VODA PRI PEDALIH

Okvare na vozilih in pomoč pri raznih problemih
david-scenic2

VODA PRI PEDALIH

Odgovor Napisal/-a david-scenic2 »

Pozdravljeni!

Imam problem in ne vem kako ga rešiti.Voda mi nekje priteka v avto na voznikovi strani pri pedalih.
Zadnjič sem dol zmontiral plastike in brisalce ter ščistil vse kanale, da voda normalno odteka, ampak problem ostaja, da teče nekje v kabino.
Če ima še kdo kakšen predlog, kaj se še da uredit da voda nebi več pritekala bom zelo vesel kakšnega predloga. :) Avto je scenic 2004.
Hvala že vnaprej.

Lep pozdrav!
Uporabniški avatar
rambo
Kraj: Maribor

Re: VODA PRI PEDALIH

Odgovor Napisal/-a rambo »

meni se je to zgodilo ob daljši vožnji in vklopljeni klimi. V kolikor si imel dlje časa vklopljeno klimo in je dosti hladila, lahko dati kondenz ne odteka.
zabita cevka, odmaši se pa od odspodaj takoj za motorjem nad izpuhom, za tistim ščitom je ena cevka. malo premrdat z nečim(žica al pa kaj) in bo voda stekla ven in umazanija zraven
Renault Laguna Monaco GP 2.0t-NAPRODAJ-FOR SALE
Renault Megane Coupe 2.0 16V L96 - SOLD
clio 1.4 RT letnik 95 BUHTL - SOLD
david-scenic2

Hvala za odgovor! Klime ne uporabljam, ker mi je šel kompresor bom pa vseeno spucal tam, kosi mi napisal.:)

L.p.
Uporabniški avatar
rambo

tam pod menjalnikom pogledaš, pri pedalih na voznikovi strani ali pa iz druge strani pri sovozniku, tam je pri meni nastajala voda. in ko se je je nabralo preveč je tekla ven. v ovinkih se je to še bolj opazilo. drugače pa še enkrat odvodne kanale pogledat
david-scenic2

Sem vse pregledal in ščistil samo problem ostaja....zdaj sem pač tako znajdem, da ko je naliv pustim avto na bregu da voda odteka takrat vsaj ni problema z vodo hehe :)
Uporabniški avatar
rambo

david-scenic2 napisal/-a:Sem vse pregledal in ščistil samo problem ostaja....zdaj sem pač tako znajdem, da ko je naliv pustim avto na bregu da voda odteka takrat vsaj ni problema z vodo hehe :)
potem pa še enkrat odvodne kanale pogledat,če so še kaj zabasani, zapacani, ker ni fajn da se ti vlaga nabira v avtu. dobil boš neprijeten vonj v vozilu
Uporabniški avatar
Arc

Odgovor Napisal/-a Arc »

Sem imel enak problem na Scenicu II. Problem je, ker so odtoki zasnovani za en k***, so majhni in padca skoraj nobenega. Odstrani plastiko okrog brisalcev in temeljito spucaj vse, kar dosežeš.
david-scenic2

Ja Arc točno tako kot si napisal to je vse za en k.... :)...to je največji problem da ni padca in voda stoji potem pa ko je naliv naraste nivo in se začne noter zlivat...sem vse ščistil še z kompresorjem ampak z tem pomoje ne bom nič rešil ker ni pravega padca...pač kje se bo dalo bom avto postavil da bo visel da se bo voda lahko bolj odtekala hehe.....hvala vsem za odgovore :)
Uporabniški avatar
Storz
Kraj: Vrhnika oz tm okol

Odgovor Napisal/-a Storz »

čene pa 2 kajle sabo nosš pa predn parkeraš jih daš na eno stran avta da nardiš padec :P
david-scenic2

hahaha :) točno tako bo treba to nardit ni druge......:)
Uporabniški avatar
mardy

Odgovor Napisal/-a mardy »

Pozdrav,

Potrebe po prostoru so pripeljale do nabave Scenica 2, l. 08, 1.6 16V, prevoženih komaj kaj čez 65k km, očuvan maksimalno...

