Ugašanje/padanje obratov v prostem teku

Vse debate v zvezi z Renault Talismani, Lagunami, Megani in Clioti vseh letnikov
Odgovori
Uporabniški avatar
mitja6761

Ugašanje/padanje obratov v prostem teku

Odgovor Napisal/-a mitja6761 »

Pozdravljeni,

imam Laguno 1.9 dCi, letnik 2004 december. Avto je res bomba, redno servisiran, ampak ima en velik in nevaren problem, mogoče mi ga boste vi znali pomagati odpravit. Avto prižgem, normalno brez problema se vozim in ponavadi prvo prestavlanje (1, 2) in ko stisnem sklopko mi obrati padejo tam nekje na 500-600. Včasih avto ugasne ali pa se pa obrati ponovno vrnejo na 800, tam nekje. Do cilja se pripeljem normalno ali pa tudi ne (ponovno padejo obrati ali se mi ugasne motor) ampak nikoli v "brzini". Menjan je bil EGR ventil, vsi filtri, vse 4 svečke menjanje (za prihajajočo zimo), zamenjal sem tudi regulator pritiska goriva na boš pumpi, nekaj sem bral po internetu da bi lahko tudi to bilo krivo, vendar nič boljše. Na armaturi se ne prižge nobena lučka. Avto je bil pri številnih serviserjih, priklopili smo ga na računalnik, avto ne pokaže nobene napake. Tudi ko smo se peljali, ni pokazal nobene napake tudi medtem ko je avto ugasnil. Nobeden ne ve, za kaj se gre. Na avto sem dal že precej denarja, toliko, da bi si lahko kupil 3 take Lagune. Avto mi je zakon, prostoren, udoben, ne pije veliko. Je pa zelo nevarno, enkrat mi je celo na avtocesti pri hitrosti 130 km/h ugasnil ko sem zavil na izvoz. Takrat sploh ne veš da ti ugasne, če nisi pozoren na armaturo kjer se ti prižge STOP lučka in občutiš da je volan trd.

Vem da je Renault, ampak vseeno če mogoče kdo sumi, pozna koga ki je imel isti problem, bi bil zelo vesel kakšnega odgovora.

Hvala,
Mitja
Uporabniški avatar
mitja6761

Re: Ugašanje/padanje obratov v prostem teku

https://www.youtube.com/watch?v=kVOhDGhDj10" onclick="window.open(this.href);return false;

evo, sem tudi uspel posnet med vožnjo. za lažjo predstavo. avto je bil v leru, pred križičem, ni stal ampak sem zaustavljal.
Uporabniški avatar
Arc

Odgovor Napisal/-a Arc »

So vrednosti pritiska nafte ok? Mogoče kakšna cevka za nafto kje stisnjena?
Uporabniški avatar
mitja6761

Arc napisal/-a:So vrednosti pritiska nafte ok? Mogoče kakšna cevka za nafto kje stisnjena?
Če bi bla stisnjena, bi to vrjetno pri vsaki vožnji delalo. Tako dela pa to tu in tam, včasih sploh ne.
Na avto-tehniki v Celju so avto priklopili na računalnik, vbrizg je ok. Potem smo pa snemali dogajanje med vožnjo (obrati motorja, skupni vod in še ena stvar..), nažalost takrat ni ugasnu, da bi pokazalo (če bi sploh kaj pokazalo).

Malo sem logično razmišljal, da bi verjetno bil kak kontakt nekje pri motorju ali pa pri računalniku. Druga težko verjamem, da bi bilo, ker je bilo že res vse pregledano.
Uporabniški avatar
robek
Kraj: Vane?®a

Odgovor Napisal/-a robek »

Tudi jaz sem imel iste težave. Laguna 1,9dci letnik 2003. Vse možno so preverjali na servisu pa nič. Te pa vabim, da pogledaš mojo objavo na to temo in rešitev. Naslov je: Trokiranje motorja ob zaviranju

Sent from my iPad using Tapatalk
Uporabniški avatar
robek

http://www.renault-klub.si/forum/viewtopic.php?t=12683" onclick="window.open(this.href);return false;
Evo še link do posta.

Uporabniški avatar
mitja6761

robek napisal/-a:http://www.renault-klub.si/forum/viewtopic.php?t=12683
Evo še link do posta.

Zivjo,

stikalo na zavori je bilo preverjeno in deluje normalno, na sklopki sem ga dal ven, omsko zmeril in deluje. zdej pred kratkim sem vse dostopne kontakte našprical z kontakt šprejom (tudi računalnik sem dal ven in našprical kontakte) in je avto res delal brez problema 4 dni, zdej pa je spet mal začel trokirat, ampak manj kot prej.

takole izgleda?
Slika

če je isti, potem moj normalno deluje. samo zasukne se in se da ven iz nosilca in stestiral tako kot sem napisal prej
Uporabniški avatar
robek

Ja to so ta tipala. No škoda. Eden od mojih je takrat imel poškodovano ležiščem, pa sem ga prilepil noter. Pa je pomagalo...

Uporabniški avatar
mitja6761

robek napisal/-a:Ja to so ta tipala. No škoda. Eden od mojih je takrat imel poškodovano ležiščem, pa sem ga prilepil noter. Pa je pomagalo...

to tipalo je na sklopki, bojda je še nekaj na zavori. a si na zavori menjaval?
Uporabniški avatar
robek

Po dve sta na sklopki in zavori. Menjal jih nisem. Ena od teh je le imelo zlomljeno ležišče. Pa sem jo le prilepil [emoji12]. Ne spomnim se pa katera.

Odgovori