Koliko ima prevoženega ?
T.i. veliki servis bi praviloma moral biti v preteklosti 1x že narejen. Imaš ta podatek ?
Rabiš vodno črpalko, napenjalec ali več napenjalcev jermena, rolico ali več rolic, čez katere teče jermen. Vse jermene. V kompletu zamenjaj antifriz. Zavorno tekočino. Kako je s svečkami, oljem v motorju, menjalniku, filtri ? Zavore, ležaji ? Luft v podvozju ?
Motorja ne poznam.
Na
www.autodoc.si vnesi svoj avto in poglej kaj se dobi. Lahko tudi pišeš v kakšno trgovino z avtodeli pri nas, za cene delov, potrebnih za veliki servis.
Sam sem naročil na Autodoc. Tudi material za vse ostale predvidene servise. Večino stvari se splača vzeti tam. Nad 140€ ni poštnine, sicer je 9€. Če malo zmanjka za brezplačno, vzameš kakšen filter, ... več in je.
Za vse dele lahko preveriš, če ustrezajo za tvoj avto, na podlagi št. šasije - VIN.
Primeri. Textar zavorni disk z ležajem, za zadnjo os je v Bartogu okoli 100€/kos. Na Autodocu sem dobil Textar, popolnoma enake za 88€/par.
Zadnja vzmet pol ceneje, za enak denar sem dobil par.
Prednja diska Zimerman za 66€/par. V Bartogu čez 100€.
Amortizerji so bili tudi cenejši.
Ogljen kabinski filter je pod 10€, pri nas ga pod 20€ ni. Bosch AeroTwin brisalci. 700mm+650mm okoli 25€, pri nas 60€.
Sklopka in potisni ležaj skupaj, za ceno samo sklopke pri nas. Dvomasni vztrajnik (samo kot info) 200€ cenejši, kot pri nas.
Motorno olje se bolj splača vzeti na Mimovrste.
Poslano z mojega LG-K580 z uporabo Tapatalk