Grand Skedn 1.4 Tce - vzdrževanje

Okvare na vozilih in pomoč pri raznih problemih
Uporabniški avatar
AgitatoR

Re: G Scenic '09 1.4 Tce - veliki servis

Odgovor Napisal/-a AgitatoR »

Zakaj se nikjer na netu ne dobi podatkov o zavornih cilindrih oz. valjih ?
Razmišljam o obnovi ali zamenjavi zadnjih dveh in ni nikjer nič.
Uporabniški avatar
Fan
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a Fan »

Ker se je iskalo na napačnih straneh.
Kaj bi želeli vedeti ( vin števelka )??
Ker imam prepoved zasebnih sporočil, mi lahko vaša vprašanje pošljete na: [email protected]

https://www.facebook.com/Zavorni-Servis ... en-section" onclick="window.open(this.href);return false;
Uporabniški avatar
AgitatoR

VF1JZ0FB641174416

Vedeti želim, koliko stane kvaliteten posamezen kolesni zavorni cilinder in koliko je obnova obstoječega.

Je vaša (Fan) telefonska xxx xxx 021 aktualna ?

Poslano z mojega F2 z uporabo Tapatalk
Uporabniški avatar
Fan

Odgovor Napisal/-a Fan »

Kvaliteten zavorni cilinder naj bi bil nov in original ( ni pravilo da je res ), cena cca 500€ za kos. Obnovljenega se v trgovinah dobi za cca 80 do 200€ odvisno ali ima elektronsko parkirno zavoro, kateri tip jo ima ( modul ali motorčki ).
Za obnovo obstoječega zavornega cilindra se strošek giblje med 50 in 120€ za kos. Vse to pa je bolj približno, v koliko bi želeli točne cene obnove, bi moral zavorni cilinder videti/imeti v rokah, da se vidi kaj se bo menjalo in kaj popravljalo.
Strokovno obnovljen zavorni cilinder je po kvaliteti enakovreden originalnemu rezervnemu delu, ali celo boljši - garancija. Glede na kvaliteto obnove je tudi garancija:
- nižja kvaliteta od 8 do 30 dni
- srednja kvaliteta od 90 do 120 dni
- strokovna obnova od 12 mesecev naprej

Sama obnova ni atomska fizika, je pa zelo važno kako je ohišje zavornega cilindra pripravljeno in kakšna kvaliteta delov se vgradi. Temu primerno je tudi določeno brezhibno delovanje zavornega cilindra.

Ja, to je moja tel.številka.
Ker imam prepoved zasebnih sporočil, mi lahko vaša vprašanje pošljete na: [email protected]

https://www.facebook.com/Zavorni-Servis ... en-section" onclick="window.open(this.href);return false;
Uporabniški avatar
AgitatoR

Zaenkrat si ne morem privoščiti obnove cilindrov.

V ponedeljek sta se zamenjala sprednja diska - Zimmermann s ploščicami - EBC GreenStuff.

Prav tako sem ponovno menjal zavorno tekočino.

Zamenjala sta se menjalniško in motorno olje s filtrom.

V menjalniku je bilo vmes olje očitno že menjano, saj ni bilo pretirano zgonjeno.
Motor miga z Motulom X-cess 8100, SAE 5W40, ki ustreza normi ... 710.

Menjala naj bi se tudi zadnja diska s ploščicami. Naj bi, ker diska fizično ne ustrezata in nista enaka originalu, saj je na zadnji strani rob, ki 'štrli' ven za cca 5mm in zato zavorne klešče sploh ne pridejo mimo.
Ležaj se je brez dežav vprešal, tudi ABS obroček se je prestavilo brez težav. Disk je bil zmontiran na avtu. Zavorne klešče so sistema TRW, zato sem naročil ustrezne EBC Ultimax ploščice, ki dejansko spet ne ustrezajo, čeprav bi morale. Sem jih že menjal za take, ki pašejo na ATE sistem.
Dejansko gre za navzkrižno kompatibilnost.
Me pa ne preseneča kaj dost, ker so zgleda na začetku proizvodnje tega modela avta, očitno nametali skupaj komponente iz ostalih vozil.

Menjal se je tudi ogljen kabinski filter. Seveda gre notri od Megana, od 2008 naprej. In ne predviden po vseh katalogih, ta je prevelik in nima na 45° odrezane stranice.

Obstoječa ploščica in nova, ki po papirjih ustreza
Slika

Slika

Uporabniški avatar
Fan

Odgovor Napisal/-a Fan »

Oba zavorna sistema se je vgrajevalo na omenjeni tip vozila. Kateri sistem točno je vgrajen, se vidi po vin številki. Razlika ni samo v obliki zavornih ploščic, je razlika tudi v samih cilindrih, vodilih cilindrov in silah zaviranja.

Uporabniški avatar
AgitatoR

Na zadnjih kleščah nedvomno piše Renault in TRW. Ploščice predvidene za TRW pa dejansko ne pašejo gor, razlika se vidi na sliki. Nove, zamenjane EBC zadnje ploščice, so enake, kot obstoječe Ferodo, ki so na sliki.

