ZOE

Predstavite Vašega Renault-a
Odgovori
Uporabniški avatar
Drejchi
Kraj: Ljubljana

Re: ZOE

Odgovor Napisal/-a Drejchi »

drhouse napisal/-a:Čak, najem baterije pa je vezan na omejitev kilometrov, ne? Kakšne so opcije tukaj? Nekaj razmišljam o elektriki - samo, da pridejo dosegi vsaj na 200km (imam slabih 75km v eno smer do službe).
Ja, znesek najema je vezan na prevožene kilometre, najnižje je 9500, najvišje 20kkm. Lahko greš sicer še višje, a potem se invidualno zmeniš, za nižje pa je tarifa znana. Če prekoračiš, lahko ali plačaš prekoračene kilometre ali pa zamenjaš naročniški paket :lol:

Najem je super, če nimaš denarja takoj ali pa si za višji kredit prekratek. Čeprav se v trenutnih razmerah ob negativnem euriborju, kredit morda celo bolj splača. Samo, ker Renault pri nas ne prodaja avta z baterijo, ti itak ostane samo najem.

Najem je, oz. bo, morda, če bi Renault držal besedo, kul ko, če, se pojavi zmogljivejša baterija. Zdej... Pri Leafu temu ni bilo tako, 2016 Leaf sicer ima novo, zmogljivejšo baterijo (30kWh namesto 24kWh), a ta ne paše v starejše Leaf-e. :roll:
Kako bo Renault postopal ne vem, a zmogljivejšo baterijo bodo morali narediti. Ravnokar predstavljeni Chevrolet Bolt ima trikrat večjo baterijo v približno enako velikem avtu. Dobavitelj baterij je v obeh primerih isti, LG Chem.

60kWh baterija v ZOE bi pomenila skoraj 300km dosega sedaj pozimi in 400km poleti. To bi pa bilo super! 8)
Slika
Uporabniški avatar
drhouse
Kraj: Sežana (okolica)

Odgovor Napisal/-a drhouse »

Hvala za info!

Ja, super bi bilo, če bi povečali doseg. Sam recimo nimam opcije polnjenja v službi tako, da sem res vezan na dober doseg. Najbližja polnilnica je pa, kot sem gledal, v BTC, torej bi bil v temu primeru vezan na vsaj 25min hoje pred in po službi in lovljenje raznih ramp na parkingih... Mi pa to potem teoretično zniža stroške iz trenutnih 10 - 14€/dan na nekaj drobiža na dan...
Uporabniški avatar
saso24

Odgovor Napisal/-a saso24 »

UU nice ovitek, se da dobit tudi za druge modele glede na razporeditev tipk. Recimo za megane 2 :D
Uporabniški avatar
Drejchi

Tole je standarden ovitek in paše na vse kartice, ki imajo štiri gumbe.

Slika

Na moji kartici so pomeni gumbov drugačni, kot na ovitku, je pa razporeditev ista.
Slika
Uporabniški avatar
Drejchi

drhouse napisal/-a:Hvala za info!

Ja, super bi bilo, če bi povečali doseg. Sam recimo nimam opcije polnjenja v službi tako, da sem res vezan na dober doseg. Najbližja polnilnica je pa, kot sem gledal, v BTC, torej bi bil v temu primeru vezan na vsaj 25min hoje pred in po službi in lovljenje raznih ramp na parkingih... Mi pa to potem teoretično zniža stroške iz trenutnih 10 - 14€/dan na nekaj drobiža na dan...
V BTC pred Kristalno palačo je hitra polnilnica in tam bi bil 15-20 minutni postanek dovolj za 90% napolnjenost. Je pa res, da bi tja moral priti zjutraj s toplo baterijo (mrzla, sedaj pozimi, se polni boleče počasi) in polnilnica bi morala biti frej.

Sicer pa... s kje se ti voziš? Celja? Na AC so sedaj hitre polnilnice (na relaciji Lj. - Celje so na BS Lukovica vzhod in zahod in Lopata) in se da dokaj hitro priti z enega konca Slovenije na drugega.
Slika
Uporabniški avatar
drhouse

Vozim se iz Sežane - nisem bil pozoren ali je na Lomu ali Ravbarkomandi kakšna polnilnica... Dol na Kozini ima Tesla polnilnico na pumpi.

