VODA PRI PEDALIH

Okvare na vozilih in pomoč pri raznih problemih
Uporabniški avatar
Arc

Re: VODA PRI PEDALIH

Odgovor Napisal/-a Arc »

Ja, vse se je posušilo. :) Res pa, da sem imel vodo samo spredaj, zadaj nič.

Za odstranjevanje plastičnih čepov, ki držijo kolotečno plastiko, sem enkrat predelal en star špohtel, in sicer sem mu na sredini vrezal utor v obliki črke U. Pride prav tudi drugje, kjer so takšni in podobni čepi.
Uporabniški avatar
mardy

Odgovor Napisal/-a mardy »

No, tako pa sem (močno upam) rešil težave z dranažo. Vse sem še sam enkrat odprl, v bistvu mi je žal da sem za to sploh kam peljal avto, med drugim so mi poškodovali eno plastiko, torej vso plastiko in brisalce sem snel in lepo spucal ves prah, nato z vodnim curkom očistil obe dranažni cevi, hkrati pa odstranil tista gumi ventila na ceveh pod koloteki.

Avto se zdaj že en čas suši kolikor pač lahko, medtem je bil 3 dni celi dan odprt na soncu in vročini, ampak se še kljub temu čuti malo vlaga v peni čisto pod sedežem spredaj, tja pač ne pride toliko zraka, to še bo nekaj časa trajalo. Če ni priložnosti za odpret okna pa imam not nastavljeno tableto Ceresit ali kaj je, da nase vleče vlago.

In ja, videl sem kje je to not teklo....konstrukcijska šlamparija, v bistvu je odprtina za dovod vraka, kjer se tudi vidi not ventilator recimo ene 5 cm nad najnižjo točko levo in desno in v primeru da je zadelano se voda sem in tja preliva in seveda prestopi ta rob odprtine. Malenkost višje je še potem filter kabine.

Torej, kaj je za narediti.... ne parkirat pod drevo in vsako leto preverit če je dranaža spucana. :)
Uporabniški avatar
mardy

Re: VODA PRI PEDALIH - NUJNO - še kar teče

NUJNO... :(

Voda še kar teče v kabino....

Torej podrobneje, dranaža pod brisalci je bila očiščena, obrisana, skoraj ni praheca, dranažne cevi pod obema sprednjima kolotekoma so čiste, oba ventila sneta preventivno.

Danes je bil en rahel dež + mokra cesta in se pripeljem na cilj in opazim da je pena pod tapicirungo pod voznikovimi nogami mokra, (tapicirungo imam sneto že 10 dni da se vse suši). Pred tem je bilo vse suho 100%, danes pa spet mokro.... :cry:

Snel sem plastiko brisalcev in polival z flašo vode ampak identificirati nemogoče... 100% ne teče v tisto luknjo ko je puščena za ventilacijo pod brisalce.

Kje bi še lahko teklo? Je imel kdo že to težavo... ? :?

Z ženo že počasi obupujema nad nakupom... 10 dni je, kar je avto pri hiši...
Uporabniški avatar
bertole

Odgovor Napisal/-a bertole »

Men se na laguni v vratih nabira voda. Sicer običajno v avto ne pride, se pa tut zgodi. Možno, da je kje kle vzrok, če ti kej pomaga :)
Uporabniški avatar
mardy

Aha, ne v vratih se ne nabira, vse preveril, thx za predlog.
Uporabniški avatar
Arc

Odgovor Napisal/-a Arc »

Je bila klima prižgana? Da se ni zamašil tudi odtok od klime.
Uporabniški avatar
mardy

Ne, dranaža klime je očiščena in lepo odteka.
Uporabniški avatar
mardy

Res noben ne ve odkod voda pri pedalih pri Sceniku 2 ? :(

Pomojem gre tu za serijsko napako, tako si jaz predstavljam.

Drugi teden gre avto na pooblaščenca, da to raziščejo, to Renault mora vedeti in biti o tem obveščen in imeti rešitev. Ne more kar tako v avto voda tečti ?! To je problem tudi pri Meganih, kolikor sem Googlal.