Uporabniški avatar
AgitatoR

[emoji12]
Zadnjič spremenil AgitatoR, dne 29 Maj 2017, 15:04, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
kremenko123

Odgovor Napisal/-a kremenko123 »

Ploščice z vzmetjo so za vozila s klasično ročno, glede na obliko stare ploščice pa imate vi EL.ročno zavoro.
Uporabniški avatar
AgitatoR

Jp, ročna je električna.
Je bilo treba pred in po šarjenju po zadnjih zavorah, preko testerja, aktivirati in na koncu deaktivirati servisni način. Prave ploščice imam že pri sebi.

Slika

Uporabniški avatar
AgitatoR

Re: Grand Skedn 1.4 Tce - vzdrževanje

Nekaj težav se je nabralo od poletja sem.

Sistem turbine. Blow-offa se ne sliši več, izgleda pa, kot da bi bi pritisk zabijalo v zračni filter.
Tut potegne ne, kot je. Cevi okoli turbine bi bile vsekakor za preveriti. Pa samo turbino tudi, če je že pri roki, ko se most dol vrže. Kakšne imate kaj izkušnje s temi stvarmi ?

Druga stvar je pa cuknje oz. že prav poskakovanje, kot da bi s slabimi amortizerji prišel na narebran asvalt. Amortizerji vsekakor niso, so komplet novi.
Dogaja se samo pri speljevanju, samo v prvi prestavi in ne vedno. Pri mrzlem avtu nikoli in redko po ravnem. Z drugo prestavo lahko brez težav spelješ takoj po tistem, ko je v prvi poskakoval. Avto ima 180K km.
Sklopka prime čisto na koncu, večkrat posmrdi, drsi ne. Vseeno dvomim, da bi bila (samo) sklopka. Polosovine se še niso preverjale. Menjalnik tudi ne. V bistvu se ni preverjano nič, ker se je avto vsak dan potreboval.
Trenutno ni v uporabi in se ga lahko pogreša, da se tole poštima.
Poceni ne bo, že zaradi dela.
Vam je problem poznan ?

Koga, od Kolpe, do Karavank, priporočate, da bi se tega lotil ?
Lahko in zaželjeno počasi, da se ugotovi, kaj je narobe, sprosti dvigalo, nabavi material, potem pa naprej.
Uporabniški avatar
Spula
Kraj: LJ okolica

Odgovor Napisal/-a Spula »

AgitatoR napisal/-a:Nekaj težav se je nabralo od poletja sem.

Sistem turbine. Blow-offa se ne sliši več, izgleda pa, kot da bi bi pritisk zabijalo v zračni filter.
Tut potegne ne, kot je. Cevi okoli turbine bi bile vsekakor za preveriti. Pa samo turbino tudi, če je že pri roki, ko se most dol vrže. Kakšne imate kaj izkušnje s temi stvarmi ?

Druga stvar je pa cuknje oz. že prav poskakovanje, kot da bi s slabimi amortizerji prišel na narebran asvalt. Amortizerji vsekakor niso, so komplet novi.
Dogaja se samo pri speljevanju, samo v prvi prestavi in ne vedno. Pri mrzlem avtu nikoli in redko po ravnem. Z drugo prestavo lahko brez težav spelješ takoj po tistem, ko je v prvi poskakoval. Avto ima 180K km.
Sklopka prime čisto na koncu, večkrat posmrdi, drsi ne. Vseeno dvomim, da bi bila (samo) sklopka. Polosovine se še niso preverjale. Menjalnik tudi ne. V bistvu se ni preverjano nič, ker se je avto vsak dan potreboval.
Trenutno ni v uporabi in se ga lahko pogreša, da se tole poštima.
Poceni ne bo, že zaradi dela.
Vam je problem poznan ?

Koga, od Kolpe, do Karavank, priporočate, da bi se tega lotil ?
Lahko in zaželjeno počasi, da se ugotovi, kaj je narobe, sprosti dvigalo, nabavi material, potem pa naprej.
Kar se tiče blooffa lahko da sploh ne dela. Most je iz 2 delov in za sklopko se sname samo prvi del. Za potresavanje oz. poskakovanje pa je najbrz problem v sklopki.
RenaultSport
Uporabniški avatar
AgitatoR

Ne dela, ker je npr. zamašen ali zapigan v zaprtem položaju ?
Kolikor vem gre za izključno mehansko zadevo, ki sprosti višek pritiska. Ni nobenga štroma zraven ?
Je možno, da ne dela, ker kakšna od cevi okoli turbine pušča ?

To s poskakovanjem je izredno čudno. Kako lahko enkrat normalno pelješ, drugič pa poskakuje. Samo v prvi prestavi. Bipolarna sklopka ? [emoji16]

Poslano z mojega LG-K580 z uporabo Tapatalk
Uporabniški avatar
AgitatoR

Ker, ko spustiš gas, tudi na parkingu, ko motaš sem in tja, prav buuuu zvok spusti in ta je glasnejši od samega motorja.

Uporabniški avatar
AgitatoR

Aja, mehanizem dviga rezervnega kolesa tudi rabim.
V mojem se je zafecljala zajla.
Nov je tok 'k pol avta'.
340€, če se prav spomnim.Slika

Odgovori