Avantime 3.0 V6 Privilege

Predstavite Vašega Renault-a
Odgovori
Uporabniški avatar
Drejchi
Kraj: Ljubljana

Re: Avantime 3.0 V6 Privilege

Odgovor Napisal/-a Drejchi »

Avto prpravljen na meet...

Slika
Slika
[emoji41]
Slika
Uporabniški avatar
Drejchi

Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Uporabniški avatar
a_sist
Moderator
Kraj: NM-Tolmin

Odgovor Napisal/-a a_sist »

Super zgleda
Squealing tire is a happy tire :)
Uporabniški avatar
drhouse
Kraj: Sežana (okolica)

Odgovor Napisal/-a drhouse »

:shock: Vas je pa kar nekaj... Kje pa ste to?
Uporabniški avatar
Drejchi

Štartali v MB (Štajerski avto dom), potem Ptuj, teme Ptuj, Sveta Trojica v slovenskih goricah in na konc gostišče Anton v Cerkvenjaku.

Organizacija je vrhunska [emoji1303]
Slika
Uporabniški avatar
Drejchi

Na minulem srečanju je bil moj Avantime, mislim, da lahko to brez ugovorov napišem, najlepši in najbolje ohranjen, čeprav nima ravno malo prevoženih kilometrov. Sedaj stojimo pri cca. 207.000

In očitno je to avtu v glavo oziroma v streho stopilo, saj je že na poti nazaj s srečanja crknila klima in je v tednu dni po srečanju spet spraznil akumulator. Totalno. 4V je kazal, ko sem ga priklopil na polnilec in ga začuda uspel napolniti. In sedaj deluje. Ampak, moram ga zamenjat, sem ga že tolikokrat "uniču", da rabim novega.

Klima? Klima je pa druga stvar. Plina je dost, to ni krivo, bo neki drugega, sigurno dražjega. Zbiram pogum... :roll:
Slika
Uporabniški avatar
joztom

Odgovor Napisal/-a joztom »

Ta tvoj motor ni potrebno odpirati do 400-500kkm. Imel sem ga dolga leta v Xantiji 3.0 kjer je PSA oznaka za isti motor ES9J4. Razen menjave jermenov ni drugih težav, res pa rad na zadnji od 4 nokenvel pri spodnjem podložnem kosu, ne pokrovu, na tesnilu pokaplja olje na izpuh. Ker pa je to povezano z hudimi stroški in razkopavanji, skoraj vsi to pustijo. Je težko tudi menjati sveče, ker lahko pri dvigovanju kolektorja padejo centrirni štifti v sesalno cev, avta pa ne moreš postaviti na glavo, da ven pridejo. Torej od uspešnem snemanju sesalnega kolektorja takoj cunjo v sesalni kanal. Ta motor je eden boljših od vseh znanih, pozneje so mu dodali še par konjev z VTA sistemom. Poraba bi morala ob zmerni vožnji na dolge proge pri cca 160 na uro biti 8,64l/100, kar se ostalim še sanja ne. Da se vgraditi tudi turbo, pol pa se trga s sketne. To mi je predstavil kolega iz Francije, ki je kupoval moj avto, jih ima pa že čez 20 na svoji kmetiji, zbiralec. Tega motorja pač ne bom nikoli pozabil. LP
Uporabniški avatar
Drejchi

Ne. Imaš PRV in L7X oz. ES9J.
L7X, kot Renault imenuje 3.0 (2.9 v resnici) 24v motor in ES9J od PSA sta ista.
PRV ali Z7X pa je čist druga stvar.
Slika
Uporabniški avatar
Drejchi

Klima popravljena. Zaribala je sklopka, požrlo je ripne in skurilo termo člen. Je mojster Lindič (Lindič avtoklime) zamenjal zadevo, napolnil klimo in sedaj spet deluje. Ni bilo ravno malo, ne pa tudi prehudo, 290€.

Mojstra priporočam, saj ne samo, da mi je ugodno popravil klimo, je tudi ugotovil, zakaj se mi je avto zadnjih pet let pregreval ob priganjanju in zakaj je ob prižgani klimi ventilator tulil k zmešan.

...
Pred petimi leti sem se vozil mimo nove Stožiške dvorane ob odprtju in gledal razstavo gradbene mehanizacije (nejevoljni podizvajalci so protestirali...) in se počil v Berlingota pred menoj. Ne zelo, a dovolj, da sem prebil oba hladilnika.
Slika
Oba hladilnika sem potem zamenjal z novima, a zdelo se mi je da nekaj ni vredu. Ko sem vklopil klimo, se je vklopil ventilator in tulil. Prej tega ni bilo. Tudi temperatura hladilne tekočine je v vročih dneh in ob kakem priganjanju v klance hitro zlezla čez zdravo mejo. Na predlanskem roadtripu v Dolomite sem se v nek hud klanec vozil z odprtimi vsemi šipami in gretjem na polno :lol:
...

Feler je bil v tem, da prva stopnja pri Avantimeu pomeni 12V na dva, v serijo vezana ventilatorja, torej 6V na vsakega in se lepo vrtita skoraj neslišno. Druga stopnja pa 12V na vsak ventilator posebej. Pri meni pa en ventilator ne deluje in je prva stopnja 12V na preostalega in ta tuli, druge stopnje pa sploh ni, ker ima že pri prvi stopnji edini delujoči ventilator 12V gor.

aja! pa da ne bom tega reveža matral vsak dan kilometer do vrtca, sedem kilometrov v službo, sedem nazaj do vrtca in kilometer domov, sem si kupil še en rdeč stroj 8)
Rover 214 Si
Slika
SlikaSlika
...zdej sem pa k šus, imam en kul rdeč avto in en skret :twisted:
Slika
Uporabniški avatar
Shusuglao

Odgovor Napisal/-a Shusuglao »

:mrgreen: čudovit je, na čem si pa bil ko si se za tole odločil?
Renault 18 TLJ Renault 21 GTS Renault 21 TURBO Renault 21 NEVADA Megane CC
Uporabniški avatar
Drejchi

ma, vrhunski je!

...za 200€ :)

ena gospodična ga je dala v razgradnjo, ker naj bi bil motorček hin. Pa ni bil, le oljni oddušek je bil zapacan, motorček prostega teka fuč in prosti tek popravljen z nastavitvijo lopute tako, da je bila skoz mal odprta. To so hude vaške ninđe šraufale :lol:
Slika
Uporabniški avatar
Shusuglao

Odgovor Napisal/-a Shusuglao »

hm, poglej če niso bremze z vezicam pritrjene :mrgreen:
to ma od honde moped, a je vtec yo? :D
Renault 18 TLJ Renault 21 GTS Renault 21 TURBO Renault 21 NEVADA Megane CC
Uporabniški avatar
Drejchi

Še nisem. Sem v četrtek zmenjen na Enigmi. Tudi jaz sumim releje :)
Slika
Uporabniški avatar
Drejchi

Kaj mu pa manjka? Kaj naj porihtam do konca??
Slika
Uporabniški avatar
jure
Kraj: koper

Odgovor Napisal/-a jure »

Shusuglao napisal/-a:hm, poglej če niso bremze z vezicam pritrjene :mrgreen:
to ma od honde moped, a je vtec yo? :D
ta rover nima vec nic veze z hondo.je cisti rover.od honde motorje so imeli do 95 leta in nic vec
Odgovori