laguna II 2.0 dci 150
laguna II 2.0 dci 150
Lp zanima me ali je motor v tej laguni ki je 2.0 dci 150ps enak kot v laguni III in če je tudi tako dober in zanesljiv kot v laguni III. Gre se pa za to laguno http://www.avto.net/Ads/details.asp?id= ... 20initiale" onclick="window.open(this.href);return false;
Re: laguna II 2.0 dci 150
Naj bi bili enaki motorji, čeprav nekaj razlike v elektroniki more biti - namreč 3ke so precej požrešne, 2ke pa ne in dvomim, da to samo na račun par 10kg manjše teže in malo manjših mer... So pa to vrhunski motorji!
Renault Laguna Grandtour Dynamique Lux 1,9 dCi + Renault Clio II Storia 1.2 16V + Renault 4 GTL Gordini to-be + EX Renault Clio 1 1.2 RT + EX Renault 19 1,4 TR Europa
Vsi z veseljem servisirani pri Astilbi!
Aha tako torej na netu sem prebral ja da naj bi bile kar pozresne se pravi to velja samo za laguno III in ne II kaksno porabo lahko pricakujem pri taki laguni II 2.0dci mestna/izven/kombinirana
No to da pije 2jka veliko manj ne drži ampak je isti šmorn. Kakšen deci mogoče. Poraba, hja meni trojka pije ob umirjeni vožnji 6, s tem da mam zadnje čase regionalko in avtocesto (avtocesto med 100 in 120). Če voziš 130+ in veliko po mestu lahko pričakuješ porabo med 7-8. Za lažjo predstavo si pa tale link poglej.
http://www.spritmonitor.de/de/detailansicht/244127.html
EDIT: Še link do moje porabe z L3 Grandtour 150 za primerjavo:
http://www.poraba.com/usage_view.php?carid=30267
http://www.spritmonitor.de/de/detailansicht/244127.html
EDIT: Še link do moje porabe z L3 Grandtour 150 za primerjavo:
http://www.poraba.com/usage_view.php?carid=30267
Govoril sem na podlagi prebranih stvari in ne na podlagi izkušenj
6,5 imam pri grobi vožnji sam pri 1.9 dci, kar mi za 2,0 sploh ni veliko - pri 3kah vsi grajajo, da težko pridejo pod 7. Tvojih 6.1 je super še za 1.9! 
Renault Laguna Grandtour Dynamique Lux 1,9 dCi + Renault Clio II Storia 1.2 16V + Renault 4 GTL Gordini to-be + EX Renault Clio 1 1.2 RT + EX Renault 19 1,4 TR Europa
No sej te nism mislu napadat
Pri meni se pozna da hodim na šiht po štajerki ob pol 5 in mam lepo tempomat na 106 naštiman celo pot. Enim bi se zmešal jest se pa rad tko vozim po prazni cesti.
Fajn pr tem motorju pa je da maš regionalki dost moči za prehitevat.
Hehe, ne, sej sploh nisem vzel, da me napadaš 
Pri 106 verjamem, da pije malo. Na koliko pa si pri 130 ali 140? Ljudje grajajo 2.0 dci v 3ki do letnika 2011 ali 2012, ko so ji žejo vseeno malo umirili z altenatorjem, ki se vklaplja / izklaplja po potrebi, predelavo elektronike in še nekaj malenkosti. Glede 2ke pa res nisem slišal grajanj čez porabo...
Pri 106 verjamem, da pije malo. Na koliko pa si pri 130 ali 140? Ljudje grajajo 2.0 dci v 3ki do letnika 2011 ali 2012, ko so ji žejo vseeno malo umirili z altenatorjem, ki se vklaplja / izklaplja po potrebi, predelavo elektronike in še nekaj malenkosti. Glede 2ke pa res nisem slišal grajanj čez porabo...
Da še jaz malo dodam iz prve roke.
