Skripanje v volanu
Skripanje v volanu
Zadeva je sledeca...avto je clio 1,2 16V prevozenih 31 000km pa mi je zacel neki skripat v volanu...zjutri mi skriple ko parkrat volan obrnem pol je pa OK..bil sem tut na servisu uceri in so rekl da je vse ql...namazal so neki, pojma nimam kaj ampak je se zmer isto...kaj bi to lahko bilo? Skriplje pa med volanom in tisto plastiko ki je okrog smernikov, brisalcev itd.
Re: Skripanje v volanu
Mislim, da to ni skripanje kot skripanje ampak bolj pokanje plastike. Vsaj pri mojem je tako. Je pa res to takrat ko po daljsem casu obrnes volan..potem zgine...get used to it 
lp Dejan
Re: Skripanje v volanu
Jaz imam pa devetnajstko in mi prav tako skripa. A se pri meni tudi lahko plastika da dol in namaze lezaj??SpEkTr napisal/-a:Mislim, da to ni skripanje kot skripanje ampak bolj pokanje plastike. Vsaj pri mojem je tako. Je pa res to takrat ko po daljsem casu obrnes volan..potem zgine...get used to it
Spet se bom ponavljal. Skripanje v volanu Cliov II/2 povzroca plastika oz. plasticna oplata pri Airbagu. Ce skripa potem poglej visje v poste. Ce poka kot plastika potem se da ta oplata zamenjat in to so delal na servisih dokler so bili avti v garanciji. Zal je pomagalo le kratek cas. Zdaj ne menjajo vec, ampak zalujejo skupaj s strankami.
Mogoc strici iz Renault Slovenija (mreza) ne placujejo vec.
"C'est le privil?®ge des grands de ne retenir que l'essentiel."
No, da dokoncam zgodbo. Ne vem tocno kako ima to novi clio sestavljeno, ampak do sedaj se je pri vseh (petka, stari clio, devetnajstka in ja, tudi katra) dalo malo stelat oz. premikat plastiko okoli volana. Ti si sedaj snel samo spodnji pokrov, ki je pritrjen na zgornjega + na volanki nosilec. Snami se enkrat ta pokrov in poglej kje je pritrjen zgornji - ce se ga da malo odmaknit od volana, potem bosta oba pokrova bolj stran in je reseno.
Naslednja moznost pa je, da komplet notranji del volana malo dvignes.
Ko pride kardan od volana na volansko letev, je tam sestavljeno in zategnjeno z 1 vijakom. Ce ta vijak losas, lahko potegnes volan k sebi za recimo pol centimetra in spet zategnes vijak. tako bo volan stal bolj ven/stran od plastike. Vendar ta moznost obstaja pri R5, za ostale pa nisem preprican, ker mislim da imajo zlozljivi del (da se volan ugrezne ob trku), tako da verjetno ta opcija pri ostalih avtih odpade.
Naslednja moznost pa je, da komplet notranji del volana malo dvignes.
Ko pride kardan od volana na volansko letev, je tam sestavljeno in zategnjeno z 1 vijakom. Ce ta vijak losas, lahko potegnes volan k sebi za recimo pol centimetra in spet zategnes vijak. tako bo volan stal bolj ven/stran od plastike. Vendar ta moznost obstaja pri R5, za ostale pa nisem preprican, ker mislim da imajo zlozljivi del (da se volan ugrezne ob trku), tako da verjetno ta opcija pri ostalih avtih odpade.
LP, Samojed