Klima popravljena. Zaribala je sklopka, požrlo je ripne in skurilo termo člen. Je mojster Lindič (Lindič avtoklime) zamenjal zadevo, napolnil klimo in sedaj spet deluje. Ni bilo ravno malo, ne pa tudi prehudo, 290€.
Mojstra priporočam, saj ne samo, da mi je ugodno popravil klimo, je tudi ugotovil, zakaj se mi je avto zadnjih pet let pregreval ob priganjanju in zakaj je ob prižgani klimi ventilator tulil k zmešan.
...
Pred petimi leti sem se vozil mimo nove Stožiške dvorane ob odprtju in gledal razstavo gradbene mehanizacije (nejevoljni podizvajalci so protestirali...) in se počil v Berlingota pred menoj. Ne zelo, a dovolj, da sem prebil oba hladilnika.

Oba hladilnika sem potem zamenjal z novima, a zdelo se mi je da nekaj ni vredu. Ko sem vklopil klimo, se je vklopil ventilator in tulil. Prej tega ni bilo. Tudi temperatura hladilne tekočine je v vročih dneh in ob kakem priganjanju v klance hitro zlezla čez zdravo mejo. Na predlanskem roadtripu v Dolomite sem se v nek hud klanec vozil z odprtimi vsemi šipami in gretjem na polno
...
Feler je bil v tem, da prva stopnja pri Avantimeu pomeni 12V na dva, v serijo vezana ventilatorja, torej 6V na vsakega in se lepo vrtita skoraj neslišno. Druga stopnja pa 12V na vsak ventilator posebej. Pri meni pa en ventilator ne deluje in je prva stopnja 12V na preostalega in ta tuli, druge stopnje pa sploh ni, ker ima že pri prvi stopnji edini delujoči ventilator 12V gor.
aja! pa da ne bom tega reveža matral vsak dan kilometer do vrtca, sedem kilometrov v službo, sedem nazaj do vrtca in kilometer domov, sem si kupil še en rdeč stroj
Rover 214 Si

...zdej sem pa k šus, imam en kul rdeč avto in en skret