Recimo zadnji teden se vozim na šiht večinoma sam (beri prehitro). Avtocesta precej neumna vožnja (pospeševanja tudi do 180 in zaviranja) in ko je bolj prazna cesta tempomat na 150. Potem pa od Vrhnike do Ljubljane je pa hitrost malo nižja bolj okrog 110, ampak še vedno neumna vožnja, se pravi ko je praznina spet pospeševanje do 150 in nato nazaj na konstanto 110 in tako dalje..Recimo včeraj sem šel v vrhniški klanec več kot 170, ker me je zanimalo kaj je to za en avto v daljavi (bil je Jaguar). Poraba po BC pa točnih 6.
Glede na izkušnje vem, da v kolikor bi vozil lepo 132 tempomat in ko se zagužva bi se peljal čimbolj konstatno, bi bila poraba okrog 5,6. Meni se zdi poraba precej ugodna in občutku bi rekel, da starejša kot je manj pije. Mogoče bo pa pri 1.000.000 nehala pit.
Recimo zadnji teden se vozim na šiht večinoma sam (beri prehitro). Avtocesta precej neumna vožnja (pospeševanja tudi do 180 in zaviranja) in ko je bolj prazna cesta tempomat na 150. Potem pa od Vrhnike do Ljubljane je pa hitrost malo nižja bolj okrog 110, ampak še vedno neumna vožnja, se pravi ko je praznina spet pospeševanje do 150 in nato nazaj na konstanto 110 in tako dalje..Recimo včeraj sem šel v vrhniški klanec več kot 170, ker me je zanimalo kaj je to za en avto v daljavi (bil je Jaguar). Poraba po BC pa točnih 6.
Glede na izkušnje vem, da v kolikor bi vozil lepo 132 tempomat in ko se zagužva bi se peljal čimbolj konstatno, bi bila poraba okrog 5,6. Meni se zdi poraba precej ugodna in občutku bi rekel, da starejša kot je manj pije. Mogoče bo pa pri 1.000.000 nehala pit.
Renault Laguna II Initiale Paris 2.0dci 127kW l.2007
Glavna razlika v porabi je zaradi DPF filtra... II ga nimajo III pa imajo...
Laguna 2009 4control 2.0Dci <- Laguna Initiale 2006 2.0DCi <- Laguna 2002 Privilege 1.9Dci
Točno tako. Kolega ima na Laguna III 2.0dci 150KM z DPFjem povprečje 7,5, jaz pa nimam DPF, drugače enak motor in letnik pod 6. Malo je tudi razlike zaradi drugačnih relacij in načina vožnje. Ampak kakšne pol litra ja pa kaj hitro zarad DPF.garfildd napisal/-a:Glavna razlika v porabi je zaradi DPF filtra... II ga nimajo III pa imajo...
Moja ima DPF.
Nasploh pa imajo vsi 2.0 dci 127kW DPF, ker verzije brez DPF ja ni.
Lp
Nasploh pa imajo vsi 2.0 dci 127kW DPF, ker verzije brez DPF ja ni.
Lp
Renault Laguna II Initiale Paris 2.0dci 127kW l.2007
Res nimajo. Saj napisal je, da 127kW imajo vse DPF.
Sem ciljal bolj na tolegarfildd napisal/-a:Glavna razlika v porabi je zaradi DPF filtra... II ga nimajo III pa imajo...
sam vozim laguno 2 2.0 dci. V dobrem letu in pol naredil okoli 60kkm in ima avto konstantno porabo nekje med 6 in 6.5. vsakokrat računam porabo, ko tankam, tako da je tu nekje. Vozim pa večina regionalne ceste nekaj malega AC. Je pa to edini primeren motor v laguni 2 poleg 2.0T bencinarja. Ostalo je pa bol za gledat ko pa za vozit.
Drugače pa pri 3 z DPF-ji je pa rešitev da ga preprosto vn vržeš pa elektroniko optimiziraš da dela pravilno brez filtra pa bo poraba tudi tam nekje. Drugače pa so to zelo vzdržlivi motorji še posebej če so redno in pravilno vzdrževani.
Drugače pa pri 3 z DPF-ji je pa rešitev da ga preprosto vn vržeš pa elektroniko optimiziraš da dela pravilno brez filtra pa bo poraba tudi tam nekje. Drugače pa so to zelo vzdržlivi motorji še posebej če so redno in pravilno vzdrževani.