Clio 1.4 16V problem

Okvare na vozilih in pomoč pri raznih problemih
Chevy

Odgovor Napisal/-a Chevy »

Mislim da je ena siva not, druge tri so crne. Firme bi moral pa pogledat!

Lp
Uporabniški avatar
Samojed
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a Samojed »

Poglej firme. Ne smejo bit razlicne (lahko 2 pa 2 - na 1 in 3 cilindru enake, pa na 2 in 4 cilindru enake) - nimajo enakih impedanc, zato je na eni svecki iskra premocna, na drugi pa presvoh, zato ti pa tudi avto cuka.
LP, Samojed
Uporabniški avatar
BoneS

Odgovor Napisal/-a BoneS »

js sm tut zamenju vse 4 tuljave, k so mi zacele crkvat k po tekocem traku. prej sm meu sive, zj mam berujeve not (crn pokrovcek, mocnejsa izolacija). za 1x ni problemov (tok tok)
Slika
Uporabniški avatar
B1 16v

Odgovor Napisal/-a B1 16v »

Chevy: vec kot 7l/100km ti ob na easy voznji nikakor ne bi smel kuriti.

Meni ob res na easy voznji kuri okoli 6,5. Nikoli pa ni povprecje vecje od 7l/100km, pa ga ne sparam kaj dosti...
V8 rules!

Re: Clio 1.4 16V problem

Odgovor Napisal/-a V8 rules! »

Imam podoben motor 1.4 16 v meganu. Poraba 7-8 litrov, pozimi in pri voznji v kolonah tudi do 8,5 kar je max. S tem da racunaj, da je avto cca 15% tezji! :?

Tista tuljava s sivim pokvrovckom mi je sla in je bila zamenjana z neko crno, nakar je po 1000km sla se druga siva in sem pol vse zamenjal. Zdej imam crne. Pred okvaro je motor vcasih po zagonu kar utihnil, kot da miruje in bi ga blo treba se enkrat prizgat. :shock:

Kako ves, da je sla tuljava - to takoj ves! :D Ropotat in trest zacne kot dizel, motor zgubi moc (pazi, tud zavore zgubijo na moci). Moras klicat vleko (priporocljivo!) :wink:
nejc ruparcic

Odgovor Napisal/-a nejc ruparcic »

Chevy napisal/-a:LP

Prej sm mel twingota, pa sm ga teral kr velik, pa ni sla poraba cez 7 litrov, zdej cliota pa sm vozu zlo zlo lepo, pa kr velika poraba blizu 9, ce bi pa bla voznja taka ko prej, bi slo cez 10 in se vec...

Kako z odklapljanjem tuljav preverit katera je ok, katera ni???
jz imam cliota 1.4 16v in je bila moja najmanša poraba 6 litrov drgače pa je med 7 7.5l za 9l moraš imeti kar dost težko nogo
Odgovori