Ne vem, bo treba premislit in si postavit prioritete - ali denar v obnovo hiše in malo več € za tankanje ali denar v kredit za avto in potem šparat s štromom :D
Uporabniški avatar
Drejchi

Aja. Pol pa sploh nimaš panike! Hitre polnilnice so 2x Lom, 2x Ravbarkomanda in na tistem Petrolu pri Kozini je tudi.
Pa še ena je Barje sever... In v Divači je ena 22kW.

Polnilnic kokr hočeš :) zaenkrat so vse brezplačne, če bo tako tudi ostalo, bomo videli... [emoji848]
Slika
Uporabniški avatar
drhouse

Huh, zanimivo, nisem vedel, da so tako pogoste... Se pravi bi se recimo za nazaj moral ustaviti za 15min na Lomu, potem pa gas naprej. Ok, izvedljivo :D
Uporabniški avatar
robertp
Kraj: Vodice

Odgovor Napisal/-a robertp »

S takim dometom ZOEta pa se mi ga definitivno splača kupiti kot drugi avto (namesto Modusa)... Da pozimi zmore z enim polnjenjem 300 km je vse kar rabim (nepredvidena službena pot recimo v Novo mesto ali Celje...)
Skromnost je lepa čednost. Pozabite jo. Čimprej.
Uporabniški avatar
5cenic

Odgovor Napisal/-a 5cenic »

Kako je z tistim ovitkom za kartico. Ali gre kartica v režo z tistim ovitkom ali je to uporabno samo v primeru, da imaš tisto, ko je potrebno kartico imeti le pri sebi za vžig brez, da jo ustaviš v režo?
Uporabniški avatar
Shusuglao

Odgovor Napisal/-a Shusuglao »

Drejchi napisal/-a: Slika
te ovitke v Černobilu delajo :mrgreen:
Renault 18 TLJ Renault 21 GTS Renault 21 TURBO Renault 21 NEVADA Megane CC
Uporabniški avatar
Drejchi

5cenic napisal/-a:Kako je z tistim ovitkom za kartico. Ali gre kartica v režo z tistim ovitkom ali je to uporabno samo v primeru, da imaš tisto, ko je potrebno kartico imeti le pri sebi za vžig brez, da jo ustaviš v režo?
Ah, kje. Ovitek je iz silikona in precej debel, tako da ga ne boš nikamor tlačil :)

Ob izteku lanskega leta kupil HID kit in ga zmontiral.
Slika
Ja, sej svetlobe je bilo res več, a nekaj ni bilo ok in svetloba mi ni bila všeč. Če si pogledal v luč, je vse izgledalo ok, lepo belo, a osvetljeni del je bil čudne barve, zato je zadeva letela ven in sem sedaj zopet na klasiki.

Potem sem gledal šobe za pranje stekla in mi ni bilo všeč, da šobe vode ne razpršijo, le trije curki pridejo ven, ki so precej močni in pol vode se od stekla odbije in leti čez avto. Kr neki... Citroen Berlingo pa ima tako fine šobe, ki vodo razpršijo in sem jih kupil.
Slika
Seveda šobe niso "plug and play" in ne pašejo na ZOE, a to ni noben problem. Sem odrezal same šobe od sponk in nalepil šobo za Berlingota na sponko za ZOE.
Slika

Sedaj mi na ZOE voda prav lepo prši po steklu :)

Pa sedaj sem tudi na tega Renaulta dal Citroenov del... Upam, da ne bo užaljen in kaj ne crkne:)
Slika
Uporabniški avatar
dvihtelic
Kraj: Vrhnika

Odgovor Napisal/-a dvihtelic »

Kje si pa naročil ta kit? Drugače pa lepo rihtaš tole ti,z veseljem berem tvoje poste.
Uporabniški avatar
Drejchi

HID? pri kitajcih :)

Ta avto mi je kul, sam ne tolk kot tisti drugi. :)
Slika
Uporabniški avatar
dvihtelic
Kraj: Vrhnika

Odgovor Napisal/-a dvihtelic »

Pa ti deluje ok?
Odgovori