Zdaj mi avto v garaži stoji....neuporaben, kot da ga nimamo pri hiši, krvavo bi ga rabil za XY prevozov, ampak ne gre, ker se lahko vozi samo po suhem.

Sra*nje od Renaulta!!! :?

Kje so dobri časi R19...
Uporabniški avatar
Megane2005

Odgovor Napisal/-a Megane2005 »

Meni je v zdaj že ex-meganu2 tudi puščalo do prodaje zmetano 300euvrov da bi se to popravilo pa se ni. Poznam pa enega ki ima R19 in je tudi ves moker.
Uporabniški avatar
bostjan.ambrozic
Kraj: Gorenjska

Odgovor Napisal/-a bostjan.ambrozic »

Da ni bilo vetrobransko steklo menjano in slabo zalepljeno nazaj, probaj ga politi od zgoraj med steklom in streho, pa boš videl.
Renault Laguna II, 1.6 16V, 109KM
Uporabniški avatar
miko 55
Kraj: L . J .

Odgovor Napisal/-a miko 55 »

Ti lepo tesnila vrat preveri.

Najprej vse naležne površine dobro očisti. Potem pa celotno območje okoli tesnila vrat malo maži z čopičem katerega si namočil v moko. Nato zapri vrata, in polij vodo na spoju vrat in strehe. Vrata odpri in boš videl kje teče voda. Kjer se dodatne tesnila sledi vodi in prej kot slej boš videl kje ti skoči za tesnilo in v kabino. Tesnilo ob prvem stiku z vodo malo privzdigni, ga povleči ven kak milimeter in ponovno poskusi.
GOOGLE zihr ve!!!!!!!!!! Zato se googlajmo.
http://rsslo.nagradne-igre.si/igra/2920 ... 3ce0d2daf8
Uporabniški avatar
mardy

Miko 55, hvala za predlog, morda bo res kdaj to prišlo prav, ampak zaenkrat še ne teče pri vratih :)

No tako se je zdaj to končalo....

Avto je bil en teden na servisu, kjer so odstranili komplet notranjost in jo presušili. Nato so avto polivali iz vseh strani, zgoraj, spodaj, odstranili koloteke in polivali, ampak vode v notranjosti ni bilo. Nato smo šli z tem avtom na morje, in nas je 350 km pral dež in burja.

Boljšega testa pomojem ne bi mogli narediti :)

Pod črto je zdaj tako, da je ta mokrota po vsej verjetnosti ostala od prvega zamakanja. Upam, da se je to zdaj rešilo, in da bo mir. 8)
Uporabniški avatar
HrCk
Kraj: Šentjernej

Odgovor Napisal/-a HrCk »

Pozdravljenj

Sem že mislil, da ko sem prodal Clia 2, da sem se rešil vode v avtu in evl.. Ravno danes, ko sem se odločil sesati avto sem začutil pri sovoznikoven pohodnem predalu vodo, drugje je se ni začutit.. Ima kdo kaksno idejo kje bi to pritekalo?
Gre se za Megana 3 karavan letnik 2014
Hvala!
Uporabniški avatar
Spula
Kraj: LJ okolica

Odgovor Napisal/-a Spula »

HrCk napisal/-a:Pozdravljenj

Sem že mislil, da ko sem prodal Clia 2, da sem se rešil vode v avtu in evl.. Ravno danes, ko sem se odločil sesati avto sem začutil pri sovoznikoven pohodnem predalu vodo, drugje je se ni začutit.. Ima kdo kaksno idejo kje bi to pritekalo?
Gre se za Megana 3 karavan letnik 2014
Hvala!
V večini primerih je problem zaradi odtočnih kanalov pod brisalci, kateri so zabiti s svinjarijo. Lahko pa tudi od vrat pod tapeto, če folija in čepi niso v izpravnem stanju ali guma okoli vrat.
RenaultSport
Odgovori