozil
totimato

Reset računalnika

Odgovor Napisal/-a totimato »

Imam R Clio 1.4 16v prejsnji model. Zanima me kako lahko resetiram racunalnik v avtomobilu. Nekaj sem prckal pod sedezem in snel konektor za pas (in ga, seveda, dal nazaj). Sedaj mi na amaturki sveti lucka za airbag in SERV. Nekaj podobnega se mi je ze zgodilo in so mi na servisu rekli, da je bil kriv ta konektor in da so resetirali racunalnik.

Ali lahko kako jaz sam resetiram racunalnik, ker se mi zdi malo prevec placevati 1 uro dela za 1 min. neumnosti. Sem ze poizkusil odklopiti akumulator, pa ni to to.

Hvala za vsak nasvet.

lp

totimato
Uporabniški avatar
MDeeJay
Kraj: MARIBOR CITY

Odgovor Napisal/-a MDeeJay »

RESETIRAT RACUNALNIK BREZ PRIPRAVE, KI JO IMAJO NA SERVISU NI MOZNO!!!ZA RESETIRANJE PA TI VZAMENO VEN PEPELNIK IN TAM NOT JE SKRIT SE EN KONEKTOR NA KATEREGA SI SERVISERJI PRIKLOPIJO NEKAKSNO NAPRAVO(BERI RACUNALNIK) IN TI RESETIRAJO CELO STVAR!!!
Če nimam prav naj me nekdo popravi ali izbri?°e moj post!!!
Uporabniški avatar
Chip
Moderator
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a Chip »

Z odklopom akumulatorja ne bos nic dosegel, ker
se vse informacije shranijo v notranji EEPROM, tako da
ga programsko potem izbrisejo ven.Tam so vse informacije
o avtomobilu, vsa diagnostika.Veliko nimas za narest, bos mogel kar na servis.

Chip
Uporabniški avatar
pro2c
Kraj: Maribor

Odgovor Napisal/-a pro2c »

ja, meni ga je resetiral na servisu (ko sem 1 kljuc waste-al) in ga je tam pod pepelnikom priklopil na konektor...zadeva traja 5 min.
totimato

Hja, saj vem da traja 5 minut, zato ravno ne zelim placati celo uro dela. Zdi se mi malo noro dajati 5 jurjev za to...
Pa ocitno bom moral.

Iz radovednosti:
Mogoce kdo ve kaksen konektor je tam?
Ali pa ima kdo razpored pinov na konektorju?

lp

totimato
Uporabniški avatar
ZOIS
Kraj: MARIBOR

Odgovor Napisal/-a ZOIS »

jaz se na tvojem mestu nebi spilal kr tak z elektroniko na avtu .. ker lahko si kako sranje naredis in ti pol nebo kaj vredu delalo ali se slabse ti bo se kaj crknilo ...
SlikaSlikaSlika
Glavno da mi druga kopa v tretji! 101%antikvakar
Mirjam

Odgovor Napisal/-a Mirjam »

totimato, saj ce je pet minut posla, ti menda ne bodo racunali eno uro. Traja pa mal vec kot 5 minut. :wink:
Uporabniški avatar
ZOIS

mirjam .. racunajo 5000 sit .. pa ce ti prikluci 5 minut ali pa za eno uro ... to lahko jaz tut potrdim .. na vseh servisih ...vsaj na stajerskem je tak da ti racunajo 5000 sit .. za minuto ali pa za eno uro ...
SlikaSlikaSlika
Mirjam

Odgovor Napisal/-a Mirjam »

Oprostite prisotni gorenci, ne me :2gunfire: , ampak potem so pa štajerci ratali že cist k gorenci! :o
totimato

No, vceraj sem imel manjso akcijo po servisih in pri avto Koletiku v MB (Melje) mi bi racunali samo pol ure, t.j. 2500 SIT.
ZOIS napisal/-a:jaz se na tvojem mestu nebi spilal kr tak z elektroniko na avtu .. ker lahko si kako sranje naredis in ti pol nebo kaj vredu delalo ali se slabse ti bo se kaj crknilo ...
Ne skrbi, tudi jaz ne upam prevec prckat. Ze to, kar imam sedaj, je dovolj. Ker imam cez nekaj casa tako ali tako planiran obisk servisa, bom to uredil takrat. Se bom pac malo s SERV lucko vozil okoli.

Za konektor pa vprasujem iz radovednosti. Nekajkrat sem ze zasledil, da si je folk delal neke VAG vmesnike in avtomobile priklaplja na racunalnik. Priznaj, da zveni zanimivo - meni ze.

Konektorji so za konektanje :D

lp

totimato
totimato

Mirjam napisal/-a:totimato, saj ce je pet minut posla, ti menda ne bodo racunali eno uro. Traja pa mal vec kot 5 minut. :wink:
Hja, biznis je biznis :roll:

lp

totimato
Uporabniški avatar
ZOIS

TOTIMATO ... saj sam vem kak je zanimivo PRCKANJE po avtomobilu .. in razne lucke in elektrika ... vedno kaj novega najdem ...
avto je zelo zanimiva stvar za spilat se in priklaplat in odklaplat razne zadeve ... hehehe
SlikaSlikaSlika
Uporabniški avatar
JernejG
Kraj: Arclin (Celje)

Odgovor Napisal/-a JernejG »

Ni res, da pavsalno zaracunajo kar eno uro. Vsaj pri meni se nikoli niso napravili kaj takega. Npr.: Marca sem sel nazaj vklopit senzorje za merjenje tlaka v gumah, pa je bila kolicina dela 0,3T in cena 1500 SIT.
totimato

JernejG napisal/-a:Ni res, da pavsalno zaracunajo kar eno uro. Vsaj pri meni se nikoli niso napravili kaj takega. Npr.: Marca sem sel nazaj vklopit senzorje za merjenje tlaka v gumah, pa je bila kolicina dela 0,3T in cena 1500 SIT.
Ma, kaj jim jaz nisem vsec ali kaj, da mi hocejo racunati? Na Stajerskem avtodomu sem imel ze toliko slabih izkusenj, da je 5k SIT za reset racunalnika malenkost... :mad:

lp

totimato
Uporabniški avatar
ZOIS

tut moja mam je ze 2x placala po 5000 sit 1x za 10 minut in 1x za 5 minut prikljucitve na racunalnik...
in tut v mariboru na pooblascenem servisu za renault ...
SlikaSlikaSlika
Odgovori