Evo prišel je čas za nakup drugega vozila za boljšo polovico
Trenutno gledava novega Twingota in se bova tudi verjetno odločila zanj saj je cenovno najbolj dostopen in tudi največ ponuja za svoj denar.
Zdaj pa bi vas prosil še za mnenje? Lastniki Twingota (novi model) kako ste zadovoljni z njim? Kakšne so te novi sCe motorji? Kakšni so stroški za redne servise?
Za Sce baje kupci jamrajo da je poraba velika, več kot 7l/100 km. To mi je rekel prodajalec, off record, nismo kupovali Twinga. Če ne dela res kratkih razdalj priporočam Tce.
Sport Driver napisal/-a:Za Sce baje kupci jamrajo da je poraba velika, več kot 7l/100 km. To mi je rekel prodajalec, off record, nismo kupovali Twinga. Če ne dela res kratkih razdalj priporočam Tce.
Hvala za odgovor, preverim še porabo.. V katalogih je solidno nizka in tudi če dodamo še nekaj pretiravanja naj bi se poraba gibala med 4,5-6l. Rabimo pa za vsak dan služba domov, cca. 45km.
Tce pa ni v ponudbi pri Twingotu, ali je kdaj bilo?
Twingo z sce motorjen se premika približno tok hitr, ko stara mama s polno vrečo iz trgovine. Za po mestu čist kul, 45 km je pa kr razdalja, verjetno bo treba kdaj tut kej prehitet in z sce motorjem js tega ne bi več poskušal.
0.9 tce tehta nekje 940 kg, tako da zna čisto uredu skočit če je sila glede stroškov, tako na hitro, filtri npr (od konkurence) f. zraka 15€, klime 12€, olja 9€. Ima pa ketno, tako da si, kar se tega tiče, za nekaj časa miren... Za neke napake, da bi se kakšni deli redno menjavali, je pa še malo prehitro...
furi napisal/-a:0.9 tce tehta nekje 940 kg, tako da zna čisto uredu skočit če je sila glede stroškov, tako na hitro, filtri npr (od konkurence) f. zraka 15€, klime 12€, olja 9€. Ima pa ketno, tako da si, kar se tega tiče, za nekaj časa miren... Za neke napake, da bi se kakšni deli redno menjavali, je pa še malo prehitro...
Verjetno sce podobno? Ima isto ketno in iste intervale.. Glede na to da gre avto na leasing je pogoj tudi renault servis kakšne so pa tam kaj cene?
Sem pa danes sprobal oba 90 in 70 konjska in oba nista ravno poskočna sem navajen bolj dizla bom še malo probal stisniti ceno pri prodajalcih da vidimo če se da 90ko dobiti za nižjo ceno.. kakšne imate pa kaj izkušnje s prodajalci in trgovci?
Kaj pa vem, 90 konjev za tako majhen avto bi skoraj moglo zadostovati, vsaj v teoriji. Vozil ga pač nisem. Kar se popustov tiče pa itak vedno ponujajo kakšne akcije, poskusiti ni greh.
Kaj pa vem, 90 konjev za tako majhen avto bi skoraj moglo zadostovati, vsaj v teoriji. Vozil ga pač nisem. Kar se popustov tiče pa itak vedno ponujajo kakšne akcije, poskusiti ni greh.
Evo odločitev padla sce 70 start stop zaradi nižje porabe sem gledal tudi ta nemški link. Imate kakšne izkušnje z to tehnologijo? Ali ti kaj poškoduje motor? Govoril sem enkrat z mehanikom za vw da naj bi bili redni servisi veliko dražji zaradi funkcije..
Danes narejen še test na sCE 70 tako da smo ugotovili da kar potegne za tako majhen avto in niti ni potrebe po 90 konskem :)tako da je sedaj naročen in čakamo dobavo konec novembra