Glavni servis Twingo

Okvare na vozilih in pomoč pri raznih problemih
Odgovori
amare

Glavni servis Twingo

Odgovor Napisal/-a amare »

Živjo

Potreboval bi pomoč. Na raketi Twingo moram opraviti generalni servis. O avtu nimam pojma. Mehaniki so me velikokrat olupili :) Rad bi se pozanimal o okvirnih stroških delov. Kaj vse je potrebno menjati pri glavnem servisu ? Potreboval bi seznam delov katere je potrebno menjati. Nekaj podatkov sem našel na netu, samo ne dovolj.
Raketa ima 143 kW............Pojavil se je tipkarski škrat. Raketa ima 43 kW. Ko raketo zaženem, nekaj "cvili". Sklepam, da jermen ? Se pravi, bo kmalu šel. Avto je letnik 2004...Hvala
Uporabniški avatar
AgitatoR

Re: Glavni servis Twingo

Odgovor Napisal/-a AgitatoR »

Koliko ima prevoženega ?
T.i. veliki servis bi praviloma moral biti v preteklosti 1x že narejen. Imaš ta podatek ?

Rabiš vodno črpalko, napenjalec ali več napenjalcev jermena, rolico ali več rolic, čez katere teče jermen. Vse jermene. V kompletu zamenjaj antifriz. Zavorno tekočino. Kako je s svečkami, oljem v motorju, menjalniku, filtri ? Zavore, ležaji ? Luft v podvozju ?
Motorja ne poznam.
Na www.autodoc.si vnesi svoj avto in poglej kaj se dobi. Lahko tudi pišeš v kakšno trgovino z avtodeli pri nas, za cene delov, potrebnih za veliki servis.

Sam sem naročil na Autodoc. Tudi material za vse ostale predvidene servise. Večino stvari se splača vzeti tam. Nad 140€ ni poštnine, sicer je 9€. Če malo zmanjka za brezplačno, vzameš kakšen filter, ... več in je.
Za vse dele lahko preveriš, če ustrezajo za tvoj avto, na podlagi št. šasije - VIN.

Primeri. Textar zavorni disk z ležajem, za zadnjo os je v Bartogu okoli 100€/kos. Na Autodocu sem dobil Textar, popolnoma enake za 88€/par.
Zadnja vzmet pol ceneje, za enak denar sem dobil par.
Prednja diska Zimerman za 66€/par. V Bartogu čez 100€.
Amortizerji so bili tudi cenejši.
Ogljen kabinski filter je pod 10€, pri nas ga pod 20€ ni. Bosch AeroTwin brisalci. 700mm+650mm okoli 25€, pri nas 60€.
Sklopka in potisni ležaj skupaj, za ceno samo sklopke pri nas. Dvomasni vztrajnik (samo kot info) 200€ cenejši, kot pri nas.
Motorno olje se bolj splača vzeti na Mimovrste.

Poslano z mojega LG-K580 z uporabo Tapatalk
Uporabniški avatar
Spula
Kraj: LJ okolica

Re: Glavni servis Twingo

Odgovor Napisal/-a Spula »

amare napisal/-a:Živjo

Potreboval bi pomoč. Na raketi Twingo moram opraviti generalni servis. O avtu nimam pojma. Mehaniki so me velikokrat olupili :) Rad bi se pozanimal o okvirnih stroških delov. Kaj vse je potrebno menjati pri glavnem servisu ? Potreboval bi seznam delov katere je potrebno menjati. Nekaj podatkov sem našel na netu, samo ne dovolj.
Raketa ima 143 kW............Pojavil se je tipkarski škrat. Raketa ima 43 kW. Ko raketo zaženem, nekaj "cvili". Sklepam, da jermen ? Se pravi, bo kmalu šel. Avto je letnik 2004...Hvala
Kar se tiče zobatega jermena imaš vodno črpalko, jermen, in pa šponar (garnitura). Zunanji jermen in napenjalec. Od servisa pa vsi filtri, svečke in pa tekočine olje, antifriz.. Strošek odvisno kje vzameš s koliko rabata in kdo bo delal...
RenaultSport
Odgovori