Nad avtom z ženo navdušena, vožnja lepa, deluje vse tipi-topi. Po nakupu seveda obvezno pranje, nakar po pranju slišim pretakanje vode spredaj. Nato Googlam, in seveda drenaža pod brisalci zadelana, predali pod nogami spredaj podobni akvariju :( . Peljem na servis, zadevo spucajo, bi uredil tudi sam ampak ni bilo cajta, baje je bilo zelo zamašeno.

Zdaj je kar je, ne vem kako dolgo je to zatekalo, vonja v avtomobilu po vlagi (še) ni, tudi zračim ga kolikor lahko (sonce, odprta okna itd.)

In tukaj VPRAŠANJA...

Predvidevam, da je spodaj izolacija pod tapicirungo (pena, ali kaj to je) prepita, saj se tudi odzadaj v talnih predalih čuti vlažna tapicironga.

1. Se to BO samo posušilo (sonce, odprta okna,...)? Je kdo že to tako brez razdiranja uspel presušitu, ali treba notri dno razstaviti na prafaktorje in da se nekje na luftu presuši ta obloga pod tapicirungo?

V torek gre avto sicer na kemično čiščenje notranjosti, ampak dvomim, da bodo njihove aparature potegnile vodo ven iz "globin" te pene v dnu avtomobila, ali pač?

2. Kdo in kje bi znal dno avtomobila razstaviti - če bo treba, koliko bi stala nova pena če bo treba menjati? Pooblaščenec, kakšen s.p.? Pozna kdo kakšnega dobrega, ampak res dobrega in poštenega mojstra?

Prosim za predloge in mnenja.

Lp!
Uporabniški avatar
Arc

Odgovor Napisal/-a Arc »

Sem imel Scenica in se mi je zgodilo enako, in za povrhu vsega še v aprilu, ko je stalno deževalo. Kljub temu se je vse posušilo in ni bilo nobenega vonja po plesnivem.

Z brisačo sem "popivnal" kolikor se je dalo, potem pa pustil odprte predale in za prst odprta okna (skupna garaža v bloku, zato minimalno odprta okna). V par dneh se je posušilo in v dveh letih, kolikor sem potem še imel avto, ni bilo nobene sledi, da je bila kdaj voda notri. Pa je bilo precej vode, v predalu pod nogami je bil pravi bazen.
Uporabniški avatar
mardy

Arc, OK, hvala za odgovor. Upam da bo v naslednjih dneh sonce in da se zadeva presuši, čeravno sem dokaj nesiguren da se bo to posušilo. :)

Zanima me še glede tega "ventila", ko je na koncu dranažne cevi, če snamem plastiko v sprednjih koloteku - levo ali desno, a ga je pametno pustiti, ali sneti, tako da ima cev boljši pretok?
Uporabniški avatar
Arc

Odgovor Napisal/-a Arc »

Jaz sem tiste "štoplce" na koncu porezal stran. Ne vem, čemu naj bi sploh koristili. Ker so pod kolotečno plastiko ni variante, da bi voda tam od spodaj špricala gor (če je to slučajno njihov namen).
Uporabniški avatar
mardy

Ja, tole bom jaz tudi naredil, ker se mi zdi da se ravno zaradi teh štoplov/ventilov na koncu vsa zadeva zamaši. Mimogrede, kako se odstranijo tisti plastični čepi, mislim da so taki http://www.bolha.com/nadomestni-deli/av ... 1464092045 pod koloteki??? :roll:

No včeraj sem naletel še na eno neprijetno presenečenje... Zadaj sem snel oblogo obeh predalov v tleh, in je tista zaščitna izolacija pod njima je bila vsa prepita, direkt poplave. Vse sem ven pobral, umil v milnici in se že veselo suši na soncu, prav tako se zdaj v avtu vse suši. To se ne bi 100 let posušilo, vode je bilo not ogromno. Arc, si ziher da se je to tebi vse presušilo ? :)
Odgovori