Kratka vprašanja

Okvare na vozilih in pomoč pri raznih problemih
Odgovori
Uporabniški avatar
Spula
Kraj: LJ okolica

Re: Kratka vprašanja

Odgovor Napisal/-a Spula »

MuRiCi napisal/-a:Na clio2 se je sprožu stranski airbag(močan udarec v robnik :shock: ) zamenjal sem sedež z novim airbagom zatezovalcem pasa itd...zdaj še vseeno sveti lučka service in za airbag.Se da to preko priklopa na računalnik zbrisat ali je treba še kej zamenjat?
Najprej priklopit na tester pa pobrisat, drugače pa bo treba še rač. airbaga zamenjat.
RenaultSport
Uporabniški avatar
MuRiCi
Kraj: Kärnten

Odgovor Napisal/-a MuRiCi »

Še to :? torej prvo na tester pa upat,da se da napaka zbrisat. :D
Live long and prosper \\//
Uporabniški avatar
maatq

Odgovor Napisal/-a maatq »

Zdravo, ali mogoče pozna kdo rešitev za moj problem: na Laguni III (2.0 dCi 180, 2010) mi tempomat ne deluje v 6. prestavi. V 4. in 5. deluje popolnoma normalno, se da nastavljati hitrost, medtem ko ga v 6. prestavi ne vklopi (na ekranu piše samo cruise control --- km/h, pri tem ne javi nobene napake).

Lp
Uporabniški avatar
Spula

maatq napisal/-a:Zdravo, ali mogoče pozna kdo rešitev za moj problem: na Laguni III (2.0 dCi 180, 2010) mi tempomat ne deluje v 6. prestavi. V 4. in 5. deluje popolnoma normalno, se da nastavljati hitrost, medtem ko ga v 6. prestavi ne vklopi (na ekranu piše samo cruise control --- km/h, pri tem ne javi nobene napake).

Lp
Priklop na tester pogledat če so napake, čeprav potem tudi vostalih prestavah ne bi delalo. Pa preglejte parameter stikala prostega teka (ler). To se je zgodilo kar od enkrat ali?
RenaultSport
Uporabniški avatar
maatq

Odgovor Napisal/-a maatq »

Pojavilo se je po tem ko je bil za kratek čas odklopljen akumulator. Res je, da najprej tempomat ni deloval tudi v nižjih prestavah, ampak se je to nato samo od sebe popravilo in od takrat deluje brez problema. Omejevalnik hitrosti pa deluje v vseh prestavah tako kot mora...
Uporabniški avatar
pluty

Odgovor Napisal/-a pluty »

Na Cliotu RS 197 se mi javlja napaka LOW BATTERY. Akomulator je nov, zamenjali smo altenator, na računalnik je bil priklopljen in nič ne pokaže. Je že imel kdo kaj takega, ali pa, če ve za kakšnega elektrikarja, ki bi vedel kaj dela? Avto bo šel v prodajo pa bi rad to uredil čim prej.
Uporabniški avatar
Spula

pluty napisal/-a:Na Cliotu RS 197 se mi javlja napaka LOW BATTERY. Akomulator je nov, zamenjali smo altenator, na računalnik je bil priklopljen in nič ne pokaže. Je že imel kdo kaj takega, ali pa, če ve za kakšnega elektrikarja, ki bi vedel kaj dela? Avto bo šel v prodajo pa bi rad to uredil čim prej.
Polni normalno? Baterija kartice? tudi po menjavi le te se velikokrat zgodi, da napis ne izgine takoj.
RenaultSport
Uporabniški avatar
Cefizelj

Odgovor Napisal/-a Cefizelj »

Verjetno baterija kartice ja. Potem pa poišči postopek kako se odstrani ta napis po menjavi. Na laguni je nekak odpri vrata, zapri vrata, 4x zakleni s tipko na kartici in potem izgine napis. Na cliotu, ki ima še staro kartico je verjetno drugače.
Slika
Uporabniški avatar
pluty

