Laguna Grandtour III 2.0 dci 150

Okvare na vozilih in pomoč pri raznih problemih
Uporabniški avatar
Benjamin_S

Re: Laguna Grandtour III 2.0 dci 150

Odgovor Napisal/-a Benjamin_S »

Zdravo

Ma ja... Glih zadnjič me je kolega napsiheral z zgodbo o Laguni in odtrgani verigi, ni blo 14 dni po tem ko sva se pogovarjala...evo ti ga na...

Upam, da je samo napenjalec :)
Uporabniški avatar
R5
Kraj: beu kamn

Odgovor Napisal/-a R5 »

Pač zamenjaš napenjalec in verigo in imaš spet 200tkm mir.Pri tsi mašini jo bi moral menjati že po parih mesecih :mrgreen: :agrue:
Uporabniški avatar
janezsko
Kraj: celje

Odgovor Napisal/-a janezsko »

če boste menjavali verigo in napenjalce dajte notri original..kopije baje ne zdržijo dolgo....lp
Uporabniški avatar
Benjamin_S

R5 napisal/-a:Pač zamenjaš napenjalec in verigo in imaš spet 200tkm mir.Pri tsi mašini jo bi moral menjati že po parih mesecih :mrgreen: :agrue:

Zdravo

Ja :) Samo tam gre menjava pod reklamacijo (beri garancijo) :) Meni se glih ne daje nekaj 100 eur ta trenutek :)
Se pa razume, v kolikor bo potrebna menjava, boma naredili komplet.
Zadnjič spremenil Benjamin_S, dne 09 Dec 2015, 14:18, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
Benjamin_S

janezsko napisal/-a:če boste menjavali verigo in napenjalce dajte notri original..kopije baje ne zdržijo dolgo....lp

Hvala za nasvet. Vsekakor se mi zdi, da je to taka zadeva pri kateri ne gre glih šparat za vsako ceno :)
Uporabniški avatar
Benjamin_S

Pozdravljeni

Evo diganoza potrjena. Potrebna je menjava celotnega seta pogonske verige. Zamenjali bodo tudi počen nosilec motorja.

Je imel kdko že podoben primer?? Mogoče ve kdo približno ceno??

Lep pozdrav,
Uporabniški avatar
saso24

Odgovor Napisal/-a saso24 »

Benjamin_S napisal/-a:Pozdravljeni

Evo diganoza potrjena. Potrebna je menjava celotnega seta pogonske verige. Zamenjali bodo tudi počen nosilec motorja.

Je imel kdko že podoben primer?? Mogoče ve kdo približno ceno??

Lep pozdrav,
Drugače če gledaš aftermarket dele zna pridt tja do jurja, zdej je pa odvisno s kakšnimi deli boš popravljal. Mislim da tam do jurja in pol :| to so samo moje domneve :) ne me za besedo prjet :!:

Pa da se čimboljše izteče! Javi pa le koliko je prišlo, v vednost za ostale lastnike :wink:
Uporabniški avatar
janezsko

lani menjal preventivno verigo na espacu 2.0 dci --340 e original z španarji ter vodili..vodna pumpa 120 e...drag je edino semering na strani menjalnika-mislim da je bil okoli 100 e..to je bilo na renault servisu...tak da ni tak bav-bav--edino ležaje sem še dal nove so bili 180 e..grejo pa barvah ter olje in filtri..delal mi je pa popoldanc...lp
Uporabniški avatar
saso24

janezsko napisal/-a:lani menjal preventivno verigo na espacu 2.0 dci --340 e original z španarji ter vodili..vodna pumpa 120 e...drag je edino semering na strani menjalnika-mislim da je bil okoli 100 e..to je bilo na renault servisu...tak da ni tak bav-bav--edino ležaje sem še dal nove so bili 180 e..grejo pa barvah ter olje in filtri..delal mi je pa popoldanc...lp
No ni hudga :wink: kot jermena
Uporabniški avatar
Benjamin_S

janezsko napisal/-a:lani menjal preventivno verigo na espacu 2.0 dci --340 e original z španarji ter vodili..vodna pumpa 120 e...drag je edino semering na strani menjalnika-mislim da je bil okoli 100 e..to je bilo na renault servisu...tak da ni tak bav-bav--edino ležaje sem še dal nove so bili 180 e..grejo pa barvah ter olje in filtri..delal mi je pa popoldanc...lp

Zdravo

Katere ležaje si dalo nove??
Uporabniški avatar
saso24

Benjamin_S napisal/-a:

Zdravo

Katere ležaje si dalo nove??
Skoraj zagotovo ležaje glavne gredi
Uporabniški avatar
picinni
Kraj: Trojane

Odgovor Napisal/-a picinni »

Tok, tok, moj je pri 250 tisoč še vedno tih, nič ne šklopota. Saj prej začne s kakšnimi zvočnimi opozorili, kajne :| ?
Uporabniški avatar
janezsko

kolega dela na servisu..pravi da jo ponavadi kar utrga....pa ni tak tanka....so pa imeli že nekaj primerov..ponavadi okoli 300 000 km prevoženih.....
Uporabniški avatar
Benjamin_S

Zdravo

Tolk o tako imenovani "lajf tajm zadevi". Kupi avto z verigo, ne boš imel stroška z manjeavo zobatega,jeeeeaaa right :)
Mam zdei 2× večjega :)

Je pa res ane, eni nimajo nikol te težave, tut po 450k prevoženega, drugim motor ribne pri 65k, spet enim jo odtrga pri 207k... Tut tok o tem da so vsi motorji narjeni z enako kvaliteto, natančnostjo...
Jaz sem imel to srečo, da me je moja Laguna opozorila da ji neki ne paše:)

Lep pozdrav,

Benjamin_S
Uporabniški avatar
saso24

Benjamin_S napisal/-a:Zdravo

Tolk o tako imenovani "lajf tajm zadevi". Kupi avto z verigo, ne boš imel stroška z manjeavo zobatega,jeeeeaaa right :)
Mam zdei 2× večjega :)

Je pa res ane, eni nimajo nikol te težave, tut po 450k prevoženega, drugim motor ribne pri 65k, spet enim jo odtrga pri 207k... Tut tok o tem da so vsi motorji narjeni z enako kvaliteto, natančnostjo...
Jaz sem imel to srečo, da me je moja Laguna opozorila da ji neki ne paše:)

Lep pozdrav,

Benjamin_S
In imaš že zamenjano, zadovoljen :?:
Kakšen je bil strošek :|
Odgovori