Menjava spr. luči Megane 2
Menjava spr. luči Megane 2
Ker sprednja luč ne sveti več v redu, jo bo treba zamenjat. Ne gre za obledelo steklo ampak je nekaj z lečo. Verjetno je zapacana (zakaj?!), tudi fokus ni več pravi po besedah majstra na tehničnih. V glavnem v temi vozim bolj na slepo.
Silux ima Valeo luč za 138€, je pa brez motorčka. Preden naročim in se lotim podiranja: ali se motorček enostavno prestavi ali so s tem težave? Je že kdo odstranjeval sprednji odbijač, so kakšne posebnosti? Gre za letnik 2007.
LP
Silux ima Valeo luč za 138€, je pa brez motorčka. Preden naročim in se lotim podiranja: ali se motorček enostavno prestavi ali so s tem težave? Je že kdo odstranjeval sprednji odbijač, so kakšne posebnosti? Gre za letnik 2007.
LP
- bostjan.ambrozic
- Kraj: Gorenjska
Re: Menjava spr. luči Megane 2
A pa si preveril samo žarnico, če je pravilno vstavljena npr., ker če je notri samo malo postrani, ne sveti skoraj nič, probaj zamenjati tudi samo žarnico, ker pri meni je bila sama bučka od žarnice postrani, pa čeprav je bila pravilno vložena, pač tako narejena žarnica v tovarni Osram.
Renault Laguna II, 1.6 16V, 109KM
Žarnico sem včeraj vem potegnil in je izgledala OK. Bom šel iskat eno novo in zamenjal, da vidim če je kaj drugače. Hvala!
Motorček je zamenljiv. Posebnosti pa ni.. na vrhu so čepki pa pod kolotečno plastiko vijak in spodaj, če ni že vse potrgano od robnikov.matej_m napisal/-a:Ker sprednja luč ne sveti več v redu, jo bo treba zamenjat. Ne gre za obledelo steklo ampak je nekaj z lečo. Verjetno je zapacana (zakaj?!), tudi fokus ni več pravi po besedah majstra na tehničnih. V glavnem v temi vozim bolj na slepo.
LP
Lahko pa je tudi napačno vstavljena žarnica, kot je predhodnik že rekel.
RenaultSport
a žarnica je izgledala ok vstavljena, potem sem jo uspel potegnit ven, pregledat in nazaj vtaknit. dvomim, da bi 2x napačno sedla. Pred časom sem že menjal in je lepo not skočila, snop svetlobe je bil ok. Sedaj pa ni več...
Če boš kupoval novo luč kupi na rezervni deli 24, so kar veliko bolj ugodni(s poštnino skupaj) vzami TYC luč in boš spregledal.
Sem menjal na fotrovem meganu z TYC in je velika razlika proti DEPO ki sem jo dal na svojega megana
https://www.rezervniavtodeli24.si/renau ... 5B%5D=1348" onclick="window.open(this.href);return false;
Sem menjal na fotrovem meganu z TYC in je velika razlika proti DEPO ki sem jo dal na svojega megana
https://www.rezervniavtodeli24.si/renau ... 5B%5D=1348" onclick="window.open(this.href);return false;
Za Depo sem bral da je bolj slabo. Zdej sem pa v dilemi. Ali vzet TYC in malo tvegat s kvaliteto ali pa Valeo, ki je nekaj dražja (npr na siluxu)...
Sej maš tud valeo gor na linku, dodaš še filtre za naslednji servis da prideš do 140€ in maš zastonj poštnino luč pa za 122€ 
Valeo za mojega bi bil 154€ (facelift), s filtri naj se pa kdo drug ukvarja
Glede na to, da si že menjal: so kakšne fore pri snemanju sprednjega odbijača? Tistih par plastičnih zatičev in nekaj vijakov že znam ven odvit, samo da ne bom še kaj dodatnega polomil.
Glede na to, da si že menjal: so kakšne fore pri snemanju sprednjega odbijača? Tistih par plastičnih zatičev in nekaj vijakov že znam ven odvit, samo da ne bom še kaj dodatnega polomil.
Ne nič posebnega, spodaj pod odbijačam 3x10 vijak, pri kolotečni dva torxa, lahko da sta tud 8mm vijaka, zgoraj tisti plastični zatiči in pri kolesu potegneš z obeh strani odbijač na ven da se odhakla z nosilca. Potem imaš pa zgoraj na odbijaču haklčke kjer si moraš pomagat z navadnim izvijačem in lučko, haklčke najdeš skozi luknjice ki so narejene za bolši dostop se pa odbijač drži za zgornji plastični del luči 
Menjava sprednje luči uspešno izvedena. Sem imel pa nekaj problemov, v razmislek ostalim, ki se tega lotevate:
- odstranitev odbijača: poleg treh vijakov na podvozju, cca 5 plastničnih zatičev na vrhu, 2x 2 vijaka v kolotekih in 2x 1 plastični zatič v kolotekih se še vedno "drži" na vrhu pri vsaki luči. Je treba z izvijačem porinit navznoter, da se odhakla.
- montirana luč ima pritrjen nosilec odbijača, ki ga je treba prenesti na novo luč. Ker je na original luč pritrjen z nekimi neti, je treba na novo luč drugače pritrdit. Jaz sem stare nete povrtal, da so padli stran, namesto njih pa dal vijake cca 5mm premera navoja z matico.
- pri odstranjevanju motorčka za višino luči je treba bit potrpežljiv in ne preveč na silo
Na koncu se brez večjih težav sestavi skupaj. Porabil sem celo dopoldne, cca 4 ure skupaj s čakanjem na vijake.
Zdej pa zgleda, kot da sem slep na drugo luč, bo treba še to menjat
- odstranitev odbijača: poleg treh vijakov na podvozju, cca 5 plastničnih zatičev na vrhu, 2x 2 vijaka v kolotekih in 2x 1 plastični zatič v kolotekih se še vedno "drži" na vrhu pri vsaki luči. Je treba z izvijačem porinit navznoter, da se odhakla.
- montirana luč ima pritrjen nosilec odbijača, ki ga je treba prenesti na novo luč. Ker je na original luč pritrjen z nekimi neti, je treba na novo luč drugače pritrdit. Jaz sem stare nete povrtal, da so padli stran, namesto njih pa dal vijake cca 5mm premera navoja z matico.
- pri odstranjevanju motorčka za višino luči je treba bit potrpežljiv in ne preveč na silo
Na koncu se brez večjih težav sestavi skupaj. Porabil sem celo dopoldne, cca 4 ure skupaj s čakanjem na vijake.
Zdej pa zgleda, kot da sem slep na drugo luč, bo treba še to menjat
- Borut Povše
- Kraj: Kamnik
Jaz na mojmu l 2009 dobil kpl luči levo in desno za 120€ z lečami, kot original, kpl z vsem, mehankar pa je mej slabi 2h dela z menjavo. Zdej mam pa dan pred sabo napram prej. Ja stare leče kr nekako obšlesajo in se res skor nič čez ne vidi, tako da se splača menat. LP
ESPACE 4 2.0 dci INITIALE Proactive
Kje si pa kupil oz. naročil ti dve luči za 120€
- Borut Povše
- Kraj: Kamnik
Zrihtal mehankar, ne vem kje točno, lahko pa še pozanimal. Je pa ena od trgovin v okolici Domžal.
ESPACE 4 2.0 dci INITIALE Proactive