Twingo III

Debate o vseh Renault Sport modelih (Twingo, Clio, Megane)
Odgovori
Uporabniški avatar
jetaj52

Twingo III

Odgovor Napisal/-a jetaj52 »

Evo prišel je čas za nakup drugega vozila za boljšo polovico :)

Trenutno gledava novega Twingota in se bova tudi verjetno odločila zanj saj je cenovno najbolj dostopen in tudi največ ponuja za svoj denar.

Zdaj pa bi vas prosil še za mnenje? Lastniki Twingota (novi model) kako ste zadovoljni z njim? Kakšne so te novi sCe motorji? Kakšni so stroški za redne servise?

Hvala :)
Uporabniški avatar
Sport Driver

Re: Twingo III

Odgovor Napisal/-a Sport Driver »

Za Sce baje kupci jamrajo da je poraba velika, več kot 7l/100 km. To mi je rekel prodajalec, off record, nismo kupovali Twinga. Če ne dela res kratkih razdalj priporočam Tce.
Uporabniški avatar
jetaj52

Sport Driver napisal/-a:Za Sce baje kupci jamrajo da je poraba velika, več kot 7l/100 km. To mi je rekel prodajalec, off record, nismo kupovali Twinga. Če ne dela res kratkih razdalj priporočam Tce.
Hvala za odgovor, preverim še porabo.. V katalogih je solidno nizka in tudi če dodamo še nekaj pretiravanja naj bi se poraba gibala med 4,5-6l. Rabimo pa za vsak dan služba domov, cca. 45km.

Tce pa ni v ponudbi pri Twingotu, ali je kdaj bilo?
Uporabniški avatar
Sport Driver

Odgovor Napisal/-a Sport Driver »

0,9 Tce 90KM ni na voljo? Si prepričan?

Poslano z mojega Nexus 5X z uporabo Tapatalk
Uporabniški avatar
jetaj52

Sport Driver napisal/-a:0,9 Tce 90KM ni na voljo? Si prepričan?

Poslano z mojega Nexus 5X z uporabo Tapatalk
Sem spregledal.. je cena 10.990€ še za tCe motor 90konjski. Preverim še jutri za ta model vozila kakšna bi bila cena :)
Uporabniški avatar
bertole

Odgovor Napisal/-a bertole »

Twingo z sce motorjen se premika približno tok hitr, ko stara mama s polno vrečo iz trgovine. Za po mestu čist kul, 45 km je pa kr razdalja, verjetno bo treba kdaj tut kej prehitet in z sce motorjem js tega ne bi več poskušal.

Poslano z mojega LG-D855 z uporabo Tapatalk
Uporabniški avatar
furi

Odgovor Napisal/-a furi »

0.9 tce tehta nekje 940 kg, tako da zna čisto uredu skočit če je sila :) glede stroškov, tako na hitro, filtri npr (od konkurence) f. zraka 15€, klime 12€, olja 9€. Ima pa ketno, tako da si, kar se tega tiče, za nekaj časa miren... Za neke napake, da bi se kakšni deli redno menjavali, je pa še malo prehitro...
Uporabniški avatar
Vocko
Kraj: Šmarješke Toplice

Odgovor Napisal/-a Vocko »

Sce ima sodelavka, pa pravi da nikamor ne gre in da ji je žal da ni vzela tce. Pa je res počasna voznica. Tce sem sam probal in leti kot sneta sekira :-)

Sent from my Nexus 6P using Tapatalk
Uporabniški avatar
jetaj52

furi napisal/-a:0.9 tce tehta nekje 940 kg, tako da zna čisto uredu skočit če je sila :) glede stroškov, tako na hitro, filtri npr (od konkurence) f. zraka 15€, klime 12€, olja 9€. Ima pa ketno, tako da si, kar se tega tiče, za nekaj časa miren... Za neke napake, da bi se kakšni deli redno menjavali, je pa še malo prehitro...
Verjetno sce podobno? Ima isto ketno in iste intervale.. Glede na to da gre avto na leasing je pogoj tudi renault servis kakšne so pa tam kaj cene?

Sem pa danes sprobal oba 90 in 70 konjska in oba nista ravno poskočna sem navajen bolj dizla :) bom še malo probal stisniti ceno pri prodajalcih da vidimo če se da 90ko dobiti za nižjo ceno.. kakšne imate pa kaj izkušnje s prodajalci in trgovci?
Uporabniški avatar
Symon

Odgovor Napisal/-a Symon »

Kar se porabe tiče:
https://www.spritmonitor.de/en/overview ... owerunit=2

Kaj pa vem, 90 konjev za tako majhen avto bi skoraj moglo zadostovati, vsaj v teoriji. Vozil ga pač nisem. Kar se popustov tiče pa itak vedno ponujajo kakšne akcije, poskusiti ni greh.
Uporabniški avatar
jetaj52

Symon napisal/-a:Kar se porabe tiče:
https://www.spritmonitor.de/en/overview ... owerunit=2

Kaj pa vem, 90 konjev za tako majhen avto bi skoraj moglo zadostovati, vsaj v teoriji. Vozil ga pač nisem. Kar se popustov tiče pa itak vedno ponujajo kakšne akcije, poskusiti ni greh.
Evo odločitev padla sce 70 start stop zaradi nižje porabe sem gledal tudi ta nemški link. Imate kakšne izkušnje z to tehnologijo? Ali ti kaj poškoduje motor? Govoril sem enkrat z mehanikom za vw da naj bi bili redni servisi veliko dražji zaradi funkcije..
Uporabniški avatar
B1 16v

Odgovor Napisal/-a B1 16v »

Start stop? Edino akumulator je bistveno dražji, kar te prvih 5 let itak ne zanima...

Sent from my GT-N7100 using Tapatalk
Uporabniški avatar
UrosJ
Kraj: M. Sobota

Odgovor Napisal/-a UrosJ »

O bog pomagaj, da ti je serviser rekel da bi naj bili servisi veliko dražji.... zakaj že?

Upam da več ne dela na servisu.

Je pa meni osebno bedna tale funkcija in jo imam izklopljeno.
Uporabniški avatar
jetaj52

Danes narejen še test na sCE 70 tako da smo ugotovili da kar potegne za tako majhen avto in niti ni potrebe po 90 konskem :)tako da je sedaj naročen in čakamo dobavo konec novembra :)
zblojenc

Odgovor Napisal/-a zblojenc »

... dve leti kasneje...

Še kakšen update glede 70 konjskega Twinga?
Odgovori