Odgovor Napisal/-a pluty »

Bom poizkusil ampak dvomim da je kartica ker se alarm javi med vožnjo in zgine. Včasih se javi pa je aktiven tudi 10 minu in zgine. Avto pa dela normalno. Altenator fila tako kot mora pa še nov je.
Uporabniški avatar
Spula

pluty napisal/-a:Bom poizkusil ampak dvomim da je kartica ker se alarm javi med vožnjo in zgine. Včasih se javi pa je aktiven tudi 10 minu in zgine. Avto pa dela normalno. Altenator fila tako kot mora pa še nov je.
Mogoče napaka na inštalaciji-slab kabel...
RenaultSport
Uporabniški avatar
iRenault
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a iRenault »

Megane 2 2004

Me zanima kje se nahaja konektor za meglenke?

Ali je že kdo na tem avtu naknadno vgradil pranje luči; se lahko veže na pranje zadnjega stekla - kakšne posebnosti?

Hvala za pomoč! Lp
Renault Megane II 1.5 dCi, ph. 1 (2004)
Uporabniški avatar
Spula

iRenault napisal/-a:Megane 2 2004

Me zanima kje se nahaja konektor za meglenke?

Ali je že kdo na tem avtu naknadno vgradil pranje luči; se lahko veže na pranje zadnjega stekla - kakšne posebnosti?

Hvala za pomoč! Lp
Ponavadi če je, je na levi strani pod kolotekom.

Načeloma se lahko veže ampak rabiš tudi šobe in pa speljat cevi...
RenaultSport
Uporabniški avatar
iRenault
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a iRenault »

Spula napisal/-a:Ponavadi če je, je na levi strani pod kolotekom.

Hvala. Vendar prej nisem imel meglenk, sedaj pa imam komplet napeljavo do računalnika v motornem prostoru, (to je na levi strani motornega prostora?).
Šobe imam v odbijaču. Me zanima, če je kaj narobe da jih imam in ne delujejo? (tehnični, ipd.)
Lp,
Renault Megane II 1.5 dCi, ph. 1 (2004)
Uporabniški avatar
HrCk
Kraj: Šentjernej

Odgovor Napisal/-a HrCk »

Pozdravljeni

Pozna kdo koga ali je videl kje kakšno temo,filemček... postopek kako dobiti ven poden pri Meganu 3 karavan?
Ker nimam sreče s temi avti, mi tudi pri tem teče od nekje voda notr..odvodni kanali-manšete so čiste tko da od tega ne more biti..Tko da sem se odločil stvar vzeti v svoje roke in prvo kar bi nardil je da vzamem ven poden in se vozim k etični dokler ne najdem ta problem...obvezna oprema bodo pa škorni oz.japanke :D

HVALA
Uporabniški avatar
robertp
Kraj: Vodice

Odgovor Napisal/-a robertp »

iRenault napisal/-a:
Spula napisal/-a:Ponavadi če je, je na levi strani pod kolotekom.

Hvala. Vendar prej nisem imel meglenk, sedaj pa imam komplet napeljavo do računalnika v motornem prostoru, (to je na levi strani motornega prostora?).
Šobe imam v odbijaču. Me zanima, če je kaj narobe da jih imam in ne delujejo? (tehnični, ipd.)
Lp,
Če še nimaš... Potrebuješ večjo posodo z dvema izhodoma/motorčkoma. Motorček za pranje žarometov je posebej vezan na računalnik v motornem prostoru (s spodnje strani), kjer sta 2 dodatna releja. Deluje tako da najprej nekaj sekund pere en žaromet, nato obrne napetost, črpalka se zavrti v drugo smer in opere še drugi žaromet. Sam sem zadevo naknadno vgradil, vezal sem ta motorček tako, da je deloval skupaj z pranjem prednjega stekla. Zadeva je bila skoraj kot original... Kupil sem nove šobe, cevi in kalibre ter rabljeno posodo.
Skromnost je lepa čednost. Pozabite jo. Čimprej.
Odgovori