Skripanje v volanu

Okvare na vozilih in pomoč pri raznih problemih
Uporabniški avatar
thesharky
Kraj: Potujoča ribarnica

Skripanje v volanu

Odgovor Napisal/-a thesharky »

Zadeva je sledeca...avto je clio 1,2 16V prevozenih 31 000km pa mi je zacel neki skripat v volanu...zjutri mi skriple ko parkrat volan obrnem pol je pa OK..bil sem tut na servisu uceri in so rekl da je vse ql...namazal so neki, pojma nimam kaj ampak je se zmer isto...kaj bi to lahko bilo? Skriplje pa med volanom in tisto plastiko ki je okrog smernikov, brisalcev itd.
Uporabniški avatar
Samojed
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a Samojed »

Tam je ene vrste gumi lezaj. Poskusi snet plastiko pod volanom in bos videl kaj mislim-tam potem kapni eno kapljico olja in malo pospricaj z wd-jem pa bo mir.
LP, Samojed
Uporabniški avatar
BoneS

Odgovor Napisal/-a BoneS »

ponavad to skrpianje povzroci prah, ki pride tocn v tist lezaj..poskus narest tk kt je napisu samojed
Slika
Uporabniški avatar
thesharky

A morm airbag dol snet?
Uporabniški avatar
Samojed

Mislim da ne, samo plastiko pod volanom odmontiraj.
LP, Samojed
Uporabniški avatar
SpEkTr
Kraj: Dvorje

Re: Skripanje v volanu

Odgovor Napisal/-a SpEkTr »

Mislim, da to ni skripanje kot skripanje ampak bolj pokanje plastike. Vsaj pri mojem je tako. Je pa res to takrat ko po daljsem casu obrnes volan..potem zgine...get used to it :)
lp Dejan
Uporabniški avatar
m3000

Re: Skripanje v volanu

Odgovor Napisal/-a m3000 »

SpEkTr napisal/-a:Mislim, da to ni skripanje kot skripanje ampak bolj pokanje plastike. Vsaj pri mojem je tako. Je pa res to takrat ko po daljsem casu obrnes volan..potem zgine...get used to it :)
Jaz imam pa devetnajstko in mi prav tako skripa. A se pri meni tudi lahko plastika da dol in namaze lezaj??
Uporabniški avatar
RoZleht
Kraj: Trebnje

Odgovor Napisal/-a RoZleht »

sicer ni isto ampak, ce bo kdaj kdo to rihtal, pr men je skripalo k sm dal od 19ke 16v gor volan pa se je drgnla ob plastiko pa sm samo tisto plastiko mal zbrusu pa je blo ok ...
Lp RoZleht
Uporabniški avatar
thesharky

Sj men tut drgne ob plastiko..pa je original..k sm podru ni skripal k sm dau pa nazaj pa spet :roll:
Uporabniški avatar
RoZleht
Kraj: Trebnje

Odgovor Napisal/-a RoZleht »

uf ce je pa original pa ne vem kaj bi blo narobe ... pr men je blo to k je un pr 16v blo mal vecje kot pr navadnem volanu, pa se ti mas novejsi avto kot jst ...
Lp RoZleht
Uporabniški avatar
Doc
Kraj: L'usine Renault Novo mesto

Odgovor Napisal/-a Doc »

Spet se bom ponavljal. Skripanje v volanu Cliov II/2 povzroca plastika oz. plasticna oplata pri Airbagu. Ce skripa potem poglej visje v poste. Ce poka kot plastika potem se da ta oplata zamenjat in to so delal na servisih dokler so bili avti v garanciji. Zal je pomagalo le kratek cas. Zdaj ne menjajo vec, ampak zalujejo skupaj s strankami. :roll: Mogoc strici iz Renault Slovenija (mreza) ne placujejo vec.
"C'est le privil?®ge des grands de ne retenir que l'essentiel."
Uporabniški avatar
Samojed

No, da dokoncam zgodbo. Ne vem tocno kako ima to novi clio sestavljeno, ampak do sedaj se je pri vseh (petka, stari clio, devetnajstka in ja, tudi katra) dalo malo stelat oz. premikat plastiko okoli volana. Ti si sedaj snel samo spodnji pokrov, ki je pritrjen na zgornjega + na volanki nosilec. Snami se enkrat ta pokrov in poglej kje je pritrjen zgornji - ce se ga da malo odmaknit od volana, potem bosta oba pokrova bolj stran in je reseno.
Naslednja moznost pa je, da komplet notranji del volana malo dvignes.
Ko pride kardan od volana na volansko letev, je tam sestavljeno in zategnjeno z 1 vijakom. Ce ta vijak losas, lahko potegnes volan k sebi za recimo pol centimetra in spet zategnes vijak. tako bo volan stal bolj ven/stran od plastike. Vendar ta moznost obstaja pri R5, za ostale pa nisem preprican, ker mislim da imajo zlozljivi del (da se volan ugrezne ob trku), tako da verjetno ta opcija pri ostalih avtih odpade.
LP, Samojed
Uporabniški avatar
Tadej
Kraj: Kočevje

Odgovor Napisal/-a Tadej »

Zanimivo je da poleti nobenemu ne skripa v volanu, vrjetno je to plastika ki postane pozimi trda...
Uporabniški avatar
Samojed

Pri katri rad zacne skripat kak koncnik (ce nima lufta, vzames injekcijo z iglo, predres gumico in vbrizgas vanj olje, ce ima luft itak menjas), gumice na sredini, kjer gre stabilizator skozi - pomaga WD+olje, ali pa sama roka, tam kjer pride vzmet pritrjena. Isto pomaga wd+olje.
LP, Samojed
Uporabniški avatar
Samojed

:lol: male skrivnosti :wink:
LP, Samojed
Odgovori