Mislim da je ena siva not, druge tri so crne. Firme bi moral pa pogledat!
Lp
Clio 1.4 16V problem
Re: Clio 1.4 16V problem
Imam podoben motor 1.4 16 v meganu. Poraba 7-8 litrov, pozimi in pri voznji v kolonah tudi do 8,5 kar je max. S tem da racunaj, da je avto cca 15% tezji!
Tista tuljava s sivim pokvrovckom mi je sla in je bila zamenjana z neko crno, nakar je po 1000km sla se druga siva in sem pol vse zamenjal. Zdej imam crne. Pred okvaro je motor vcasih po zagonu kar utihnil, kot da miruje in bi ga blo treba se enkrat prizgat.
Kako ves, da je sla tuljava - to takoj ves!
Ropotat in trest zacne kot dizel, motor zgubi moc (pazi, tud zavore zgubijo na moci). Moras klicat vleko (priporocljivo!) 
Tista tuljava s sivim pokvrovckom mi je sla in je bila zamenjana z neko crno, nakar je po 1000km sla se druga siva in sem pol vse zamenjal. Zdej imam crne. Pred okvaro je motor vcasih po zagonu kar utihnil, kot da miruje in bi ga blo treba se enkrat prizgat.
Kako ves, da je sla tuljava - to takoj ves!
-
nejc ruparcic
jz imam cliota 1.4 16v in je bila moja najmanša poraba 6 litrov drgače pa je med 7 7.5l za 9l moraš imeti kar dost težko nogoChevy napisal/-a:LP
Prej sm mel twingota, pa sm ga teral kr velik, pa ni sla poraba cez 7 litrov, zdej cliota pa sm vozu zlo zlo lepo, pa kr velika poraba blizu 9, ce bi pa bla voznja taka ko prej, bi slo cez 10 in se vec...
Kako z odklapljanjem tuljav preverit katera je ok, katera ni???